Kameraan tutustuminen

Kameran yleiskatsaus
    1 Etukameran objektiivi
    2 Etu- ja pääkameran välillä vaihtaminen
    3 Kameran asetukset
    4 Sijainnin tallentaminen
    5 Lähennä ja loitonna äänenvoimakkuusnäppäimillä
    6 Vaihda valokuvien ja videoiden kuvaamisen välillä
    7 Kameran aktivointi, kuvien ottaminen tai videoiden kuvaaminen kameranäppäimellä
    8 Kuvien ja videoiden katsominen, jakaminen tai muokkaaminen pikkukuvaa napauttamalla
    9 Kuvien ottaminen tai videoiden kuvaaminen suljinpainikkeella
    10 Siirry takaisin tai sulje kamera
    11 Valitse kuvaustila
    12 Pikakomento viimeksi valittuun kuvaustilaan
    13 Väri ja kirkkaus
    14 Valitse kuvasuhde
    15 Salama-asetukset
    16 Itselaukaisin

Perusvinkkejä kameran käyttöön

• Varmista, että objektiivi on puhdas. Sormenjäljet ja muut likatahrat voivat heikentää kuvan laatua.
    • Käytä itselaukaisinta, kun tarvitset lisää valmisteluaikaa tai jotta valokuvista tulee tarkkoja.
    • Tarkista laitteesi muistin tila usein. Suurella tarkkuudella kuvatut valokuvat ja videot käyttävät enemmän muistia.
    • Lue lisää: erinomaisten kuvien ottamisesta Xperia™-kameralla tai Xperia™-kameralla kuvaamisesta.

Kameran käynnistäminen

• Paina kameranäppäin kokonaan alas, sipaise kohtaa Normal cam mode icon lukitusnäytössä tai napauta kohtaa Camera icon sovellusnäytössä.

Suljinpainike

Suljinpainiketta käytetään eri tavoin kuvaustilasta ja aktivoiduista toiminnoista riippuen.

Suljinpainikkeen yleiskuvaus

shutter-photo icon

Ota kuva

Start recording icon

Kuvaa video tai jatka kuvaamista

Pause video icon

Pysäytä video

Stop recording icon

Lopeta videon kuvaaminen

Self timer activated icon

Itselaukaisin on käytössä

Touch capture activated icon

Kosketustallennus on käytössä

Touch capture and self timer activated icon

Kosketustallennus ja Itselaukaisin ovat käytössä

Kuvasuhteen muuttaminen

1. Kun käytät kameraa, napauta Aspect ratio 16:9 icon.
    2. Valitse asetus.

Kamera-asetusten säätäminen

1. Kun käytät kameraa, napauta Settings icon.
    2. Valitse asetus tai näytä kaikki käytettävissä olevat asetukset vetämällä luetteloa.
    Camera settings

Käytettävissä olevat asetukset määräytyvät valitun kuvaustilan mukaan.

Kuvien ja videoiden katsominen, jakaminen ja muokkaaminen

1. Kun käytät kameraa, voit avata valokuvan tai videon napauttamalla pikkukuvaa.
    2. Voit katsoa valokuvia ja videoita sipaisemalla vasemmalle tai oikealle.
    3. Voit muokata valokuvaa tai videota napauttamalla näyttöä.

Kuvat ja videot tallennetaan Albumi-sovellukseen. Katso lisää vaihtoehtoja kohdasta Viewing photos and videos.

Kuvaustilat

Voit valita kuvanottotilan, kuten Manuaalinen -tilan, napauttamalla Tila .

Käytettävissä olevat asetukset määräytyvät valitun kuvaustilan mukaan.

Kuvaustilojen yleiskuvaus

AR effect icon

AR-tehoste

Ota valokuvia, joissa on virtuaalinäkymiä ja -hahmoja

Creative effect icon

Luova tehoste

Ota valokuvia, joissa on tehosteita ja värisuotimia

Sweep panorama icon

Panoraama

Ota laajakulma- ja panoraamakuvia

Sound-photo icon

Sound Photo

Tallenna taustaääntä ja ota kuva samaan aikaan

Camera manual icon

Manuaalinen

Ota kuvia manuaalisesti säädetyillä kameran asetuksilla

Slow motion video icon

Hidastus

Lisää hidastustehoste videon tallentamisen jälkeen

Vaihtaminen valokuvien ja videoiden kuvaamisen välillä

• Kun käytät kameraa, voit valita kuva- tai videotilan sipaisemalla näyttöä.

Kuvaustilan valitseminen

• Kun käytät kameraa, napauta Tila ja valitse kuvaustila.

Vaihtaminen pää- ja etukameran välillä

• Voit vaihtaa pää- ja etukameran välillä napauttamalla Switch camera icon.

Zoomauksen käyttäminen

• Voit zoomata nipistämällä tai äänenvoimakkuusnäppäimellä kameran ollessa auki.

Jos zoomaat kolme kertaa tai useammin, kuvanlaatu voi kärsiä. Kannattaa ennemmin ottaa kuva ilman zoomausta ja rajata se sitten.

Valokuvan ottaminen

• Kun kamera on käytössä, ota kuva painamalla kameranäppäintä tai napauttamalla suljinpainiketta.

Videon kuvaaminen

1. Valitse Record video icon sipaisemalla näyttöä, kun käytät kameraa.
    2. Aloita ja lopeta tallennus painamalla kameranäppäintä tai napauttamalla suljinpainiketta.

Voit kuvata enintään kuuden tunnin videoita.

Kameran käynnistäminen ja kuvan ottaminen samaan aikaan

1. Kun käytät kameraa, napauta Settings icon.
    2. Näet lisää asetuksia vetämällä luetteloa.
    3. Napauta Käynnistä kamerapainikkeella > Käynnistä ja kuvaa.
    4. Sulje asetusvalikko ja poistu kamerasta. Asetus tallennetaan kaikille kuvaustiloille.
    5. Käynnistä kamera ja ota kuva painamalla kameranäppäintä pitkään.

Valokuvan ottaminen näyttöä napauttamalla

1. Kun käytät kameraa, napauta Settings icon.
    2. Näet lisää asetuksia vetämällä luetteloa.
    3. Napauta Kosketustallennus > Päällä tai Vain etukamera.
    4. Sulje asetusvalikko. Asetus tallennetaan kaikille kuvaustiloille.
    5. Ota kuva napauttamalla mitä tahansa kohtaa näytössä.

Tätä toimintoa voi käyttää myös videoille.

Kuvan ottaminen videota kuvattaessa

• Kun tallennat videota, napauta Camera onscreen icon. Valokuva otetaan heti, kun vapautat suljinpainikkeen.

Itselaukaisin

Itselaukaisin on hyvä tapa lisätä aikaa valokuvan valmisteluun. Se auttaa myös pitämään laitteen vakaana ja kuvat tarkkoina.

Itselaukaisimen käyttäminen pääkameralla

1. Kun käytät kameraa, napauta Self timer icon ja valitse viiveaika.
    2. Sulje asetusvalikko. Itselaukaisin -asetus tallennetaan.
    3. Ota kuva painamalla kameranäppäintä tai napauttamalla suljinpainiketta. Ajastin piippaa, kunnes kuva otetaan.