Laite ei vaikuta latautuvan

Jos akku on tyhjentynyt kokonaan, saattaa kestää jopa 30 minuuttia, ennen kuin laite reagoi lataukseen. Tänä aikana näyttö saattaa pysyä täysin pimeänä näyttämättä latauskuvaketta. Ota myös huomioon, että täysin tyhjentyneen akun lataaminen täyteen saattaa kestää jopa 4 tuntia.

• Alla olevien ohjeiden avulla voit tarkistaa, johtuuko ongelma laturista:

• Varmista, että käytät alkuperäistä Sony USB Type-C -laturia, joka on tarkoitettu laitteesi lataamiseen.

• Lataa Xperia-laitteesi alkuperäisellä Sony-laturilla, jonka kytket pistorasiaan. Xperia-laite latautuu paljon hitaammin, kun sitä ladataan tietokoneella ja USB-kaapelilla.

• Irrota USB-kaapeli Xperia-laitteesta ja kytke se sitten laitteen USB-porttiin uudelleen. Varmista, että laturin kaapeli on kiinnitetty kunnolla laitteen USB-porttiin (ettei esimerkiksi suojakotelo estä kunnollista liitäntää). Tarkista, että laturi on liitetty oikein toimivaan pistorasiaan.

• Varmista, että laturin portissa ei ole nukkaa, pölyä tai kosteutta. USB-liitin ei välttämättä kytkeydy kunnolla, jos portissa on jotain. Tässä tapauksessa lataus ei toimi kunnolla. Varmista, että USB-portti on täysin kuiva. Poista mahdollinen nukka tai pöly esimerkiksi puisella tai muovisella hammastikulla tai hammasharjalla.

• Yritä ladata Xperia-laitetta jollakin toisella USB-kaapelilla, jonka liität tietokoneen USB-porttiin. Jos laite latautuu tällä, laturi ei ehkä toimi oikein. Varmista, että käytät alkuperäistä Sony-laturia, joka on tarkoitettu laitteesi lataamiseen.

• Sammuta laite ja käynnistä se uudelleen. Tämä sammuttaa kaikki käynnissä olevat sovellukset ja vapauttaa muistia. Joskus tämä riittää ongelman korjaamiseen.

• Voit pakottaa laitteen käynnistymään uudelleen tai sammumaan, jos laite lakkaa reagoimasta komentoihin tai ei käynnisty uudelleen normaalisti. Asetuksia ja henkilökohtaisia tietoja ei poisteta pakotetun uudelleenkäynnistyksen aikana.

Laitteen pakottaminen sammumaan tai käynnistymään uudelleen

1. Paina virtanäppäintä ja äänenvoimakkuuden lisäysnäppäintä pitkään yhtä aikaa, kunnes laite värisee.
      2. Jatka alla olevien ohjeiden mukaisesti sen mukaan, haluatko pakottaa laitteen sammumaan vai käynnistymään uudelleen.
        • Jos haluat pakottaa laitteen käynnistymään uudelleen, toimi seuraavasti: Vapauta näppäimet tässä vaiheessa. Laite käynnistyy uudelleen automaattisesti.
        • Jos haluat pakottaa laitteen sammumaan, toimi seuraavasti: Jatka näppäimien painamista. Muutaman sekunnin kuluttua laite värisee 3 kertaa ja sammuu.

Laitteen käynnistäminen

1. Paina virtapainiketta pitkään, kunnes laite värisee.
      2. Anna SIM-kortin PIN-koodi pyydettäessä ja napauta sitten (Valmis-kuvake) .
      3. Odota hetki, kun laite käynnistyy.

• Jos pakotettu uudelleenkäynnistys ei onnistu, kokeile 2 minuutin uudelleenkäynnistystä.

2 minuutin pakotettu uudelleenkäynnistys

1. Pidä äänenvoimakkuuden lisäysnäppäintä ja virtanäppäintä painettuna 2 minuuttia. Älä välitä värinöistä.
      2. Vapauta näppäimet. Laite sammuu automaattisesti.
      3. Lataa laitetta, kunnes näytössä näkyy latauskuvake.
      4. Käynnistä Xperia-laite.

• Jos Akun hoitotoiminto on päällä, laite ei ehkä lataudu aivan täyteen, vaikka se on latauksessa useita tunteja. Akun hoitotoiminto pidentää akun käyttöikää ja suorituskykyä.

Akun hoitotoiminnon ottaminen käyttöön tai pois käytöstä

1. Etsi ja napauta Asetukset > Akku > Akun hoitotoiminto .
      2. Ota Akun hoitotoiminto käyttöön tai pois käytöstä napauttamalla kytkintä.

Akunhoitotoiminto tallentaa tunnistetut säännölliset akun lataustavat ja -ajat. Vaikka toiminto olisi poistettu käytöstä, se sopeutuu silti lataustapoihin ja -aikoihin, kun se otetaan taas käyttöön.

• Laitteen päivittäminen varmistaa, että suorituskyky on optimaalinen ja viimeisimmät parannukset ovat käytettävissä.

Lue lisätietoja päivittämisestä ja uusimman ohjelmistoversion etsimisestä.

• On suositeltavaa varmuuskopioida ja synkronoida tärkeät tiedot Google-tilin kanssa.

• Palauta laitteesi oletustilaan suorittamalla ohjelmistokorjaus Xperia Companion -sovelluksella. Ota huomioon, että laitteen sisäisestä muistista poistetaan kaikki tiedot, kun suoritat ohjelmistokorjauksen. Ulkoiselle SD-kortille tallennettua sisältöä, kuten kuvia, videoita ja musiikkia, ei poisteta.

Tietojen varmuuskopiointi tietokoneella

1. Avaa laitteen näytön lukitus ja liitä laite tietokoneeseen USB-kaapelilla.
      2. Valitse varmuuskopioitavat tiedostot tietokoneessa ja kopioi ja liitä tai vedä ja pudota sitten tiedostot tietokoneen johonkin sijaintiin.

Sovellusten, puhelimen asetusten ja puheluluettelon varmuuskopiointi

1. Etsi ja napauta Asetukset > Järjestelmä > Lisäasetukset > Varmuuskopiointi .
      2. Ota toiminto käyttöön napauttamalla kytkintä. Sovellusten tiedot, laiteasetukset ja puheluluettelo varmuuskopioidaan automaattisesti.

Voit ottaa varmuuskopioinnin käyttöön myös Google Driven asetusvalikosta. Voit synkronoida sovellusten tiedot, laiteasetukset ja puheluluettelon automaattisesti kirjautumalla Google-tilille, jota käytettiin vanhan laitteen tietojen synkronointiin. Kun kytket virran uuteen laitteeseen ensimmäisen kerran, kirjaudu Google-tilille ohjatun asennustoiminnon aikana.

Laitteen ohjelmiston korjaaminen Xperia Companionilla

Varmista ennen ohjelmiston korjaamista, että muistat Google-tilisi käyttäjänimen ja salasanan. Sinun täytyy ehkä antaa ne, että voit käynnistää laitteen uudelleen ohjelmistokorjauksen jälkeen. Tämä kuitenkin riippuu suojausasetuksistasi.

1. Varmista, että Xperia Companion on asennettu PC- tai Mac-koneeseesi.
      2. Avaa Xperia Companion -ohjelmisto tietokoneella ja napsauta sen päänäytössä Ohjelmiston korjaaminen .
      3. Asenna ohjelmisto uudelleen ja suorita korjaus näytön ohjeiden mukaisesti.