Mobiilidatayhteyden jakaminen

Mobiilidatayhteyden voi jakaa muiden laitteiden kanssa useilla tavoilla.

• USB-verkkosidonta: voit jakaa mobiilidatayhteyden yhden tietokoneen kanssa USB-kaapelilla.
    • Mobiilitukiasema: voit jakaa mobiilidatayhteyden samanaikaisesti jopa 10 muun laitteen kanssa, WPS-tekniikkaa tukevat laitteet mukaan lukien.
    • Yhden kosketuksen mobiilitukiasema: voit aloittaa mobiiliyhteyden jakamisen ‎Wi-Fi -yhteyden avulla koskettamalla laitteet yhteen.
    • Bluetooth-verkkosidonta: voit jakaa mobiilidatayhteyden jopa neljän laitteen kanssa Bluetooth-yhteydellä.

Datayhteyden jakaminen USB-kaapelilla

1. Liitä laite tietokoneeseen laitteen mukana toimitetulla USB-kaapelilla.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Verkko ja internet > Hotspot & jaettu yhteys.
    3. Napauta kohdan Internetin jakaminen USB:n kautta liukusäädintä ja napauta sitten pyydettäessä OK. Näet tilarivillä USB-jakamisen kuvake-kuvakkeen, kun yhteys on muodostettu.
    4. Kun haluat lopettaa datayhteyden jakamisen, napauta kohdan Internetin jakaminen USB:n kautta liukusäädintä tai irrota USB-kaapeli.

Laitteen datayhteyttä ja SD-korttia ei voi jakaa USB-kaapelin kautta samanaikaisesti.

Mobiiliyhteyden jakaminen yhden kosketuksne mobiilitukiasemalla

1. Varmista, että molempien laitteiden NFC-toiminto on käytössä ja että molemmat näytöt ovat päällä.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Verkko ja internet > Hotspot & jaettu yhteys.
    3. Napauta Siirrettävä One-touch-tukiasema. Pidä laitteita yhdessä siten, että laitteiden NFC-tunnistusalueet koskettavat toisiaan, ja napauta sitten YHDISTÄ.

Tämä toiminto toimii vain laitteissa, jotka tukevat NFC ‎Wi-Fi -verkkosidontaa.

Mobiilidatayhteyden jakaminen toisen Bluetooth-laitteen kanssa

1. Varmista, että laitteesi ja haluamasi Bluetooth-laitteen välille on muodostettu laitepari ja että mobiilidatayhteys on käytössä laitteessasi.
    2. Laite: Etsi ja napauta Asetukset > Verkko ja internet > Hotspot & jaettu yhteys. Ota toiminto käyttöön napauttamalla kohdan Jaettu Bluetooth-yhteys liukusäädintä.
    3. Bluetooth-laite: Määritä laite siten, että se saa verkkoyhteyden Bluetoothin kautta. Jos laite on tietokone, määritä asetukset soveltuvien ohjeiden mukaisesti. Jos laitteen käyttöjärjestelmä on Android, napauta laiteparin muodostaneen laitteen nimen vieressä olevaa asetuskuvaketta kohdassa Asetukset > Laiteyhteys > Bluetooth > Laiteparit ja valitse sitten kohdan Internetyhteys valintaruutu.
    4. Laite: Odota, että Bluetooth-verkkosidonnan kuvake tulee näkyviin tilariville. Tämän jälkeen asennus on valmis.
    5. Poista toiminto käytöstä napauttamalla kohdan Jaettu Bluetooth-yhteys liukusäädintä.

Jaettu Bluetooth-yhteys poistetaan käytöstä aina, kun sammutat laitteesi tai poistat Bluetooth-toiminnon käytöstä.

Laitteen käyttäminen mobiilitukiasemana

1. Etsi ja napauta Asetukset > Verkko ja internet > Hotspot & jaettu yhteys.
    2. Napauta Siirrettävän tukiaseman asetukset > Määritä tukiasema.
    3. Anna Verkon nimi.
    4. Valitse suojaustyyppi napauttamalla Suojaus-kenttää. Anna salasana tarvittaessa.
    5. Napauta Tallenna.
    6. Napauta Paluukuvake ja ota toiminto käyttöön napauttamalla kohdan Siirrettävä tukiasema liukusäädintä.
    7. Vahvista käyttöönotto pyydettäessä napauttamalla OK. Verkkosidonnan kuvake näkyy tilarivillä, kun ‎Wi-Fi on käytössä.
    8. Jos haluat lopettaa mobiilidatayhteyden jakamisen ‎Wi-Fi -yhteydellä, poista toiminto käytöstä napauttamalla kohdan Siirrettävä tukiasema liukusäädintä.

‎Wi-Fi Protected Setupia tukevien laitteiden mobiilidatayhteyden käytön salliminen

1. Varmista, että laitteesi toimii ‎Wi-Fi -mobiilitukiasemana.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Verkko ja internet > Hotspot & jaettu yhteys > Siirrettävän tukiaseman asetukset.
    3. Varmista kohdasta Määritä tukiasema, että mobiilitukiasema on suojattu salasanalla.
    4. Napauta WPS-painike ja noudata sitten näytön ohjeita. Voit napauttaa myös Valikkokuvake > WPS-PIN-määritys ja antaa sitten ‎Wi-Fi Protected Setup -laitteessa näkyvän PIN-koodin.

Mobiilitukiaseman nimeäminen uudelleen ja suojaaminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Verkko ja internet > Hotspot & jaettu yhteys.
    2. Napauta Siirrettävän tukiaseman asetukset > Määritä tukiasema.
    3. Anna Verkon nimi.
    4. Valitse suojaustyyppi napauttamalla Suojaus-kenttää.
    5. Anna salasana tarvittaessa.
    6. Napauta Tallenna.