Paikannuspalveluiden käyttäminen

Paikannuspalveluiden avulla sovellukset, kuten Kartat ja kamera, voivat määrittää arvioidun sijaintisi mobiili- ja ‎Wi-Fi -verkkojen tietojen sekä GPS (Global Positioning System) -tietojen perusteella. Jos et ole GPS-satelliittien näkyvyysalueella, laitteesi voi määrittää sijaintisi ‎Wi-Fi -toiminnolla. Jos et ole verkon kantaman alueella, laite voi määrittää sijainnin matkapuhelinverkon avulla.

Jotta laite voi löytää sijaintisi, sinun on otettava paikannuspalvelut käyttöön.

Laitteen muodostamasta Internet-datayhteydestä saatetaan periä tiedonsiirtomaksu.

Paikannuspalveluiden käyttöön ottaminen tai käytöstä poistaminen

• Etsi ja napauta Asetukset > Lukitusnäyttö ja suojaus > Sijainti. Ota paikannuspalvelut käyttöön tai poista ne käytöstä napauttamalla liukusäädintä.

Voit ottaa paikannuspalvelut käyttöön myös valitsemalla Asetukset > Google > Sijainti .

Google-sijaintijaon ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

1. Etsi ja napauta Asetukset > Lukitusnäyttö ja suojaus > Sijainti. Napauta Google-sijaintijako.
    2. Napauta Uuden viestin kuvake, valitse ajanjakso, jolloin toiminto on käytössä, ja valitse sitten yhteystieto, jolle haluat jakaa sijaintisi. Voit valita sijainnin jakamistavan myös napauttamalla Lisää.

Voit lisäksi seurata sijaintihistoriaasi kohdassa Google-sijaintihistoria.

GPS-tarkkuuden parantaminen

Kun käytät GPS-toimintoa ensimmäisen kerran laitteessa, sijainnin hakeminen saattaa kestää muutaman minuutin. Etsintä helpottuu, jos taivas näkyy esteettömästi. Älä liiku äläkä peitä GPS-antennia (kuvan korostettu alue). GPS-signaalit voivat kulkea pilvien ja muovin läpi, mutta eivät useimpien kiinteiden esineiden, kuten rakennusten ja vuorten, läpi. Jos sijaintisi ei selviä muutamassa minuutissa, vaihda paikkaa.

GPS-antennin alue