Kamerasovellusten käyttäminen

Kamerasovelluksilla voit muokata kuvia ja videoita luovalla tavalla ja jakaa niitä kavereillesi. Voit luoda virtuaalinäkymiä, panoraamakuvia ja paljon muuta.

Lisätietoja kamerasovelluksistamme on kuva- ja videosovellusten sivulla.

Kamerasovelluksilla luominen

AR-tehoste

AR-tehoste on virtuaalivahvisteisen todellisuuden sovellus, jolla voit lisätä kuvitteellisia maailmoja valokuviisi ja videoihisi. Voit lisätä hymiöitä, paperinukkeja, dinosauruksia ja paljon muuta.

Kuvan ottaminen tai videon tallentaminen AR-tehosteella

1. Valitse Kamerasovellusten valikkokuvake sipaisemalla näyttöä, kun käytät kameraa.
    2. Napauta AR-tehostekuvake ja valitse kuvausohjelma.
    3. Ota kuva tai tallenna video painamalla kameranäppäintä tai napauttamalla suljinpainiketta.

Luova tehoste

Voit määrittää tehosteet ja värisuodattimet sovelluksessa Luova tehoste ennen kuvan ottamista tai videon kuvaamista.

Kuvan ottaminen tai videon tallentaminen luovalla tehosteella

1. Valitse Kamerasovellusten valikkokuvake sipaisemalla näyttöä, kun käytät kameraa.
    2. Napauta Luovan tehosteen kuvake.
    3. Selaa suodattimia sipaisemalla tai esikatsele tehostetta napauttamalla suodatinta.
    4. Napauta Luovien tehosteiden käytön kuvake, jos haluat ottaa suodattimen käyttöön ja palata kameranäyttöön.
    5. Ota kuva tai tallenna video painamalla kameranäppäintä tai napauttamalla suljinpainiketta.
    6. Voit vaihtaa suodattimia napauttamalla Suodattimen vaihtamisen kuvake.

Sound Photo

Voit tallentaa taustaäänen ja ottaa kuvan samaan aikaan sovelluksella Sound Photo .

Taustaäänen tallentaminen kuvaan

1. Valitse Kamerasovellusten valikkokuvake sipaisemalla näyttöä, kun käytät kameraa.
    2. Napauta Äänikuvan kuvake.
    3. Aloita tallennus ja ota kuva painamalla kameranäppäintä tai napauttamalla suljinpainiketta. Tallennus lopetetaan automaattisesti.

Panoraama

Voit ottaa laajakulma- ja panoraamakuvia Panoraama -sovelluksella.

Panoraamavalokuvan ottaminen

1. Valitse Kamerasovellusten valikkokuvake sipaisemalla näyttöä, kun käytät kameraa.
    2. Napauta Pyyhkäisypanoraamakuvake.
    3. Paina kameranäppäintä tai napauta suljinpainiketta.
    4. Liikuta kameraa hitaasti ja tasaisesti näytön osoittamaan suuntaan.

Tarranluontitoiminto

Tarranluontitoiminto tarjoaa mahdollisuuden luoda ainutlaatuisia tarroja suosikkikuvistasi tai kameran etsimestä.

Timeshift video

Voit kuvata suuritarkkuuksisia videoita (120 kuvaa sekunnissa) ja toistaa tehosteiden avulla koko videon tai osia siitä hidastettuna.

Muotokuvan tyyli

Muotokuvan tyyli -toiminnolla voit lisätä parhaan mahdollisen tuloksen tuottavia retusointitehosteita muotokuviin niitä otettaessa. Voit myös lisätä silmätehosteen Korjaustehoste -asetuksen avulla.

Tyylikkään muotokuvatoiminnon käyttäminen

1. Avaa kamera.
    2. Valitse sipaisemalla Kamerasovellusten valikkokuvake ja napauta sitten Tyylikkään muotokuvan kuvake.
    3. Voit tuoda kaikki tyylit näkyviin napauttamalla valitun tyylin nimeä, esimerkiksi Pehmeä iho.
    4. Jos haluat lisätä tyylejä, napauta Lisää.
    5. Valitse käytettävä tyyli ja ota kuva sitten napauttamalla Kameranäytön kuvake.

Salamasädetoiminnon käyttäminen

1. Avaa kamera.
    2. Valitse sipaisemalla Kamerasovellusten valikkokuvake ja napauta sitten Tyylikkään muotokuvan kuvake > Korjaustehosteen kuvake.
    3. Jos haluat ottaa sisäsilmätehosteen käyttöön, valitse mukautettu kuvio.

Kasvot kuvassa

Kasvot kuvassa -tilassa voit käyttää sekä etu- että pääkameraa samanaikaisesti. Näin voit ottaa kuvan sekä haluamastasi kohteesta että itsestäsi.

Timeshift burst

Kamera ottaa 61 valokuvaa kahdessa sekunnissa – sekunnin näytössä olevan kamerapainikkeen napauttamista ennen ja jälkeen.

Timeshift Burst -toiminnon käyttäminen

1. Avaa kamera.
    2. Valitse sipaisemalla Kamerasovellusten valikkokuvake ja napauta sitten Time Shift -kuvake.
    3. Ota kuvia. Otetut kuvat näytetään pikkukuvanäkymässä.
    4. Selaa pikkukuvia, valitse tallennettava kuva ja napauta sitten Hidastusvideon tallentamisen kuvake.