Tallennustila ja muisti

Laitteessa on useita tallennustila- ja muistivaihtoehtoja:

• Sisäiseen tallennustilaan tallennetaan ladatun ja siirretyn sisällön lisäksi henkilökohtaiset tiedot ja asetukset.
    • Voit hankkia lisää tallennustilaa irrotettavalla muistikortilla. Mediatiedostoja voi siirtää tällaiselle muistikortille sisäisen muistin vapauttamiseksi.
    • Dynaamista muistia (RAM) ei voi käyttää tallentamiseen. RAM-muistia tarvitaan käynnissä olevien sovellusten ja käyttöjärjestelmän käyttöön.

Voit ostaa muistikortin erikseen.

Voit lukea lisää muistin käytöstä Android-laitteissa lataamalla laitettasi käsittelevän White Paper -artikkelin tukiasiakirjoista.

Muistin suorituskyvyn parantaminen

Laitteen muisti voi täyttyä normaalin käytön seurauksena. Jos laite alkaa hidastua tai sovellukset sammuvat yhtäkkiä, harkitse seuraavia toimia:

• Yritä pitää aina vähintään 500 Mt vapaata sisäistä tallennustilaa.
    • Sulje käynnissä olevat sovellukset, joita et käytä.
    • Tyhjennä kaikkien sovellusten välimuisti.
    • Poista ladatut sovellukset, joita et käytä.
    • Siirrä valokuvat, videot ja musiikki sisäisestä muistista muistikortille.
    • Jos laitteesi ei voi lukea muistikortin sisältöä, kortti on ehkä alustettava uudelleen. Ota huomioon, että kaikki muistikortin sisältö poistetaan alustamisen yhteydessä.

Jos jaat laitteen useiden käyttäjien kesken, sinun on kirjauduttava sisään omistajana eli ensisijaisena käyttäjänä, jotta voit tehdä tiettyjä toimenpiteitä, kuten siirtää tietoja muistikortille ja alustaa muistikortin.

Muistitilan tarkistaminen

• Etsi ja napauta Asetukset > Tallennustila.

Kaikkien sovellusten välimuistin tyhjentäminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Tallennustila.
    2. Napauta Muut sovellukset ja napauta sitten haluamaasi sovellusta.
    3. Napauta TYHJENNÄ VÄLIMUISTI.

Kun tyhjennät välimuistin, et menetä mitään tärkeitä tietoja tai asetuksia.

Mediatiedostojen siirtäminen muistikortille

1. Varmista, että laitteessasi on muistikortti.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Tallennustila > Siirrä tiedot SD-kortille.
    3. Valitse ne tiedostot, jotka haluat siirtää muistikortille.
    4. Napauta Siirrä.

Sovellusten ja palveluiden suorittamisen pysäyttäminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Sovellukset ja ilmoitukset > Sovelluksen tiedot.
    2. Valitse sovellus tai palvelu ja napauta sitten PAKOTA LOPETUS > OK.

Muistikortin alustaminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Tallennustila.
    2. Napauta SD-kortti > Valikkokuvake ja napauta sitten Tallennusasetukset > Alusta > Poista tiedot ja alusta.

Kaikki muistikortin sisältö poistetaan alustamisen yhteydessä. Muista varmuuskopioida kaikki tiedot, jotka haluat säilyttää. Voit varmuuskopioida sisältöä kopioimalla sitä tietokoneeseen. Lisätietoja on kohdassa Tiedostojen hallinta tietokoneella.

Älykäs puhdistustoiminto

Älykäs puhdistustoiminto voi parantaa laitteesi suorituskykyä optimoimalla automaattisesti sen muistin ja tallennustilan käyttöä sovellusten käyttömäärien perusteella.

Älykkään puhdistustoiminnon ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

1. Etsi ja napauta Asetukset > Auta.
    2. Ota toiminto käyttöön tai poista se käytöstä napauttamalla Älykäs puhdistustoiminto ja napauttamalla sitten liukusäädintä.

Voit myös muokata, kopioida ja poistaa tiedostoja manuaalisesti Tiedostot -sovelluksella.