Near Field Communication (NFC)

NFC:llä (Near Field Communication eli lähiviestintä) voit jakaa dataa, kuten videoita, kuvia, verkkosivujen osoitteita, musiikkitiedostoja ja yhteystietoja. NFC:llä voit myös lukea tunnisteita, jotka antavat lisätietoja tuotteesta tai jotka aktivoivat laitteen toimintoja.

NFC on langaton tekniikka, jonka suurin kantomatka on yksi senttimertri, joten dataa jakavia laitteita on pidettävä lähellä toisiaan. Ennen kuin voit käyttää NFC:tä, sinun täytyy ottaa se käyttöön. Lisäksi laitteen näytön on oltava päällä ja lukitsematta.

NFC-tunnistusalue on laitteen etupuolella. Pidä laitetta ja vastaanottavaa laitetta vierekkäin siten, että NFC-alueet koskettavat toisiaan.

NFC-tunnistusalue

NFC ei välttämättä ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla. Joillain sovelluksilla voidaan ottaa käyttöön joitain NFC-toimintoja, vaikka laite on sammutettu. Ota huomioon, että kaikki laitteet eivät tue tätä toimintoa.

NFC-toiminnon käyttöön ottaminen ja käytöstä poistaminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Laiteyhteys.
    2. Napauta NFC-liukusäädintä.

Yhteystietojen jakaminen toisen laitteen kanssa NFC:llä

1. Varmista, että molempien laitteiden NFC-toiminto on käytössä ja että molemmat näytöt ovat päällä ja lukitsemattomia.
    2. Jos haluat selata yhteystietoja, etsi ja napsauta sitä.
    3. Napauta jaettavaa yhteystietoa.
    4. Pidä laitettasi ja vastaanottavaa laitetta vastakkain siten, että niiden NFC-tunnistusalueet koskevat toisiaan. Kun laitteet ovat muodostaneet yhteyden, yhteystiedon pikkukuva tulee näkyviin.
    5. Aloita siirto napauttamalla pikkukuvaa.
    6. Kun siirto on suoritettu, yhteystiedot tallennetaan vastaanottavaan laitteeseen ja näytetään sen näytössä.

Musiikkitiedoston jakaminen toisen laitteen kanssa NFC:n avulla

1. Varmista, että sekä laitteesi että vastaanottavan laitteen NFC-toiminto on päällä ja että molempien laitteiden näytöt ovat päällä ja lukitsemattomia.
    2. Avaa Musiikki-sovellus etsimällä ja napauttamalla sitä.
    3. Valitse musiikkiluokka ja selaa jaettavan kappaleen kohdalle.
    4. Toista kappale napauttamalla sitä. Voit keskeyttää kappaleen napauttamalla Musiikin pysäytyskuvake. Siirto toimii riippumatta siitä, toistetaanko kappaletta vai onko sen toisto on keskeytetty.
    5. Varmista, että kappale näytetään koko näytöllä.
    6. Pidä laitettasi ja vastaanottavaa laitetta vastakkain siten, että niiden NFC-tunnistusalueet koskevat toisiaan. Kun laitteet ovat muodostaneet yhteyden, kappaleen pikkukuva tulee näkyviin.
    7. Aloita siirto napauttamalla pikkukuvaa.
    8. Kun siirto on valmis, musiikkitiedosto tallennetaan vastaanottavaan laitteeseen.
    9. Jos haluat näyttää musiikkitiedoston, avaa ilmoituspaneeli vetämällä tilariviä alaspäin ja napauta sitten Sisältö jaettu.

Valokuvan tai videon jakaminen toisen laitteen kanssa NFC:llä

1. Varmista, että molempien laitteiden NFC-toiminto on käytössä ja että molemmat näytöt ovat päällä ja lukitsemattomia.
    2. Jos haluat katsoa oman laitteesi kuvia ja videoita, etsi Albumi ja napauta sitä.
    3. Napauta jaettavaa valokuvaa tai videota.
    4. Pidä laitettasi ja vastaanottavaa laitetta vastakkain siten, että niiden NFC-tunnistusalueet koskevat toisiaan. Kun laitteet muodostavat yhteyden, näyttöön tulee valokuvan tai videon pikkukuvake.
    5. Aloita siirto napauttamalla pikkukuvaa.
    6. Kun siirto on suoritettu, valokuva tai video tallennetaan vastaanottavaan laitteeseen.
    7. Jos haluat näyttää kuvan tai videon, avaa ilmoituspaneeli vetämällä tilariviä alaspäin ja napauta sitten Sisältö jaettu.

Verkko-osoitteen jakaminen toisen laitteen kanssa NFC:llä

1. Varmista, että molempien laitteiden NFC-toiminto on käytössä ja että molemmat näytöt ovat päällä ja lukitsemattomia.
    2. Avaa selain etsimällä ja napauttamalla .
    3. Lataa jaettava verkkosivu.
    4. Pidä laitettasi ja vastaanottavaa laitetta vastakkain siten, että niiden NFC-tunnistusalueet koskevat toisiaan. Kun laitteet ovat muodostaneet yhteyden, verkkosivun pikkukuva tulee näkyviin.
    5. Aloita siirto napauttamalla pikkukuvaa.
    6. Kun siirto on suoritettu, verkkosivu näytetään vastaanottavan laitteen näytössä.

NFC-tunnisteiden lukeminen

Laite voi lukea erilaisia NFC-tunnisteita, joista saat lisätietoja, esimerkiksi verkko-osoitteita. Laite voi esimerkiksi lukea upotettuja tunnisteita julisteesta, mainostaululta tai tuotteen vierestä kaupassa.

NFC-tunnisteen lukeminen

1. Varmista, että laitteen NFC-toiminto on käytössä ja että näyttö on käytössä ja lukitsematon.
    2. Aseta laite tunnisteen päälle siten, että puhelimen NFC-alue koskettaa sitä. Laite lukee tunnisteen ja näyttää keräämänsä sisällön. Avaa tunniste napauttamalla sen sisältöä.

Yhdistäminen NFC-yhteensopivaan laitteeseen

Voit yhdistää laitteen toisiin Sonyn valmistamiin NFC-laitteisiin, esimerkiksi kaiuttimiin tai kuulokkeisiin. Kun muodostat tällaisen yhteyden, saat lisätietoja yhteensopivan laitteen käyttöoppaasta.