Kameraan tutustuminen

Kameran yleiskatsaus
    1 Etukameran linssi
    2 Kuvaustilan valitseminen
    3 Etu- ja pääkameran välillä vaihtaminen
    4 Zoomaus
    5 Kameran aktivointi, kuvien ottaminen tai videoiden kuvaaminen kameranäppäimellä
    6 Kuvien ja videoiden katsominen, jakaminen tai muokkaaminen pikkukuvaa napauttamalla
    7 Sijainnin tallentaminen
    8 Kuvien ottaminen tai videoiden kuvaaminen suljinpainikkeella
    9 Takaisin siirtyminen tai kameran sulkeminen
    10 Kuvaustilan asetusten kuvake
    11 Salama-asetukset

Kameran käyttöön liittyviä perusvihjeitä

• Varmista, että linssi on puhdas. Sormenjäljet ja muut likatahrat voivat heikentää kuvan laatua.
    • Käytä itselaukaisinta, kun tarvitset lisää valmisteluaikaa, jotta valokuvista tulee tarkkoja.
    • Tarkista laitteesi muistin tila usein. Suurella tarkkuudella kuvatut valokuvat ja videot käyttävät enemmän muistia.
    • Lue lisää erinomaisten kuvien ottamisesta Xperia™-kameralla ja Xperia™-kameralla kuvaamisesta.

Kameran käynnistäminen

• Paina kameranäppäin kokonaan alas, sipaise lukitusnäytössä tai napauta sovellusnäytössä.

Kuvaustilat

Kamerassa on neljä kuvaustilaa. Kaksi niistä on tarkoitettu valokuvien kuvaamiseen: Paras auto-maattisäätö ja Manuaalinen .

Paras auto-maattisäätö optimoi asetukset automaattisesti useille eri tilanteille. Manuaalinen on hyvä tila, kun haluat säätää luovia asetuksia itse.

Käytettävissä olevat asetukset määräytyvät valitun kuvaustilan mukaan.

Kuvaustilojen yleiskatsaus

Manuaalinen

Ota kuvia ja muokkaa kamera-asetuksia manuaalisesti

Paras auto-maattisäätö

Ota kuvia automaattisesti optimoiduilla asetuksilla

Video

Kuvaa videoita

Kamerasovellukset

Käytä valokuva- ja videosovelluksia

Kuvaustilan valitseminen

• Valitse näyttöä sipaisemalla kuva-, video- tai Kamerasovellukset-tila kameraa käyttäessäsi.

Vaihtaminen pää- ja etukameran välillä

• Voit vaihtaa pää- ja etukameran välillä napauttamalla .

Zoomauksen käyttäminen

• Voit zoomata nipistämällä tai äänenvoimakkuusnäppäimellä kameran ollessa auki.

Jos zoomaat kolme kertaa tai useammin, kuvanlaatu voi kärsiä. Kannattaa ennemmin ottaa kuva ilman zoomausta ja rajata se sitten.

Valokuvan ottaminen

• Kun kamera on käytössä, ota kuva painamalla kameranäppäintä tai napauttamalla suljinpainiketta.

Videon kuvaaminen

1. Valitse sipaisemalla näyttöä, kun käytät kameraa.
    2. Aloita ja lopeta tallennus painamalla kameranäppäintä tai napauttamalla suljinpainiketta.

Voit kuvata enintään kuuden tunnin videoita.

Kameran käynnistäminen ja kuvan ottaminen samaan aikaan

1. Kun käytät kameraa, napauta ja sitten Lisää > Pikakäynnistys > Käynnistä ja kuvaa.
    2. Sulje asetusvalikko ja poistu kamerasta. Asetus tallennetaan kaikille kuvaustiloille.
    3. Käynnistä kamera ja ota kuva painamalla kameranäppäintä pitkään.

Tätä toimintoa voi käyttää myös videoille. Kun käytät kameraa, napauta ja sitten Lisää > Pikakäynnistys > Käynnistä ja tallenna video .

Valokuvan ottaminen näyttöä napauttamalla

1. Kun käytät kameraa, napauta ja sitten Lisää > Kosketustallennus > Päällä tai Vain etukamera.
    2. Sulje asetusvalikko. Asetus tallennetaan kaikille kuvaustiloille.
    3. Ota kuva tai tallenna video napauttamalla mitä tahansa kohtaa näytössä.

Tätä ominaisuutta voi käyttää myös videoille.

Kuvan ottaminen videota kuvattaessa

• Kun tallennat videota, napauta . Valokuva otetaan heti, kun vapautat suljinpainikkeen.

Itselaukaisin

Itselaukaisin on hyvä tapa lisätä aikaa valokuvan valmisteluun. Se auttaa myös pitämään laitteen vakaana ja kuvat tarkkoina.

Itselaukaisimen käyttäminen pääkameralla

1. Kun käytät pääkameraa, valitse kuvaustila ja napauta .
    2. Napauta Itselaukaisin ja valitse aikaviive.
    3. Sulje asetusvalikko. Asetus Itselaukaisin tallennetaan.
    4. Ota kuva painamalla kameranäppäintä tai napauttamalla suljinpainiketta. Ajastin piippaa, kunnes kuva otetaan.

Kun käytössä on etukamera, Itselaukaisin määritetään painamalla .

Suljinpainike

Suljinpainiketta käytetään eri tavoin kuvaustilasta ja aktivoiduista toiminnoista riippuen.

Suljinpainikkeen yleiskuvaus

Ottaa valokuvan

Tallentaa videon / jatkaa tallennusta

Keskeyttää videon

Keskeyttää videon tallennuksen

Itselaukaisin on aktivoitu

Kosketustallennus on aktivoitu

Kosketustallennus ja Itselaukaisin on aktivoitu

Kamera-asetusten säätäminen

1. Kun käytät kameraa, napauta .
    2. Valitse asetus tai paina Lisää.
    3. Kun Lisää on valittuna, sipaise luetteloa, niin käytettävissä olevat asetukset tulevat näkyviin.
    Kameran asetukset

Käytettävissä olevat asetukset määräytyvät valitun kuvaustilan mukaan.

Kuvien ja videoiden katsominen, jakaminen ja muokkaaminen

1. Kun käytät kameraa, voit avata valokuvan tai videon napauttamalla pikkukuvaa.
    2. Voit katsoa valokuvia ja videoita sipaisemalla vasemmalle tai oikealle.
    3. Voit muokata valokuvaa tai videota napauttamalla näyttöä.

Kuvat ja videot tallennetaan Albumi-sovellukseen. Lisätietoja on kohdassa Valokuvien ja videoiden katselu.