Sisällön varmuuskopioiminen ja palauttaminen

Yleensä kuvia, videoita ja muuta henkilökohtaista sisältöä ei tulisi tallentaa ainoastaan laitteen sisäiseen muistiin. Jos laite vaurioituu, katoaa tai varastetaan, sen sisäiseen muistiin tallennettuja tietoja ei saada takaisin. Suosittelemme, että otat varmuuskopioita Xperia™ Companion -ohjelmistolla, joka tallentaa tietosi turvallisesti ulkoiseen laitteeseen. Tätä suositellaan erityisesti, kun päivität laitteesi ohjelmiston uuteen Android-versioon.

Xperia™-laitteen varmuuskopiointi- ja palautussovellusta suositellaan tietojen varmuuskopiointiin ennen oletusasetusten palautusta. Tällä sovelluksella voit varmuuskopioida tietoja verkkotilille, SD-kortille tai ulkoiseen USB-tallennuslaitteeseen, jonka olet liittänyt laitteeseesi USB-isäntäsovittimella.

Googlen varmuuskopiointi- ja palautussovelluksella voit varmuuskopioida tietoja Googlen palvelimeen.

Tietojen varmuuskopioiminen tietokoneelle

Xperia™ Companion -ohjelmistolla voit varmuuskopioida laitteen tiedot PC- tai Apple Mac® -tietokoneeseen. Tällä sovelluksella voi varmuuskopioida seuraavia tietoja:
    • puhelulokit
    • tekstiviestit
    • kalenteri
    • asetukset
    • mediatiedostot, kuten musiikki ja videot
    • valokuvat ja muut kuvat.

Tietojen varmuuskopiointi tietokoneella

1. Avaa laitteen näyttö ja liitä laite tietokoneeseen USB Type-C -kaapelilla.
    2. Avaa tietokoneen Xperia Companion -ohjelmisto, jos se ei käynnisty automaattisesti. Tietokone tunnistaa laitteen hetken kuluttua. Muista valita laitteen yhteystilaksi Tiedostojen siirtäminen.
    3. Valitse Xperia Companionin päänäytössä Varmuuskopiointi .
    4. Varmuuskopioi laitteen tiedot näytön ohjeiden mukaisesti.

Jos sinulla ei ole Xperia Companionia asennettuna, sinun täytyy asentaa se, kun yhdistät laitteesi tietokoneeseen.

Tietojen palauttaminen tietokoneella

1. Avaa laitteen näyttö ja liitä laite tietokoneeseen USB Type-C -kaapelilla.
    2. Avaa tietokoneen Xperia Companion -ohjelmisto, jos se ei käynnisty automaattisesti. Tietokone tunnistaa laitteen hetken kuluttua. Muista valita laitteen yhteystilaksi Tiedostojen siirtäminen.
    3. Valitse Xperia Companionin päänäytössä Palauta .
    4. Valitse haluamasi varmuuskopiotiedosto, napauta Seuraava ja palauta tiedot laitteeseesi näytön ohjeiden mukaisesti.

Jos sinulla ei ole Xperia Companionia asennettuna, sinun täytyy asentaa se, kun yhdistät laitteesi tietokoneeseen.

Tietojen varmuuskopiointi Xperia-laitteen varmuuskopiointi- ja palautussovelluksella

Xperia-laitteen varmuuskopiointi- ja palautussovelluksen avulla voit tehdä nopeasti verkkovarmuuskopioita tai paikallisia varmuuskopioita tiedoistasi. Voit varmuuskopioida tiedot manuaalisesti tai tallentaa tiedot säännöllisesti automaattisella varmuuskopiointitoiminnolla.

Suosittelemme, että varmuuskopioit tiedot Xperia-laitteen varmuuskopiointi- ja palautussovelluksella ennen oletusasetusten palautusta. Tällä sovelluksella voit varmuuskopioida seuraavat tiedot SD-korttiin tai ulkoiseen USB-tallennuslaitteeseen, jonka olet liittänyt laitteeseesi USB-isäntäsovittimella:

• yhteystiedot
    • keskustelut
    • puheluloki
    • kalenteri
    • sähköpostitilit
    • ‎Wi-Fi -tilit
    • laiteasetukset
    • sovellukset
    • Xperia-aloitusnäytön asettelu.

Automaattisen varmuuskopiointitoiminnon määrittäminen

1. Jos varmuuskopioit sisältöä USB-tallennuslaitteeseen, varmista, että tallennuslaite on liitetty laitteeseesi asianmukaisella USB-isäntäsovittimella. Jos varmuuskopioit SD-kortille, varmista että SD-kortti on lisätty laiteeseen asianmukaisesti. Jos varmuuskopioit sisältöä verkkotilille, varmista, että olet kirjautunut tilillesi.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Järjestelmä.
    3. Napauta Xperia™-varmuuskopiointi ja -palautus > Aut. varmuuskopiointi.
    4. Jos haluat ottaa automaattisen varmuuskopioinnin käyttöön, napauta liukusäädintä.
    5. Valitse varmuuskopiointitiedostojen tallennuspaikka.
    6. Valitse halutessasi valita myös varmuuskopioinnin aikavälin, varmuuskopiointiajankohdan ja varmuuskopioitavat tiedot. Jos et määritä näitä asetuksia, varmuuskopioinnissa käytetään oletusasetuksia.
    7. Tallenna asetuksesi napauttamalla .

Sisällön varmuuskopioiminen manuaalisesti

1. Jos varmuuskopioit sisältöä USB-tallennuslaitteeseen, varmista, että tallennuslaite on liitetty laitteeseesi asianmukaisella USB-isäntäsovittimella. Jos varmuuskopioit SD-kortille, varmista että SD-kortti on lisätty laiteeseen asianmukaisesti. Jos varmuuskopioit sisältöä verkkotilille, varmista, että olet kirjautunut Google-tiliisi.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Järjestelmä > Xperia™-varmuuskopiointi ja -palautus.
    3. Napauta Lisää.
    4. Napauta Man. varmuuskopionti ja valitse sitten varmuuskopiointikohde sekä varmuuskopioitavat tiedot.
    5. Napauta VARMUUS-KOPIOI.
    6. Kun tiedot on varmuuskopioitu, napauta Valmis.

Varmuuskopiotiedoston muokkaaminen tai poistaminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Järjestelmä > Xperia™-varmuuskopiointi ja -palautus.
    2. Napauta Lisää.
    3. Napauta Muokkaa varmuuskopiot. ja valitse sitten varmuuskopiointilähde ja muokattavat tietotyypit.
    4. Voit poistaa valitut tiedot napauttamalla Poista tiedot.
    5. Vahvista napauttamalla OK.
    6. Kun tiedot on poistettu, napauta Valmis.

Varmuuskopioidun sisällön palauttaminen

1. Jos palautat sisältöä USB-tallennuslaitteesta, varmista, että tallennuslaite on liitetty laitteeseesi USB-isäntäsovittimella. Jos palautat sisältöä SD-kortilta, varmista, että SD-kortti on lisätty oikein laitteeseen. Jos palautat sisältöä Xperian varmuuskopiointi- ja palautuspalvelusta, varmista, että olet kirjautunut Google-tilillesi.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Järjestelmä > Xperia™-varmuuskopiointi ja -palautus.
    3. Napauta Palauta tiedot, valitse palautuslähde ja valitse sitten palautettavat tiedot.
    4. Napauta Palauta tiedot.
    5. Kun sisältö on palautettu, napauta Valmis.

Muista, että kaikki varmuuskopion luomisen jälkeen tietoihin ja asetuksiin tehdyt muutokset (esimerkiksi uudet asennetut sovellukset) poistetaan, kun suoritat palautustoiminnon.

Tietojen varmuuskopiointi Googlen varmuuskopiointi- ja palautussovelluksella

Googlen varmuuskopiointi- ja palautussovelluksella voit varmuuskopioida tietoja Googlen palvelimeen Voit myös ottaa käyttöön automaattisen palautustoiminnon, joka palauttaa uudelleenasennettavan sovelluksen sovellustiedot ja asetukset.

Tällä sovelluksella voi varmuuskopioida seuraavia tietoja:

• sovellukset
    • kirjanmerkit
    • ‎Wi-Fi -verkot
    • muut asetukset.

Tietojen varmuuskopiointi Google-tilille

1. Etsi ja napauta Asetukset > Järjestelmä > Varmuuskopioi.
    2. Napauta Varmuuskopio Google Driveen -kohdassa Tili ja valitse sitten tili, mille tiedot varmuuskopioidaan.

Automaattisen palautuksen käyttöön ottaminen tai käytöstä poistaminen sovelluksen uudelleenasennuksen yhteydessä

1. Etsi ja napauta Asetukset > Järjestelmä > Varmuuskopioi.
    2. Ota automaattinen palautus käyttöön tai poista se käytöstä napauttamalla kohdan Varmuuskopio Google Driveen liukusäädintä.