Laite ei vaikuta latautuvan

Jos akku on tyhjentynyt kokonaan, saattaa kestää jopa 30 minuuttia, ennen kuin laite reagoi lataukseen. Tänä aikana näyttö saattaa pysyä täysin pimeänä näyttämättä latauskuvaketta. Ota myös huomioon, että täysin tyhjentyneen akun lataaminen täyteen saattaa kestää jopa neljä tuntia.

• Alla olevien ohjeiden avulla voit tarkistaa, johtuuko ongelma laturista:
      • Varmista, että käytät alkuperäistä Sony-laturia ja laitteesi lataamiseen tarkoitettua USB Type-C -kaapelia.

• Lataa Xperia™-laitteesi alkuperäisellä Sony-laturilla, jonka kytket pistorasiaan. Xperia™-laite latautuu paljon hitaammin tietokoneella ja USB-kaapelilla.

• Irrota USB-kaapeli Xperia™-laitteesta ja liitä se sitten laitteen USB-porttiin uudelleen. Varmista, että laturin kaapeli on kiinnitetty kunnolla laitteen USB-porttiin (ettei esimerkiksi suojakotelo estä kunnollista liitäntää). Tarkista, että laturi on liitetty oikein toimivaan pistorasiaan.

• Varmista, että laturin portissa ei ole nukkaa, pölyä tai kosteutta. USB-liitin ei välttämättä kytkeydy kunnolla, jos portissa on jotain. Tässä tapauksessa lataus ei toimi kunnolla. Varmista, että USB-portti on täysin kuiva. Poista mahdollinen nukka tai pöly esimerkiksi puisella tai muovisella hammastikulla tai hammasharjalla.

• Yritä ladata Xperia™-laitetta jollakin toisella USB-kaapelilla, jonka liität tietokoneen USB-porttiin. Jos laite latautuu tällä, laturisi ei ehkä toimi oikein. Varmista, että käytät alkuperäistä Sony-laturia, joka on tarkoitettu laitteesi lataamiseen.

• Sammuta ja käynnistä laite uudelleen. Tämä sammuttaa kaikki sovellukset ja vapauttaa muistia. Joskus tämä riittää ongelman korjaamiseen.

• Voit pakottaa laitteen käynnistymään uudelleen tai sammumaan, jos laite lakkaa reagoimasta komentoihin tai ei käynnisty uudelleen normaalisti. Asetuksia ja henkilökohtaisia tietoja ei poisteta pakotetun uudelleenkäynnistyksen yhteydessä.

Laitteen pakottaminen sammumaan tai käynnistymään uudelleen

1. Paina äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta ja virtapainiketta samanaikaisesti kuuden sekunnin ajan.
      2. Laite värisee kerran. Jatka alla olevien ohjeiden mukaisesti sen mukaan, haluatko pakottaa laitteen sammumaan vai käynnistymään uudelleen.
        • Jos haluat pakottaa laitteen käynnistymään uudelleen, toimi seuraavasti: Vapauta painikkeet tässä vaiheessa. Laite käynnistyy uudelleen automaattisesti.
        • Jos haluat pakottaa sammumaan, toimi seuraavasti: Jatka painikkeiden painamista. Muutaman sekunnin kuluttua laite värisee kolme kertaa ja sammuu.

Laitteen käynnistäminen

1. Paina virtapainiketta , kunnes laite värisee.
      2. Odota hetki, kun laite käynnistyy.

• Jos pakotettu uudelleenkäynnistys ei onnistu, kokeile kahden minuutin käynnistystä.

Kahden minuutin uudelleenkäynnistyksen pakottaminen

1. Paina äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta ja virtapainiketta 120 sekuntia jättäen mahdolliset värinät huomiotta.
      2. Vapauta painike. Laitteen virta katkeaa automaattisesti.
      3. Lataa laitetta, kunnes näyttöön ilmestyy latauskuvake.
      4. Käynnistä Xperia™-laitteesi.

• Jos Akun hoitotoiminto on päällä, laite ei ehkä lataudu aivan täyteen, vaikka se on latauksessa useita tunteja. Akun hoitotoiminto -toiminto pidentää akun käyttöikää ja suorituskykyä. Voit halutessasi poistaa Akun hoitotoiminto -toiminnon käytöstä.

Akunsäästön ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

1. Etsi ja napauta Asetukset > Akku > Akun hoitotoiminto .
      2. Ota Akun hoitotoiminto käyttöön tai poista se käytöstä napauttamalla liukusäädintä.

Akunsäästö tallentaa tunnistetut säännölliset akun lataustavat ja -ajat. Vaikka toiminto ei olisi välillä käytössä, se sopeutuu silti lataustapoihin ja -aikoihin, kun otat sen taas käyttöön.

• Laitteen päivittäminen varmistaa, että suorituskyky on optimaalinen ja viimeisimmät parannukset ovat käytettävissä.

Lue lisätietoja päivittämisestä ja uusimman ohjelmistoversion etsimisestä.

• Palauta laitteesi oletustilaan suorittamalla ohjelmistokorjaus Xperia™ Companion -sovelluksella. Ota huomioon, että laitteestasi poistetaan kaikki tiedot, kun suoritat ohjelmistokorjauksen. Ulkoiselle SD-kortille tallentamaasi sisältöä, kuten kuvia, videoita ja musiikkia, ei poisteta.

Tietojen varmuuskopiointi tietokoneella

1. Varmista, että Xperia™ Companion on asennettu PC- tai Mac ®-koneeseesi.
      2. Liitä laite tietokoneeseen USB Type-C™ -kaapelilla.
      3. Tietokone : Avaa Xperia™ Companion -ohjelmisto, jos se ei käynnisty automaattisesti. Tietokone tunnistaa laitteen hetken kuluttua.
      4. Varmista, että Xperia™-laitteen USB-yhteystilana on Tiedostojen siirtäminen .
      5. Valitse Xperia™ Companionin päänäytössä Varmuuskopiointi ja toimi saamiesi ohjeiden mukaisesti.

Laitteen ohjelmiston korjaaminen Xperia™ Companionilla

Varmuuskopioi aina (jos se on mahdollista) kaikki omat tietosi ennen ohjelmiston korjaamista. Kaikki sisäisessä muistissa olevat tiedot poistetaan ohjelmistokorjauksen yhteydessä. Ulkoiselle SD-kortille tallennettuja tietoja ei poisteta.

1. Varmista, että muistat Google™-tilisi käyttäjänimen ja salasanan. Sinun täytyy ehkä antaa ne, että voit käynnistää laitteen uudelleen ohjelmistokorjauksen jälkeen. Tämä kuitenkin riippuu suojausasetuksistasi.
      2. Varmista, että Xperia™ Companion on asennettu PC- tai Mac ®-koneeseesi.
      3. Avaa Xperia™ Companion -ohjelmisto tietokoneella. Älä kuitenkaan yhdistä Xperia™-laitettasi, ennen kuin sinua pyydetään tekemään se Xperia™ Companion -ikkunan viisivaiheisissa ohjeissa.
      4. Valitse tietokoneella Ohjelmiston korjaaminen .
      5. Asenna ohjelmisto uudelleen ja suorita korjaus näytön ohjeiden mukaisesti.