Videokameran asetukset

Videokameran asetusten säätäminen

1. Avaa kamera.
    2. Valitse Icn sony camera switch video sipaisemalla näyttöä.
    3. Voit näyttää asetukset napauttamalla Icn sony menu settings l.
    4. Valitse muokattava asetus ja tee haluamasi muutokset.

Videokameran asetusten yleiskuvaus

Videokuvan tarkkuus

Voit muokata videotarkkuutta eri muodoissa. HD tarkoittaa teräväpiirtoa, kun taas FPS tarkoittaa sekunnissa kuvattavien kuvien määrää. Mitä suurempi FPS on, sitä sujuvampi sekä tasaisempi video on ja sitä suurempi sen tiedosto on.

Pääkamera:

Full HD (30 fps)

1920×1080 (16:9)

Tämä on Full HD (Full High Definition) -tarkkuuden video 30 fps:llä ja kuvasuhteella 16:9.

HD

1280×720 (16:9)

Tämä on HD (High Definition) -tarkkuuden video kuvasuhteella 16:9.

VGA

640×480 (4:3)

Tämä on VGA-tarkkuuden video, jonka kuvasuhde on 4:3.

Multimediaviesti

Voit tallentaa videoita, jotka voidaan lähettää multimediaviesteinä. Tämän muodon tallennusaikaa on rajoitettu siten, että videotiedosto mahtuu multimediaviestiin.

Etukamera:

Full HD

1920×1080 (16:9)

Tämä on Full HD (Full High Definition) -tarkkuuden video kuvasuhteella 16:9.

HD

1280×720 (16:9)

Tämä on HD (High Definition) -tarkkuuden video kuvasuhteella 16:9.

VGA

640×480 (4:3)

Tämä on VGA-tarkkuuden video, jonka kuvasuhde on 4:3.

Multimediaviesti

Voit tallentaa videoita, jotka voidaan lähettää multimediaviesteinä. Tämän muodon tallennusaikaa on rajoitettu siten, että videotiedosto mahtuu multimediaviestiin.

Automaattikuvaus (video)

Jos haluat ottaa kuvia automaattisesti kuvatessasi videota, ota automaattikuvaus käyttöön. Hymysuljin™-toiminnon avulla kamera ottaa automaattisesti kuvan hymyilevistä kasvoista, kun kuvaat videotasi.

Hymysuljin™-toiminnon ottaminen käyttöön (video)

1. Avaa kamera.
    2. Napauta Icn sony menu settings l.
    3. Etsi ja napauta Lisää > Automaattikuvaus (video) > Hymysuljin.

SteadyShot™

Videota kuvattaessa voi olla vaikeaa pitää laitetta vakaasti paikallaan. Vakain auttaa sinua kompensoimalla käden pieniä liikkeitä.

Taskulamppu

Taskulampun avulla voit valaista kuvaamiasi videoita, kun valaistusolosuhteet ovat heikot tai kun kuvassa on taustavalo. Videon salamakuvake Icn sony camera photo light on käytettävissä videokameran näytössä. Ota huomioon, että videokuvan laatu voi toisinaan olla parempi ilman valoa, vaikka valaistusolosuhteet ovat huonot.

Icn sony camera photo light Päällä
    Icn sony camera quick settings photo light off Pois päältä

Kuvausohjelman valitseminen

Kuvausohjelman valitsemisen avulla voit optimoida videokameran asetuksia nopeasti eri tilanteisiin. Jokainen kuvausohjelma-asetus on suunniteltu tuottamaan parasta videolaatua tietyssä kuvausympäristössä.

Icn sony cam cap mode scene selection

Pois päältä

Kuvausohjelman valinta ei ole käytössä.

Icn sony camera scene softsnap

Pehmeä kuva

Käytä tätä videoiden kuvaamiseen pehmeillä taustoilla.

Icn sony camera scene landscape

Maisema

Käytä tätä vaakasuuntaisten videoiden kuvaamiseen. Kamera tarkentaa kaukana oleviin kohteisiin.

Icn sony camera scene night scene

Yövalotus

Kun tämä asetus on käytössä, valoherkkyyttä lisätään. Käytä tätä tiloissa, joissa on hämärää. Nopeasti liikkuvista kohteista kuvatut videot saattavat sumentua. Pidä käsi vakaana tai käytä tukea. Poista hämärätila käytöstä valoisassa tilassa, jotta videon laatu paranee.

Icn sony camera scene beach snow

Hiekkaranta

Käytä tätä meri- tai järvimaisemavideoiden kuvaamiseen.

Icn sony cam scene snow

Lumi

Käytä tätä kirkkaissa ympäristöissä välttääksesi ylivalottuneet videot.

Icn sony camera scene sport

Urheilu

Käytä tätä nopeasti liikkuvien kohteiden videokuvaamiseen. Lyhyt valotusaika pienentää epätarkkuutta.

Icn sony camera scene party

Juhlat

Tällä voit kuvata videoita sisätiloissa heikossa valossa, esimerkiksi kynttilänvalossa. Jos kuvaat nopeasti liikkuvia kohteita, ne voivat olla epätarkkoja. Pidä siis kamera vakaana tai käytä tukea.