NFC

NFC:llä (Near Field Communication eli lähiviestintä) voit jakaa dataa, kuten videoita, kuvia, verkkosivujen osoitteita, musiikkitiedostoja ja yhteystietoja. NFC:llä voit myös lukea tunnisteita, jotka antavat lisätietoja tuotteesta tai jotka aktivoivat laitteen toimintoja.

NFC on langaton tekniikka, jonka suurin kantomatka on yksi senttimertri, joten dataa jakavia laitteita on pidettävä lähellä toisiaan. Ennen kuin voit käyttää NFC:tä, sinun täytyy ottaa se käyttöön. Lisäksi laitteen näytön on oltava päällä ja lukitsematta.

NFC-tunnistusalue on laitteen etupuolella. Pidä laitetta ja vastaanottavaa laitetta vierekkäin siten, että NFC-alueet koskettavat toisiaan.

NFC-tunnistusalue

Note

NFC ei välttämättä ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla. Kun käytät joitain sovelluksia, voit ottaa käyttöön joitain NFC-toimintoja, vaikka laite on sammutettu. Kaikki laitteet eivät tue tätä toimintoa.

NFC-toiminnon käyttöön ottaminen ja käytöstä poistaminen

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Lisää.
    3. Napauta NFC-liukusäädintä.

Yhteystietojen jakaminen toisen laitteen kanssa NFC:llä

1. Varmista, että molempien laitteiden NFC-toiminto on käytössä ja että molemmat näytöt ovat päällä ja lukitsemattomia.
    2. Kun on auki Aloitusnäyttö, voit tarkastella yhteystietoja napauttamalla Icn sony home apptray normal ja napauttamalla sitten Icn sony app phonebook .
    3. Napauta jaettavaa yhteystietoa.
    4. Pidä laitettasi ja vastaanottavaa laitetta vastakkain siten, että niiden NFC-tunnistusalueet koskevat toisiaan. Kun laitteet ovat muodostaneet yhteyden, yhteystiedon pikkukuva tulee näkyviin.
    5. Aloita siirto napauttamalla pikkukuvaa.
    6. Kun siirto on suoritettu, yhteystiedot tallennetaan vastaanottavaan laitteeseen ja näytetään sen näytössä.

Musiikkitiedoston jakaminen toisen laitteen kanssa NFC:n avulla

1. Varmista, että sekä laitteesi että vastaanottavan laitteen NFC-toiminto on päällä ja että molempien laitteiden näytöt ovat päällä ja lukitsemattomia.
    2. Voit avata Musiikki-sovelluksen napauttamalla Icn sony home apptray normal ja napauttamalla sitten Icn sony app music player.
    3. Valitse musiikkiluokka ja selaa jaettavan kappaleen kohdalle.
    4. Toista kappale napauttamalla sitä. Voit keskeyttää kappaleen napauttamalla Icn sony semc music pause normal. Siirto toimii riippumatta siitä, toistetaanko kappaletta vai onko sen toisto on keskeytetty.
    5. Varmista, että kappale näytetään koko näytöllä.
    6. Pidä laitettasi ja vastaanottavaa laitetta vastakkain siten, että niiden NFC-tunnistusalueet koskevat toisiaan. Kun laitteet ovat muodostaneet yhteyden, kappaleen pikkukuva tulee näkyviin.
    7. Aloita siirto napauttamalla pikkukuvaa.
    8. Kun siirto on valmis, musiikkitiedosto tallennetaan vastaanottavaan laitteeseen.
    9. Jos haluat näyttää musiikkitiedoston, avaa ilmoituspaneeli kaksoisnapauttamalla tilariviä ja napauta sitten Sisältö jaettu.

Valokuvan tai videon jakaminen toisen laitteen kanssa NFC:llä

1. Varmista, että molempien laitteiden NFC-toiminto on käytössä ja että molemmat näytöt ovat päällä ja lukitsemattomia.
    2. Jos haluat katsoa oman laitteesi kuvia ja videoita, avaa Aloitusnäyttö ja napauta sitten Icn sony home apptray normal > Albumi.
    3. Napauta jaettavaa valokuvaa tai videota.
    4. Pidä laitettasi ja vastaanottavaa laitetta vastakkain siten, että niiden NFC-tunnistusalueet koskevat toisiaan. Kun laitteet muodostavat yhteyden, näyttöön tulee valokuvan tai videon pikkukuvake.
    5. Aloita siirto napauttamalla pikkukuvaa.
    6. Kun siirto on suoritettu, valokuva tai video tallennetaan vastaanottavaan laitteeseen.

Verkko-osoitteen jakaminen toisen laitteen kanssa NFC:llä

1. Varmista, että molempien laitteiden NFC-toiminto on käytössä ja että molemmat näytöt ovat päällä ja lukitsemattomia.
    2. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta Icn sony home apptray normal .
    3. Avaa selain etsimällä ja napauttamalla Icn sony app chrome .
    4. Lataa jaettava verkkosivu.
    5. Pidä laitettasi ja vastaanottavaa laitetta vastakkain siten, että niiden NFC-tunnistusalueet koskevat toisiaan. Kun laitteet ovat muodostaneet yhteyden, verkkosivun pikkukuva tulee näkyviin.
    6. Aloita siirto napauttamalla pikkukuvaa.
    7. Kun siirto on suoritettu, verkkosivu näytetään vastaanottavan laitteen näytössä.

NFC-tunnisteiden lukeminen

Laite voi lukea erilaisia NFC-tunnisteita, joista saat lisätietoja, esimerkiksi verkko-osoitteita. Laite voi esimerkiksi lukea upotettuja tunnisteita julisteesta, mainostaululta tai tuotteen vierestä kaupassa.

NFC-tunnisteen lukeminen

1. Varmista, että laitteen NFC-toiminto on käytössä ja että näyttö on käytössä ja lukitsematon.
    2. Aseta laite tunnisteen päälle siten, että puhelimen NFC-alue koskettaa sitä. Laite lukee tunnisteen ja näyttää keräämänsä sisällön. Avaa tunniste napauttamalla sen sisältöä.

Yhdistäminen NFC-yhteensopivaan laitteeseen

Voit yhdistää laitteen toisiin Sonyn valmistamiin NFC-laitteisiin, kuten kaiuttimiin tai kuulokkeisiin. Kun muodostat tällaisen yhteyden, saat lisätietoja yhteensopivan laitteen käyttöoppaasta.

Note

Jotta yhteys toimisi, molempien laitteiden ‎Wi-Fi- tai Bluetooth®-toiminnon täytyy olla käytössä.