Kameran yleiset asetukset

Kuvaustilojen yleiskatsaus

Voit käyttää erilaisia kuvaustiloja ja kamerasovelluksia. Jos haluat vaihtaa niitä, sipaise kameran näytössä oikealle tai vasemmalle.

Icn sony camera mode manual

Manuaalinen

Säädä manuaalisesti kameran asetuksia, kuten tarkkuutta, valkotasapainoa ja ISO-asetusta.

Icn sony camera superior auto

Paras auto-maattisäätö

Optimoi asetukset mihin tahansa kuvaustilaan sopiviksi.

Icn sony camera switch video

Videokamera

Muokkaa asetukset manuaalisesti mihin tahansa kuvausohjelmaan sopiviksi.

Icn sony camera apps menu

Kamerasovellukset

Valitse kamerasovellukset manuaalisesti.

Kamerasovellukset

Icn sony camera ar effect

AR-tehoste

Ota valokuvia tai kuvaa videoita, joissa on virtuaalinäkymiä ja -hahmoja.

Icn sony camera picture effect

Luova tehoste

Lisää tehosteita kuviin tai videoihin.

Icn sony sweep panorama

Pyyhkäisy-panoraama

Ota laajakulma- ja panoraamakuvia.

Icn sony cam soundphoto

Sound Photo

Ota kuvia ja tallenna taustaäänet.

Icn sony cam sticker creator

Tarranluontitoiminto

Luo ainutlaatuisia tarroja suosikkikuvistasi tai kameran etsimestä.

Icn sony cam style portrait

Style Portrait

Ota kuvia reaaliaikaisilla muotokuvatyyleillä.

Icn sony cam facein

Kasvot kuvassa

Ota kuvia etu- ja takakameralla samanaikaisesti.

Icn sony camera time shift

Timeshift burst

Etsi paras valokuva kuvasarjasta.

AR-tehoste

Voit lisätä AR (lisätty todellisuus) -tehosteita valokuviisi ja videoihisi tehdäksesi niistä hauskempia. Kun käytät kameraa, tällä asetuksella voit lisätä valokuviisi ja videoihisi 3D-näkymiä. Valitse vain haluamasi kuvausohjelma ja säädä sen sijainti etsimessä.

Luovat tehosteet

Voit määrittää tehosteet ja värisuodattimet sovelluksessa Luova tehoste ennen kuvan ottamista tai videon kuvaamista.

Äänikuva

Voit tallentaa taustaäänen ja ottaa kuvan samaan aikaan sovelluksella Sound Photo.

Tarranluontitoiminto

Tarranluontitoiminto tarjoaa mahdollisuuden luoda ainutlaatuisia tarroja suosikkikuvistasi tai kameran etsimestä.

Sweep Panorama

Voit ottaa laajakulma- ja panoraamakuvia vaaka- ja pystysuunnassa helpolla paina ja pyyhkäise -toiminnolla.

Panoraamavalokuvan ottaminen

1. Avaa kamera.
    2. Valitse sipaisemalla Icn sony camera apps menu ja napauta sitten Icn sony sweep panorama.
    3. Valitse kuvaussuunta napauttamalla Icn sony camera pano direction.
    4. Paina kameranäppäintä ja liikuta kameraa hitaasti ja tasaisesti näytön osoittamaan suuntaan.

Tyylikäs muotokuva

Style Portrait -toiminnolla voit lisätä parhaan mahdollisen tuloksen tuottavia retusointitehosteita muotokuviin niitä otettaessa. Voit myös lisätä silmätehosteen Korjaustehoste-asetuksen avulla.

Tyylikkään muotokuvatoiminnon käyttäminen

1. Avaa kamera.
    2. Valitse sipaisemalla Icn sony camera apps menu ja napauta sitten Icn sony cam style portrait.
    3. Voit tuoda kaikki tyylit näkyviin napauttamalla valitun tyylin nimeä, esimerkiksi Kupla.
    4. Jos haluat lisätä tyylejä, napauta Lisää.
    5. Valitse käytettävä tyyli ja ota kuva sitten napauttamalla Icn sony camera onscreen lock button.

Salamasädetoiminnon käyttäminen

1. Avaa kamera.
    2. Valitse sipaisemalla Icn sony camera apps menu ja napauta sitten Icn sony cam style portrait > Icn sony cam magic beam.
    3. Jos haluat ottaa sisäsilmätehosteen käyttöön, valitse mukautettu kuvio.

Kasvot kuvassa

Kasvot kuvassa -tilassa voit käyttää sekä etu- että pääkameraa samanaikaisesti. Näin voit ottaa kuvan sekä haluamastasi kohteesta että itsestäsi.

Timeshift Burst

Kamera ottaa 61 valokuvaa kahdessa sekunnissa – sekunnin näytössä olevan kamerapainikkeen napauttamista ennen ja jälkeen.

Automaattinen kasvontunnistus

Kamera tunnistaa ja kehystää kasvot automaattisesti. Värillinen kehys ilmaisee, mitkä kasvot on valittu tarkennettaviksi. Kuva kohdistetaan keskustaa lähimpänä oleviin kasvoihin. Kehyksiä napauttamalla voit myös valita, mitkä kasvot tarkennetaan.

Automaattikuvaus

Jos haluat ottaa kuvia automaattisesti alla olevien toimintojen avulla, ota automaattikuvaus käyttöön.

Käsisuljin
    Ota itselaukaisin käyttöön kääntämällä kämmenesi kohti kameraa. Tämän jälkeen voit ottaa omakuvia kuvaustiloissa Manuaalinen ja Paras auto-maattisäätö.
    Hymysuljin
    Smile Shutter™ -tekniikalla voit kuvata kasvot juuri sillä hetkellä, kun ne hymyilevät. Kamera tunnistaa jopa viidet kasvot. Kamera valitsee yhdet niistä hymyntunnistukseen ja tarkentaa niihin automaattisesti. Kun valitut kasvot hymyilevät, kamera ottaa valokuvan automaattisesti.
    Pois päältä
    Kun automaattikuvaus ei ole käytössä, voit ottaa kuvia painamalla suljinpainiketta tai kameranäppäintä.

Note

Käsisuljin-toiminto on käytettävissä vain omakuvien ottamiseen.

Hymysuljin™-toiminnon ottaminen käyttöön

1. Kun käytät kameraa, napauta Icn sony menu settings l.
    2. Napauta Lisää > Automaattikuvaus > Hymysuljin.
    3. Sulje asetusvalikko.
    4. Kun hymy tunnistetaan, kamera ottaa valokuvan automaattisesti. Jos hymyä ei tunnisteta, ota valokuva manuaalisesti painamalla kameranäppäintä.

Käsisulkimen käyttöön ottaminen

1. Avaa kamera.
    2. Siirry etukameraan napauttamalla Icn sony cam front main.
    3. Napauta Icn sony menu settings l.
    4. Etsi ja napauta Lisää > Automaattikuvaus > Käsisuljin.

Kuvan maantieteellisen sijainnin tallentaminen

Kun otat Tallenna sijainti -toiminnon käyttöön, voit lisätä arvioidun maantieteellisen sijainnin ottamiisi kuviin. Maantieteellinen sijainti määräytyy langattomien verkkojen ja GPS-tekniikan perusteella.

Jos kameran näytössä näytetään kuvake Icn sony statusbar gps on, Tallenna sijainti -toiminto on käytössä, mutta maantieteellistä sijaintia ei ole löytynyt. Kun näytössä näytetään kuvake Icn sony camera geotag on, Tallenna sijainti -toiminto on ja maantieteellinen sijainti on saatavilla, joten valokuvaan voidaan lisätä sijainti. Jos kumpikaan näistä symboleista ei ole näkyvissä, Tallenna sijainti -toiminto ei ole käytössä.

Paikkamerkintöjen käyttöön ottaminen

1. Avaa kamera.
    2. Napauta Icn sony menu settings l.
    3. Napauta Lisää ja ota sitten toiminto käyttöön tai poista se käytöstä napauttamalla Tallenna sijainti-kohdan liukusäädintä.
    4. Jos otat paikkamerkinnät käyttöön, sinua pyydetään ottamaan käyttöön myös paikannuspalvelu, jos se ei ole vielä käytössä. Napauta OK ja napauta sitten Sijainti-liukusäädintä.

Kosketussuljin

Kosketussuljintoiminnon ansiosta voit ottaa kuvan napauttamalla missä tahansa kameran näytössä.
    Päällä
    Vain etukamera
    Pois päältä

Muokkaa koskettamalla

Voit valita kuvien tarkennusalueen koskettamalla näyttöä.

Vain tarkennus
    Tarkennus ja kirkkaus

Note

Tämä toiminto on käytettävissä vain tilassa Paras auto-maattisäätö.

Kuvien automaattinen esikatselu

Voit halutessasi esikatsella valokuvia heti niiden ottamisen jälkeen.

Päällä
    Kun otat kuvan, näet sen esikatselun näytön oikeassa alakulmassa kolmen sekunnin ajan.
    Vain etukamera
    Kun otat kuvan etukameralla, näet sen esikatselun näytön oikeassa alakulmassa kolmen sekunnin ajan.
    Pois päältä
    Kuva tai video tallennetaan heti sen ottamisen jälkeen. Esikatselua ei näytetä.

Äänenvoimakkuusnäppäimen käyttö

Voit valita, miten äänenvoimakkuusnäppäintä käytetään kuvia ottaessasi.

Zoomaus
    Voit käyttää äänenvoimakkuusnäppäintä lähentämiseen ja loitontamiseen.
    Äänenvoimakkuus
    Voit käyttää äänenvoimakkuusnäppäintä ilmoitusten, soittoäänien ja musiikin äänenvoimakkuuden säätämiseen.
    Suljin
    Voit käyttää äänenvoimakkuusnäppäintä kuvien ottamiseen.

Äänet

Kun otat kuvan tai aloitat videon kuvaamisen, kamera antaa suljinäänen. Jos käytät itselaukaisinta, kamera piippaa sen ajastimen merkiksi. Voit ottaa nämä äänet käyttöön tai poistaa ne käytöstä.

Datan tallennus

Voit tallentaa datan joko irrotettavalle SD-kortille tai laitteen sisäiseen muistiin.

Sisäinen muisti
    Valokuvat ja videot tallennetaan laitteen muistiin.
    SD-kortti
    Valokuvat ja videot tallennetaan SD-kortille.

Ristikkoviivat

Voit käyttää kuvatessasi apuna ristikkoviivoja, joiden avulla saat kuvasi sommiteltua juuri haluamallasi tavalla.

Tip

Ristikkoviivat näytetään vain kamerassa kuvatessasi, niitä ei näytetä ottamissasi valmiissa kuvissa.

Pikakäynnistys

Pikakäynnistysasetuksilla voit käynnistää kameran, kun näyttö on lukittuna.

Vain käynnistys
    Kun tämä asetus on aktivoituna ja näyttö on lukittuna, voit käynnistää kameran pitämällä kameranäppäintä painettuna.
    Käynnistä ja kuvaa
    Kun tämä asetus on aktivoituna ja näyttö on lukittuna, voit käynnistää kameran ja ottaa kuvan automaattisesti pitämällä kameranäppäintä painettuna.
    Käynnistä ja tallenna video
    Kun tämä asetus on aktivoituna ja näyttö on lukittuna, voit käynnistää kameran ja ryhtyä ottamaan videokuvaa pitämällä kameranäppäintä painettuna.
    Pois päältä

Värien ja kirkkauden säätäminen

1. Avaa kamera.
    2. Napauta Icn sony menu settings l > Väri ja kirkkaus.
    3. Vedä värien ja kirkkauden liukusäätimet haluamiisi kohtiin.

Note

Tämä asetus on käytettävissä vain Superior Auto- ja videokameratilassa.

Valkotasapaino, tarkennus, valotus ja suljinnopeus

Valkotasapaino on käytettävissä vain Manuaalinen-kuvaustilassa. Se säätää väritasapainon valaistusolosuhteisiin sopivaksi. Voit säätää valotusta myös manuaalisesti välillä -2.0 EV – +2.0 EV. Voit esimerkiksi suurentaa kuvan kirkkautta tai pienentää kokonaisvalotusta napauttamalla plus- tai miinuspainikkeita, kun näytössä näkyy Icn sony cam white balance main. Tarkennusta ja suljinnopeutta voi säätää automaattisesti ja manuaalisesti.

Valkotasapaino

Icn sony cam wb auto

Auto

Säätää väritasapainon automaattisesti.

Icn sony camera advanced settings white balance incandescent

Hehkulamppu

Säätää väritasapainoa lämpimissä valaistusolosuhteissa, kuten lamppujen alla.

Icn sony camera advanced settings white balance fluorescent

Loisteputki

Säätää väritasapainoa loisteputkille valaistuihin tiloihin sopivaksi.

Icn sony camera advanced settings white balance daylight

Päivänvalo

Säätää väritasapainon aurinkoisissa ulkoilmaolosuhteissa.

Icn sony camera advanced settings white balance cloudy

Pilvinen

Säätää väritasapainoa pilviselle ilmalle sopivaksi.

Tarkennus: AF

Icn sony focus af

Säätää tarkennuksen automaattisesti.

Tarkennus: MF

Icn sony focus mf

Säädä tarkennus manuaalisesti.

SS auto

Icn sony ss auto

Säätää suljinnopeuden automaattisesti.

SS 1/8

Icn sony ss 18

Säädä suljinnopeus manuaalisesti.