Äänenvoimakkuus, värinä ja äänet

Voit muokata äänenvoimakkuutta ja värinää sekä äänenvoimakkuusnäppäimillä että asetuksissa. Ääniä ja merkkiääniä voi muokata vain asetuksilla.

Sovellusasetukset kumoavat valitut äänenvoimakkuuden, värinän ja äänten asetukset.

Äänenvoimakkuus ja värinä

Äänenvoimakkuusnäppäimen avulla voit säätää soittoäänen, mediasisällön ja ilmoitusten äänenvoimakkuutta nopeasti. Voit myös ottaa käyttöön värinätilan (Soittoäänen värinäkuvake) tai ottaa käyttöön Älä häiritse -tilan (Soittoäänet mykistetty -kuvake), joka mykistää äänet ja värinät. Jos haluat lisätietoja Älä häiritse -tilasta, siirry kohtaan Laitteen mykistäminen Älä häiritse -tilan avulla.

Soittoäänten äänenvoimakkuus (Äänet käytössä -kuvake) vaikuttaa puheluihin ja ilmoituksiin, kun taas mediasisällön äänenvoimakkuus (Mediasisällön äänenvoimakkuuden kuvake) vaikuttaa musiikkiin, videoihin, peleihin ja muuhun mediasisältöön. Jos esimerkiksi säädät äänenvoimakkuutta katsoessasi videota, tämä muokkaa mediasisällön äänenvoimakkuutta. Ilmoitusten äänenvoimakkuutta ilmaisee Ilmoituskuvake.

Äänenvoimakkuuden säätäminen

1. Paina äänenvoimakkuusnäppäintä ylös tai alas. Tämä muokkaa soittoäänen ja ilmoitusten äänenvoimakkuutta.
    2. Jos haluat muokata mediasisällön tai hälytysten äänenvoimakkuutta, napauta Lisää asetuksia -kuvake. Säädä äänenvoimakkuutta liukusäätimillä.

Jos haluat mykistää äänet tai poistaa mykistyksen nopeasti, napauta äänenvoimakkuuskuvaketta.

Värinätilan tai Älä häiritse -tilan käyttöönotto

1. Ota värinätila käyttöön painamalla äänenvoimakkuuden pienennysnäppäintä, kunnes Soittoäänen värinäkuvake tulee näkyviin.
    2. Ota Älä häiritse -tila käyttöön vapauttamalla äänenvoimakkuusnäppäin ja painamalla sitä sitten uudelleen.

Saapuvien puheluiden äänimerkin ja värinän käyttöönotto

1. Etsi ja napauta Asetukset > Ääni.
    2. Ota toiminto käyttöön napauttamalla Värinä myös puheluille -liukusäädintä.

Äänet ja merkkiäänet

Soittoäänen määrittäminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Ääni > Puhelimen soittoääni.
    2. Jos sinulla on kahden SIM-kortin laite, valitse SIM-kortti.
    3. Valitse asetus luettelosta tai napauta Lisäyskuvake ja valitse laitteeseen tallennettu musiikkitiedosto.
    4. Vahvista asetukset napauttamalla VALMIS.

Jos haluat määrittää yhteystiedolle tietyn soittoäänen, siirry kohtaan Yhteystietojen lisääminen ja muokkaaminen. Kahden SIM-kortin laitteiden käyttäjät voivat määrittää eri soittoääniä SIM-korteille.

Ilmoitusäänen määrittäminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Ääni > Ilmoitusääni.
    2. Valitse ääni luettelosta. Jos haluat poistaa kaikki ilmoitusäänet ja määrittää ilmoituksille vain värinän, valitse Ei mitään.
    3. Valitse laitteeseen tallennettu musiikkitiedosto ja napauta Lisäyskuvake.
    4. Vahvista asetukset napauttamalla VALMIS.

Voit muokata sovellusasetuksia siten, että tietyn sovelluksen äänet sallitaan, vaikka ilmoitusäänten asetukseksi on määritetty Ei mitään . Saat lisätietoja kohdasta Ilmoitukset.

Muiden äänten ja merkkiäänten ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

1. Etsi ja napauta Asetukset > Ääni > Lisäasetukset.
    2. Ota haluamasi äänet ja merkkiäänet käyttöön tai poista ne käytöstä napauttamalla liukusäätimiä.