Akkuni loppuu nopeasti

• Kun et käytä Internetiä, voit säästää virtaa poistamalla kaikki mobiiliverkon datayhteydet käytöstä. Tämä ei estä laitetta lähettämästä tietoja muiden langattomien verkkojen kautta.

Tiedonsiirron käyttöön ottaminen ja käytöstä poistaminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Verkko ja internet > Datan käyttö .
      2. Ota tiedonsiirto käyttöön tai poista se käytöstä napauttamalla Mobiilitiedonsiirto -kytkintä.

Kun tiedonsiirto ei ole käytössä, laite voi silti muodostaa Wi-Fi- ja Bluetooth-yhteyksiä.

• Poista GPS-, Bluetooth®- ja Wi-Fi-yhteydet käytöstä, kun et tarvitse niitä.

• Pidennä sähköpostin, kalenterin ja yhteystietojen synkronointiväliä.

Saapuneet-kansion tarkistusaikavälin muuttaminen

1. Etsi ja napauta Lähetä sähköpostia .
      2. Napauta (Valinnat-kuvake) ja napauta sitten Asetukset .
      3. Valitse tili.
      4. Napauta Tarkistusväli > Tarkistusväli ja valitse haluamasi asetus.

• Seuraa virrankulutusta ja selvitä, mitkä sovellukset käyttävät eniten virtaa.

Virrankulutuksen tarkistaminen ja pienentäminen

1. Voit tarkistaa arvion jäljellä olevasta virrasta prosenttiosuutena sekä aikana etsimällä ja napauttamalla Asetukset > Akku .
      2. Jos haluat luettelon sovelluksista ja toiminnoista, jotka ovat kuluttaneet virtaa edellisen latauksen jälkeen, napauta Lisäasetukset .
      3. Napauttamalla haluamaasi kohdetta saat ohjeita sen virrankulutuksen pienentämiseen.

Sovellusten virrankulutuksen tarkistaminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Sovellukset ja ilmoitukset .
      2. Valitse sovellus ja tarkista sen virrankulutus kohdasta Lisäasetukset > Akku .

• Sulje sovellukset, joita et käytä, ja poistu niistä.

• Pienennä näytön kirkkaustasoa.

Näytön kirkkauden säätäminen manuaalisesti

1. Etsi ja napauta Asetukset > Näyttö > Kirkkauden säätö ja poista sitten toiminto käytöstä napauttamalla Kirkkauden säätö -kytkintä (jos toiminto on käytössä).
      2. Palaa edelliseen näyttöön.
      3. Napauta Kirkkaustaso .
      4. Säädä kirkkautta vetämällä liukusäädintä.

• Jos laite on liitetty ulkoiseen näyttöön, sammuta laitteen näyttö.

Laitteen näytön sammuttaminen, kun laitteeseen on yhdistetty ulkoinen näyttö

1. Etsi ja napauta Asetukset > Laiteyhteys > Yhteysasetukset > Näytön peilaus .
      2. Napauta (Valikkokuvake) > Asetukset .
      3. Poista toiminto käytöstä napauttamalla kohdan Pidä laitteen näyttö päällä vieressä olevaa kytkintä.

• Sammuta laite tai ota käyttöön Lentokone-tila, jos olet alueella, jossa ei ole verkkoa. Muussa tapauksessa laite etsii käytettävissä olevia verkkoja jatkuvasti, mikä kuluttaa virtaa.

Lentokonetilan ottaminen käyttöön

1. Etsi ja napauta Asetukset > Verkko ja internet > Lisäasetukset .
      2. Ota toiminto käyttöön napauttamalla kohdan Lentokonetila vieressä olevaa kytkintä.

• Kuuntele musiikkia alkuperäisillä Sony-kuulokkeilla. Kuulokkeet kuluttavat vähemmän akkuvirtaa kuin laitteen kaiuttimet.

• Poista kaikki live-taustakuvat käytöstä.

• Laitteen päivittäminen varmistaa, että suorituskyky on optimaalinen ja viimeisimmät parannukset ovat käytettävissä. Lue lisätietoja päivittämisestä ja uusimman ohjelmistoversion etsimisestä.

• Palauta laite oletusasetuksiin. Tämä on joskus paras ratkaisu, jos laitteesi lakkaa toimimasta oikein. Ota kuitenkin huomioon, että oletusasetusten palauttaminen poistaa laitteen sisäisestä muistista kaiken henkilökohtaisen sisältösi. Muista varmuuskopioida tiedot, jotka haluat säilyttää.

Tietojen varmuuskopiointi tietokoneella

1. Avaa laitteen näytön lukitus ja liitä laite tietokoneeseen USB-kaapelilla.
      2. Valitse varmuuskopioitavat tiedostot tietokoneessa ja kopioi ja liitä tai vedä ja pudota sitten tiedostot tietokoneen johonkin sijaintiin.

Sovellusten, puhelimen asetusten ja puheluluettelon varmuuskopiointi

1. Etsi ja napauta Asetukset > Järjestelmä > Lisäasetukset > Varmuuskopiointi .
      2. Ota toiminto käyttöön napauttamalla kytkintä. Sovellusten tiedot, laiteasetukset ja puheluluettelo varmuuskopioidaan automaattisesti.

Voit ottaa varmuuskopioinnin käyttöön myös Google Driven asetusvalikosta. Voit synkronoida sovellusten tiedot, laiteasetukset ja puheluluettelon automaattisesti kirjautumalla Google-tilille, jota käytettiin vanhan laitteen tietojen synkronointiin. Kun kytket virran uuteen laitteeseen ensimmäisen kerran, kirjaudu Google-tilille ohjatun asennustoiminnon aikana.

Oletusasetusten palauttaminen

Kun laitteen asetuksia palautetaan, älä keskeytä prosessia, sillä tämä saattaa vahingoittaa laitetta pysyvästi.

1. Varmuuskopioi kaikki laitteen sisäiseen muistiin tallennetut tärkeät tiedot muistikortille tai muualle kuin sisäiseen muistiin. Jos olet tallentanut SD-kortille salattuja tiedostoja, poista niiden salaus, jotta voit käyttää niitä myös palautuksen jälkeen.
      2. Etsi ja napauta Asetukset > Järjestelmä > Lisäasetukset > Palautusvalinnat .
      3. Napauta Poista kaikki tiedot (palauta tehdasasetukset) > Nollaa puhelimen asetukset .
      4. Piirrä tarvittaessa näyttölukituksen avauskuvio tai anna näytön lukituksen avaussalasana tai PIN-koodi, jotta voit jatkaa.
      5. Vahvista napauttamalla Poista kaikki .

Laitettasi ei palauteta aiempaan Android-ohjelmistoversioon, kun oletusasetukset palautetaan.