Virran kytkeminen laitteeseen ei onnistu

Jos Xperia™-laitteesi ei vastaa, kun käynnistät sen, kokeile alla annettuja vianmäärityskeinoja järjestyksessä. Tarkista kunkin toimenpiteen jälkeen ennen seuraavan kokeilemista, onko ongelma korjaantunut.

• Odota hetki, että laite ehtii käynnistyä. Paina virtapainiketta, kunnes laite värisee. Laite saattaa väristä vasta, kun olet painanut painiketta 10 sekuntia.

• Varmista, että Xperia™-laitteessasi on tarpeeksi virtaa. Jos akku on tyhjentynyt kokonaan, saattaa kestää jopa 30 minuuttia, ennen kuin laite reagoi lataukseen. Tänä aikana näyttö saattaa pysyä pimeänä näyttämättä latauskuvaketta. Ota huomioon, että täysin tyhjentyneen akun lataaminen täyteen saattaa kestää jopa neljä tuntia.

• Jos sinulla on ongelmia Xperia™-laitteesi lataamisessa, varmista, että käytät alkuperäistä Sony-laturia ja laitteesi lataamiseen tarkoitettua USB Type-C -kaapelia. Yritä ladata laitetta jollakin toisella USB-kaapelilla, jonka liität tietokoneen USB-porttiin. Jos laite latautuu tällä, laturisi ei ehkä toimi oikein.

• Jos laitteessa on muistikortti, poista se ja käynnistä laite uudelleen. Jos muistikortin irrottaminen korjaa ongelman, SD-korttisi saattaa olla viallinen. Tässä tapauksessa sinun täytyy hankkia Xperia™-laitteeseesi uusi SD-kortti.

• Voit pakottaa laitteen käynnistymään uudelleen tai sammumaan, jos laite lakkaa reagoimasta komentoihin tai ei käynnisty uudelleen normaalisti. Pakotettu uudelleenkäynnistys ei poista mitään asetuksia tai omia tietojasi.

Laitteen pakottaminen sammumaan tai käynnistymään uudelleen

1. Paina äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta ja virtapainiketta samanaikaisesti kuuden sekunnin ajan.
      2. Laite värisee kerran. Jatka alla olevien ohjeiden mukaisesti sen mukaan, haluatko pakottaa laitteen sammumaan vai käynnistymään uudelleen.
        • Jos haluat pakottaa laitteen käynnistymään uudelleen, toimi seuraavasti: Vapauta painikkeet tässä vaiheessa. Laite käynnistyy uudelleen automaattisesti.
        • Jos haluat pakottaa sammumaan, toimi seuraavasti: Jatka painikkeiden painamista. Muutaman sekunnin kuluttua laite värisee kolme kertaa ja sammuu.

Laitteen käynnistäminen

1. Paina virtapainiketta , kunnes laite värisee.
      2. Odota hetki, kun laite käynnistyy.

• Jos pakotettu uudelleenkäynnistys ei onnistu, kokeile kahden minuutin käynnistystä.

Kahden minuutin uudelleenkäynnistyksen pakottaminen

1. Paina äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta ja virtapainiketta 120 sekuntia jättäen mahdolliset värinät huomiotta.
      2. Vapauta painike. Laitteen virta katkeaa automaattisesti.
      3. Lataa laitetta, kunnes näyttöön ilmestyy latauskuvake.
      4. Käynnistä Xperia™-laitteesi.

• Palauta laitteesi oletustilaan suorittamalla ohjelmistokorjaus Xperia™ Companion -sovelluksella. Ota huomioon, että laitteestasi poistetaan kaikki tiedot, kun suoritat ohjelmistokorjauksen. Ulkoiselle SD-kortille tallentamaasi sisältöä, kuten kuvia, videoita ja musiikkia, ei poisteta.

Tietojen varmuuskopiointi tietokoneella

1. Varmista, että Xperia™ Companion on asennettu PC- tai Mac®-koneeseesi.
      2. Liitä laite tietokoneeseen USB Type-C™ -kaapelilla.
      3. Tietokone: Avaa Xperia™ Companion -ohjelmisto, jos se ei käynnisty automaattisesti. Tietokone tunnistaa laitteen hetken kuluttua.
      4. Varmista, että Xperia™-laitteen USB-yhteystilana on Tiedostojen siirtäminen .
      5. Valitse Xperia™ Companionin päänäytössä Varmuuskopiointi ja toimi saamiesi ohjeiden mukaisesti.

Laitteen ohjelmiston korjaaminen Xperia™ Companionilla

Varmuuskopioi aina (jos se on mahdollista) kaikki omat tietosi ennen ohjelmiston korjaamista. Kaikki sisäisessä muistissa olevat tiedot poistetaan ohjelmistokorjauksen yhteydessä. Ulkoiselle SD-kortille tallennettuja tietoja ei poisteta.

1. Varmista, että muistat Google™-tilisi käyttäjänimen ja salasanan. Sinun täytyy ehkä antaa ne, että voit käynnistää laitteen uudelleen ohjelmistokorjauksen jälkeen. Tämä kuitenkin riippuu suojausasetuksistasi.
      2. Varmista, että Xperia™ Companion on asennettu PC- tai Mac®-koneeseesi.
      3. Avaa Xperia™ Companion -ohjelmisto tietokoneella. Älä kuitenkaan yhdistä Xperia™-laitettasi, ennen kuin sinua pyydetään tekemään se Xperia™ Companion -ikkunan viisivaiheisissa ohjeissa.
      4. Valitse tietokoneella Ohjelmiston korjaaminen .
      5. Asenna ohjelmisto uudelleen ja suorita korjaus näytön ohjeiden mukaisesti.