Ota erinomaisia kuvia Xperia™-kamerallasi

Xperia-laitteesi sisältää kaikki Sonyn tuoreimmat kameratekniikat, mikä auttaa kuvaamaan taianomaiset jokapäiväiset hetket tarkasti ja elävästi. Mutta taidot ja tiedot auttavat aina! Alla on vihjeitä Xperia-kameran tehokkaammasta käytöstä ja tekniikkasi parantamisesta.

Ota erinomaisia kuvia Xperia™-kamerallasi

Kyse on tekniikasta

Xperia-kamera sisältää valtavasti tekniikkaa, kuten Exmor RS™ -mobiilikuvatunnistimen ja Hybrid Autofocus -automaattitarkennuksen. Kun tähän lisätään vielä tehokas viisinkertainen Clear Image -zoomaus ja 23 megapikseliä, tuloksena on kamera, jolla voit kuvata elämäsi tähtihetket aina tarkkoina ja kirkkaina.

Huippunopea Hybrid Autofocus -automaattitarkennus hyödyntää kahta tekniikkaa: kontrastin tunnistus takaa tarkkuuden ja vaihetunnistus nopeuden. Laajan automaattitarkennuksen ansiosta Xperia-kamera tarkentaa täsmällisesti kuvauskohteeseen näytön missä tahansa kohdassa alle sekunnissa. Automaattinen optimointitila taas hoitaa asetukset automaattisesti, joten voit vain käynnistää kameran ja aloittaa räpsimisen.

Vinkki: kun kosketustallennusasetus on käytössä, voit koskettaa näytössä kohtaa, johon haluat tarkentaa, ja kamera ottaa kuvan välittömästi.

Kyse on tekniikasta

Hämmästyttäviä videota joka kerta

Kuvasit sitten videoita ystävien ja perheen hauskoista hetkistä tai lapsien huipputempuista skeittilaudalla, Xperia-kamera selviää kaikesta!

Tarkkuuden asettaminen 4K-tilaan luo henkeä salpaavia teräväpiirtovideoita, ja SteadyShot™-toiminto varmistaa, että videot ovat täysin sulavia. Kun kaverit yrittävät upeaa stunttia, aseta Hidastus-tila. Video kuvataan 120 kuvaa sekunnissa, ja voit myöhemmin muokata, mitkä osat haluat hidastaa.

Hämmästyttäviä videota joka kerta

Manuaalinen tila

Manuaalinen tila tarjoaa useita asetuksia, joiden avulla voit ottaa parempia kuvia eri tilanteissa.

Manuaalinen tila toimii parhaiten tilanteissa, joissa haluat hyödyntää luovuuttasi ja säätää asetukset itse juuri haluamiksesi. Voit säätää asetuksia suljinnopeudesta valotusarvoon, jotta saat täydellisen kuvan!

Vinkki: jos sinulla on vaikeuksia liikkuvan kohteen kuvaamisessa, ota käyttöön kohteiden seuranta. Sen avulla voit valita kohteen koskettamalla sitä näytössä. Tämän jälkeen kamera seuraa sitä puolestasi.

Manuaalinen tila
    Täydellinen selfie

Täydellinen selfie

Voit ottaa mahtavia superlaajakulmaisia selfieitä 120 asteen laajakulmaetukameralla! Saat enemmän kavereita ja perhettä kuvaan, ja silti tilaa jää sille kauniille taustalle, jonka edessä seisotte. 8MP-kuvakenno antaa selkeän kuvan jopa hämärässä.

Jos Xperia-kamerassa on Muotokuvaselfie-tila, voit lisätä tehosteita selfieihin lennossa! Voit epätarkentaa taustan taiteellista pehmennysvaikutelmaa varten. Voit jopa suurentaa silmiäsi tai terävöittää leukaperiäsi, jotta näytät upealta seuraavassa someviestissäsi!

Vihjeitä

Nyt kun olemme kertoneet Xperia-kameran sisältämästä tekniikasta, on aika kertoa sinulle lupaamamme käytännön vihjeet.

Kohdista paremmin ja vältä sumeat kuvat.

Kohdista paremmin ja vältä sumeat kuvat.

• Varmista, että linssi on puhdas – sormenjäljet ja pienikin lika voi heikentää valokuvien laatua valtavasti.
    • Jos kuvista tulee sumuisia, tarkista, onko älypuhelimen suojakuori salamavalon tai linssin tiellä. Voit jopa kokeilla poistaa suojakuoren välttääksesi haitalliset heijastukset.
    • Jos Xperia-puhelimessa on erillinen kameranäppäin, käytä kameranäppäintä sen sijaan, että napautat näytön kamerapainiketta. Kun käytät kameranäppäintä, pidät sormesi poissa näytöstä ja puhelimen kuoren ympärillä. Tämä auttaa pitämään laitteen vakaana ottaessasi kuvia.
    • Myös vitkalaukaisimen avulla voit välttää kameran tärinät kuvia otettaessa. Voit taata kuvien ja videoiden vakauden myös kolmijalan avulla.
    • Kokeile liikutella älypuhelinta ympäriinsä painaessasi kameranäppäintä puoliksi alas ja etsiä kohtaa, missä kuva tarkentuu. Kun kuva on tarkentunut, pyöreä kehys muuttuu siniseksi.
    • Voit määrittää kohdistuksen myös napauttamalla haluamaasi kohtaa näytössä.
    Laadukkaita kuvia heikossa valossa

Laadukkaita kuvia heikossa valossa

• Tärkeintä on pitää kamera vakaana. Aseta älypuhelin kovalle pinnalle – tai käytä kolmijalkaa ja vitkalaukaisinta, jos tämä on mahdollista.
    • Kun kuvaat manuaalitilassa, voit määrittää ISO-asetuksen tai valoherkkyystason manuaalisesti (50–3 200).
    • Jos haluat hallita asetuksia itse, kuvaa manuaalisessa tilassa ja säädä suljinnopeus (SS), valotusarvo (AV) sekä valkotasapaino (WB) itse. Voit säätää myös kohdistusta manuaalisesti.
    • Kaikissa kolmessa kuvaustilassa on käytettävissä useita salama-asetuksia. Niistä on apua, kun valaistus on heikko tai kun kuvassa taustavaloa.
    • Lisää vihjeitä parempien kuvien ottamisesta heikossa valossa saat napsauttamalla tätä.
    Vapauta sisäinen valokuvaajasi

Vapauta sisäinen valokuvaajasi

• Tutustu kameraasi. Tarkista pääasetukset ja tilat ennen kameran käyttöä ja lue käyttöohje. Harjoitus tekee mestarin!
    • Opi valitsemaan oikeasta suunnasta tuleva ja oikean värinen valo, jotta saat onnistuneita kuvia. Tällainen valaistus on luonnossa juuri ennen auringonnousua ja auringon laskiessa. Myös ikkunasta tuleva valo voi olla hyvä.
    • Kun kuvaat liikkuvia kohteita, yritä olla seuraamatta kohdetta. Etsi sen sijaan kohta, josta kohde kulkee edestäsi.
    • Jos koko kohde ei mahdu kuvaan kerralla, kokeile laajempaa kuvakulmaa Sweep Panorama -kamerasovelluksella.
    • Ota kameran asetuksista käyttöön ristikkolinjat, joiden avulla voit hyödyntää kolmannesten sääntöä. Yritä sijoittaa kohteet ristikkolinjoille tai linjojen risteyskohtiin. Kun kohde ei ole aina keskellä kehystä, kuvista tulee kiinnostavampia.
    • Ole luova ja kokeile eri kuvakulmia. Yllätyt nähdessäsi, miten kuva voi muuttua, jos asetut polvillesi tai vatsallesi. Mutta ole aina silti varovainen!
    Älä jätä hyviä kuvia ottamatta

Älä jätä hyviä kuvia ottamatta

• Jos Xperia-puhelimessa on kameranäppäin, voit avata kameran, vaikka näyttö on lukittuna ja sammutettuna. Paina kameranäppäintä: voit aloittaa kuvien ottamisen heti tämän jälkeen. Voit myös valita Käynnistä kamerapainikkeella -asetuksen, jolloin kamera aloittaa heti kuvien ottamisen, kun käynnistät kameran kameranäppäimellä. Näin hienot hetket eivät ikinä livahda ohitsesi.
    • Kameran Luovat tehosteet -sovelluksella voit parantaa kuvia ennen niiden ottamista. Voit esimerkiksi lisätä suodattimia, pikselöidä kuvat tai luoda peilikuvatehosteita.
    • Voit ottaa myös valokuvia samalla, kun kuvaat videota. Paina tällöin kameranäppäintä tai näytön kamerapainiketta videokuvauksen aikana.
    • Kun otat Tallenna sijainti -toiminnon käyttöön, voit lisätä arvioidun maantieteellisen sijainnin ottamiisi kuviin.
    • Päivitä älypuhelimen ohjelmisto säännöllisesti saadaksesi kameraasi uusimmat toiminnot ja parannukset.
    Takaisin selfie-kouluun

Takaisin selfie-kouluun

• Kun käytät vitkalaukaisinta, sinulla on muutama sekunti aikaa vakauttaa kamera ennen kuvan ottamista.
    • Hymysuljin-toiminnolla kamera ottaa automaattisesti selfien, kun hymyilet. Tämä on hyvä tapa olla koskettamatta näyttöä ja tärisyttämättä kameraa.
    • AR-tehostesovelluksella voit kokeilla ja käyttää erilaisia tehosteita selfieissäsi.
    • Jotta kamera tärisisi vähemmän kuvatessasi videoita itsestäsi etukameralla, varmista että SteadyShot on käytössä.
    Hyvä tietää

Hyvä tietää

• Jotkut kameran toiminnot kuluttavat akkua enemmän kuin toiset. Jos kamerasi esimerkiksi tukee 4K-videoiden kuvaamista ja akun virta on vähissä, voit käyttää sen sijaan 1080p-tarkkuutta. Näin saat silti korkealaatuisen videon, mutta laitteen virta kestää pidempään.
    • Muista, että 4K-videot ja 23 megapikselin (suurin tarkkuus) tarkkuudella kuvatut kuvat vievät paljon enemmän tilaa sisäisestä muistista tai muistikortilta. Muistin tila kannattaa tarkistaa silloin tällöin Muista, että saat hyviä kuvia myös kahdeksan megapikselin tarkkuudella.
    • Ota huomioon, että älypuhelin saattaa joskus kuumeta, kun kameraa käytetään pitkään. Joissain tapauksissa kamerasovellus saattaa sulkeutua tilapäisesti.
    Lue lisää vinkkejä ja tutustu esimerkkeihin hyvistä kuvista

Ota huomioon, että tämä artikkeli ei ole tuotekohtainen. Jotkin siinä kuvatut toiminnot ja ominaisuudet saattavat siis olla erilaisia laitteestasi ja/tai ohjelmistoversiostasi riippuen.