Tarkkuus ja muisti

Se, kuinka paljon kuvia ja videoita voit tallentaa, riippuu käyttämästäsi tarkkuudesta (megapikseleistä) ja videoidesi pituudesta.

Suurella tarkkuudella kuvatut kuvat ja videot vievät paljon muistia, joten muista, että alhaisempi tarkkuus voi soveltua paremmin päivittäiseen käyttöön.

Muistin tila kannattaa tarkistaa silloin tällöin. Kun muisti on täynnä, voit vapauttaa muistia siirtämällä kuvia ja videoita toiseen tallennuslaitteeseen. Lisätietoja on kohdassa Ylläpito tietokoneen avulla.

Kamera-asetusvalikon Tietojen säilytys -asetuksella voit valita, tallennetaanko kuvat ja videot laitteesi sisäiseen muistiin vai SD-kortille.

Tarkkuuden vaihtaminen

1. Kun käytät kameraa, napauta Asetuskuvake.
    2. Napauta Tarkkuus tai Videon tarkkuus.
    3. Valitse tarkkuus ja sulje asetusvalikko. Asetus tallennetaan valitulle kuvaustilalle.

Voit määrittää kunkin kuvaustilan tarkkuuden erikseen.

Valokuvien tarkkuudet

Pääkamera:

23MP

5520×4144 (4:3)

Tämä on 23 megapikselin tarkkuus ja 4:3-kuvasuhde. Tämä sopii valokuviin, joita katsot muulta kuin laajakuvanäytöltä tai jotka tulostat suurella tarkkuudella.

20MP

5984×3376 (16:9)

Tämä on 20 megapikselin tarkkuus ja 16:9-kuvasuhde. Tämä sopii valokuviin, joita haluat katsoa laajakuvanäytöltä.

12MP

4000×3008 (4:3). Tämä on 12 megapikselin tarkkuus ja 4:3-kuvasuhde. Tämä sopii valokuviin, joita katsot muulta kuin laajakuvanäytöltä tai jotka tulostat suurella tarkkuudella.

12MP

4624×2608 (16:9). Tämä on 12 megapikselin tarkkuus ja 16:9-kuvasuhde. Tämä sopii valokuviin, joita haluat katsoa laajakuvanäytöltä.

Etukamera:

16MP

5312x2992 (16:9). Tämä on 16 megapikselin tarkkuus ja 16:9-kuvasuhde. Tämä sopii valokuviin, joita haluat katsoa laajakuvanäytöltä.

12MP

3968×2976 (4:3). Tämä on 12 megapikselin tarkkuus ja 4:3-kuvasuhde. Tämä sopii valokuviin, joita katsot muulta kuin laajakuvanäytöltä tai jotka tulostat suurella tarkkuudella.

12MP

4608×2592 (16:9). Tämä on 12 megapikselin tarkkuus ja 16:9-kuvasuhde. Tämä sopii valokuviin, joita haluat katsoa laajakuvanäytöltä.

Videotarkkuudet

HD tarkoittaa teräväpiirtoa, kun taas FPS tarkoittaa sekunnissa kuvattavien kuvien määrää. Mitä suurempi FPS on, sitä sujuvampi sekä tasaisempi video on ja sitä suurempi sen tiedosto on. Kuvasuhde on leveyden ja korkeuden välinen suhde, jossa leveys on ilmaistu ensin.

Pääkamera:

Full HD (30 fps)

1920×1080 (16:9). Tämä on Full HD -tarkkuuden video 30 fps:n kuvataajuudella ja kuvasuhteella 16:9.

HD

1280×720 (16:9). Tämä on HD-tarkkuuden video, jonka kuvasuhde on 16:9.

VGA

640×480 (4:3). Tämä on VGA (Video Graphics Array) -tarkkuuden video, jonka kuvasuhde on 4:3.

Multimediaviesti

Voit tallentaa videoita, jotka voidaan lähettää multimediaviesteinä. Tämän videomuodon tallennusaikaa on rajoitettu siten, että videotiedostot mahtuvat multimediaviestiin.

Etukamera:

Full HD

1920×1080 (16:9). Tämä on Full HD -tarkkuuden video, jonka kuvasuhde on 16:9.

HD

1280×720 (16:9). Tämä on HD-tarkkuuden video, jonka kuvasuhde on 16:9.

VGA

640×480 (4:3). Tämä on VGA (Video Graphics Array) -tarkkuuden video, jonka kuvasuhde on 4:3.

Multimediaviesti

Voit tallentaa videoita, jotka voidaan lähettää multimediaviesteinä. Tämän videomuodon tallennusaikaa on rajoitettu siten, että videotiedostot mahtuvat multimediaviestiin.