Näyttönäppäimistöt

Laitteessasi on monia valmiiksi asennettuja näppäimistöjä.

Oletusnäppäimistö saattaa riippua alue- tai kieliasetuksistasi. Kaikki näppäimistöjä ei välttämättä ole saatavilla alueellasi.

SwiftKey®-näppäimistö

Voit kirjoittaa tekstiä näyttönäppäimistöllä napauttamalla kutakin kirjainta erikseen tai voit käyttää SwiftKey-kirjoitustoimintoa, jolla voit kirjoittaa sanoja liu'uttamalla sormea kirjaimesta toiseen.

1 Näytä numerot ja erikoismerkit
    2 Vaihda pieniin kirjaimiin, isoihin alkukirjaimiin tai kokonaan isoihin kirjaimiin
    3 Siirry hymiöihin
    4 Lisää pilkku
    5 Lisää välilyönti
    6 Lisää välimerkki
    7 Poista
    8 Tee rivinvaihto

Lisätietoja SwiftKey-näppäimistöstä on osoitteessa https://swiftkey.com/.

Näyttönäppäimistön tuominen näkyviin tekstin syöttämiseksi

• Napauta tekstinsyöttökenttää.

Näyttönäppäimistön käyttäminen vaakasuunnassa

• Kun näyttönäppäimistö on näkyvissä, käännä laite kyljelleen.

Vaakanäkymän käyttäminen voi joissakin sovelluksissa edellyttää asetusten muokkaamista.

Näyttönäppäimistön vaihtaminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Järjestelmä > Kielet ja syöttötapa > Näyttönäppäimistö.
    2. Napauta Hallitse näppäimistöjä ja ota sitten näppäimistö käyttöön tai poista se käytöstä napauttamalla liukusäädintä.

Tekstin kirjoittaminen merkki kerrallaan

1. Napauta merkkiä, jos haluat syöttää näppäimistössä näkyvän merkin.
    2. Jos haluat syöttää merkin muunnelman, kosketa tavallista näppäimistön merkkiä ja pidä sitä alhaalla, jotta saat käytettävissä olevat vaihtoehdon näkyviin. Valitse sitten vaihtoehto luettelosta. Voit esimerkiksi syöttää merkin "é" koskettamalla ja pitämällä alhaalla merkkiä "e", kunnes muut vaihtoehdot avautuvat, ja pitäen sormea yhä näppäimistöllä vetämällä ja valitsemalla merkin "é".

Pisteen syöttäminen

• Kun olet kirjoittanut sanan, kaksoisnapauta välilyöntinäppäintä.

Tekstin kirjoittaminen eletoiminnon avulla

1. Kun näyttönäppäimistö on näkyvissä, kirjoita haluamasi sana liu'uttamalla sormeasi kirjaimesta toiseen.
    2. Kun olet kirjoittanut sanan, nosta sormi ylös. Sanaa ehdotetaan koskettamiesi kirjainten perusteella.
    3. Jos haluamasi sana ei tule näkyviin, saat näkyviin muita vaihtoehtoja napauttamalla Poista teksti -kuvake. Niistä voit sitten valita haluamasi. Jos toivomaasi vaihtoehtoa ei tule näkyviin, poista koko sana ja piirrä se uudelleen tai kirjoita sana napauttamalla kutakin kirjainta erikseen.