Siirtyminen sovelluksissa

Voit siirtyä sovelluksesta toiseen siirtymispainikkeilla ja viimeaikaisten sovellusten ikkunassa. Näin voit helposti siirtyä kaikkien hiljattain käytettyjen sovellusten välillä. Siirtymispainikkeita ovat paluupainike, aloitusnäyttöpainike ja viimeisimpien sovellusten painike. Voit myös avata näytölle kaksi sovellusta samaan aikaan jaetun näytön tilaan, jos sovellukset tukevat moni-ikkunakäyttöä. Jotkut sovellukset suljetaan, kun poistut painamalla aloitusnäyttöpainiketta Aloitusnäyttökuvake, kun taas toiset sovellukset keskeytetään tai ne jatkavat toimintaansa taustalla. Jos sovellus keskeytetään tai toimii taustalla, voit jatkaa siitä, mihin jäit, kun seuraavan kerran avaat sovelluksen.

Yleiskatsaus sovelluksissa siirtymiseen

Viimeksi käytetyt sovellukset

1 Tyhjennä kaikki: sulje kaikki äskettäin käytetyt sovellukset
    2 Viimeksi käytettyjen sovellusten ikkuna: avaa jokin viimeksi käytetyistä sovelluksista
    3 Viimeksi käytettyjen sovellusten painike: avaa viimeksi käytettyjen sovellusten ikkuna ja Suosikit-palkki
    4 Aloitusnäyttönäppäin: sulje sovellus ja siirry takaisin aloitusnäyttöön
    5 Paluunäppäin: siirry takaisin sovelluksen edelliseen ruutuun tai sulje sovellus

Viimeksi käytettyjen sovellusten ikkunan avaaminen

• Paina Viimeisimpien sovellusten kuvake .

Siirtyminen nopeasti johonkin viimeksi käytettyyn sovellukseen

• Paina Viimeisimpien sovellusten kuvake-kohtaa nopeasti kahdesti.

Kaikkien äskettäin käytettyjen sovellusten sulkeminen

• Paina Viimeisimpien sovellusten kuvake ja napauta sitten TYHJENNÄ KAIKKI.

Valikon avaaminen sovelluksessa

• Napauta sovelluksessa Valikkokuvake tai Asetuskuvake.

Kaikissa sovelluksissa ei ole käytettävissä valikkoa.

Jaetun näytön tila

Jaetun näytön tilassa voit käyttää kahta sovellusta samanaikaisesti. Voit esimerkiksi pitää samaan aikaan auki sähköpostia ja selainta.

Jaetun näytön yleiskuvaus

Jaettu näyttö

1 Sovellus 1
    2 Jaetun näytön erotin – voit muokata ikkunoiden koko vetämällä
    3 Sovellus 2
    4 Jaetun näytön painike: voit valita jonkin viimeksi käytetyistä sovelluksista
    5 Aloitusnäyttönäppäin – palaa aloitusnäyttöön
    6 Paluunäppäin – siirry takaisin sovelluksen edelliseen ruutuun tai sulje sovellus

Kaikki sovellukset eivät tue jaetun näytön tilaa.

Jaetun näytön tilan käyttäminen

1. Varmista, että kaksi sovellusta, joita haluat käyttää jaetun näytön tilassa, ovat auki ja käynnissä taustalla.
    2. Avaa sovellus, jota haluat käyttää jaetun näytön tilassa, ja napauta sitten pitkään Viimeisimpien sovellusten kuvake -painiketta Sovellus määritetään jaetun näytön ensimmäiseen osaan.
    3. Valitse toinen haluamasi sovellus pikkukuvaluettelosta.
    4. Jos haluat muokata jaetun näytön ikkunoiden kokoa, vedän näytön keskellä olevaa erotinta.
    5. Kun haluat poistua jaetun näytön tilasta, napauta Jaetun näytön kuvake-kohtaa pitkään, kun jaetun näytön osat ovat näkyvissä.

Yhden käden toiminnot

Voit ottaa käyttöön yhden käden käyttötilan, jos haluat käyttää laitetta yhdellä kädellä.

Yhden käden toimintojen ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

1. Etsi ja napauta Asetukset > Yksikätinen käyttö.
    2. Ota toiminto käyttöön tai poista se käytöstä napauttamalla kohdan Vaihda näytön kokoa liukusäädintä.
    3. Napauta Aloitusnäyttökuvake ja vedä sitten peukalo oikeasta kulmasta näytön keskelle.

Jos haluat muokata yhden käden toimintojen asetuksia, napauta optimoitujen sovellusten liukusäädintä.

Näytön sijainnin säätäminen

1. Voit siirtää näytön vasempaan tai oikeaan reunaan napauttamalla Vasen nuoli -kuvake tai Oikea nuoli -kuvake.
    2. Jos haluat siirtää näyttöä ylös- tai alaspäin, vedä vaakamuokkauskohtia näytön reunassa.
    3. Jos haluat muuttaa näytön kokoa, vedä kolmea vinottaista muokkauskohtaa näytön reunassa.

Jos haluat palata koko näytön tilaan, napauta Muokkaa näytön kokoa -kuvake.