Internet- ja MMS-asetukset

Arrow left Xperia XA1 Ultra – tuen yleiskatsaus

Jos haluat lähettää multimediaviestejä tai käyttää Internetiä ilman ‎Wi-Fi -verkkoa, tarvitset toimivan mobiilidatayhteyden ja asianmukaiset Internet- ja MMS (Multimedia Messaging Service) -asetukset. Alla on joitakin vihjeitä:

• Useimpien matkapuhelinverkkojen ja -operaattorien Internet- ja MMS-asetukset on asennettu valmiiksi laitteeseen. Tämän ansiosta voit aloittaa Internetin käytön ja multimediaviestien lähettämisen heti.
    • Voit tarkistaa Internet- ja MMS-asetusten päivitykset manuaalisesti. Jos muutat tai poistat Internet- tai MMS-asetuksen vahingossa, lataa Internet- ja MMS-asetukset uudelleen.
    • Lue vianmääritysvinkkejä verkon kattavuuteen, mobiilidataan ja multimediaviesteihin liittyviin ongelmiin.
    • Jos STAMINA-tila on käytössä virran säästämiseksi, kaikki mobiilidataliikenne keskeytyy näytön ollessa sammuksissa. Jos tästä aiheutuu yhteysongelmia, voit määrittää, että joitakin sovelluksia ja palveluja ei keskeytetä, tai voit poistaa STAMINA-tila n käytöstä tilapäisesti.
    • Jos samalla laitteella on useita käyttäjiä, vain omistaja, eli ensisijainen käyttäjä, voi ladata Internet- ja viestiasetukset asetusvalikosta. Ladatut asetukset koskevat kuitenkin kaikkia käyttäjiä.

Internet- ja MMS-asetusten lataaminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Verkko ja internet > Internet-asetukset.
    2. Napauta HYVÄKSY. Kun asetukset on ladattu, näet tilarivillä Internet-asetukset ladattu -kuvake-kuvakkeen, joka merkitsee sitä, että mobiilidatayhteys on käytössä.

Jos asetuksia ei voida ladata laitteeseesi, tarkista mobiiliverkon signaalin voimakkuus tai ‎Wi-Fi -verkon toimivuus. Siirry avoimeen paikkaan, jossa ei ole esteitä, tai ikkunan lähelle ja yritä uudelleen.

Internet- ja MMS-asetusten lisääminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Verkko ja internet > Matkapuhelinverkot.
    2. Jos sinulla on kahden SIM-kortin laite, valitse SIM-kortti.
    3. Napauta Tukiasemien nimet > Lisäyskuvake.
    4. Napauta Nimi, anna haluamasi nimi ja napauta sitten OK.
    5. Napauta APN, anna käyttöpisteen nimi ja napauta sitten OK.
    6. Anna kaikki muut vaaditut tiedot. Jos et tiedä, mitkä tiedot ovat pakollisia, kysy lisätietoja verkko-operaattoriltasi.
    7. Kun olet valmis, napauta Valikkokuvake > Tallenna.

Ladattujen Internet- ja MMS-asetusten tarkistaminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Verkko ja internet > Matkapuhelinverkot.
    2. Jos sinulla on kahden SIM-kortin laite, valitse SIM-kortti.
    3. Napauta Tukiasemien nimet.
    4. Näet lisätietoja napauttamalla mitä tahansa käytettävissä olevaa kohdetta.