Aloitusnäyttö

Arrow left Xperia XA1 Ultra – tuen yleiskatsaus

Aloitusnäyttö on laitteen käytön aloituspiste. Se muistuttaa tietokoneen työpöytää. Aloitusnäytön ruutujen määrä näkyy pisteinä aloitusnäytön alaosassa. Korostettu piste osoittaa tällä hetkellä näytetyn ruudun.

Jos Google Assistant on käytössä, aloitusnäytön kuvake Assistant käytössä -kuvake näytetään siirtymispalkissa.

Aloitusnäytön yleiskuvaus

Paneelien laajennus aloitusnäytössä

1 Xperia-laitteen tervetulolisäohjelma – avaa lisäohjelma napauttamalla ja valitse sitten tehtävä (esimerkiksi sisällön kopiointi vanhasta laitteestasi tai Xperia-palveluiden määritys).
    2 Pisteet – nämä ilmaisevat aloitusnäytön sivujen määrän.

Kotinäyttöön siirtyminen

• Paina Aloitusnäyttökuvake.

Aloitusnäytön selaaminen

Aloitusnäytön selaaminen

Aloitusnäytön ruudut

Voit lisätä aloitusnäyttöön uusia ruutuja (enintään seitsemän) sekä poistaa ruutuja. Voit myös määrittää ruudun, jota on tarkoitus käyttää aloitusnäytön pääruutuna.

Aloitusnäytön ruudut

Ruudun lisääminen aloitusnäytön ruuduksi

1. Kosketa tyhjää kohtaa aloitusnäytöllä, kunnes laite värisee.
    2. Siirry sipaisemalla oikealle tai vasemmalle ruutuun, joka on tarkoitus määrittää aloitusnäytön pääruuduksi, ja napauta sitten Määritä aloitusnäytön ruudut -kuvake.

Kun Google-syöte on käytössä, vasemmanpuoleisin ruutu on varattu sille. Tässä tapauksessa et voi vaihtaa aloitusnäytön pääruutua. Lisätietoja on kohdassa Google-syöte.

Ruudun lisääminen aloitusnäyttöön

1. Kosketa tyhjää kohtaa aloitusnäytöllä, kunnes laite värisee.
    2. Voit selata ruutuja pyyhkäisemällä äärivasemmalle tai -oikealle ja napauttamalla Lisää aloitusnäytön ruutu -kuvake.

Kun Google-syöte on käytössä, vasemmanpuoleisin ruutu on varattu sille. Tässä tapauksessa et voi lisätä lisäruutuja vasemmalle. Lisätietoja on kohdassa Google-syöte.

Ruudun poistaminen aloitusnäytöstä

1. Kosketa tyhjää kohtaa aloitusnäytöllä, kunnes laite värisee.
    2. Selaa poistettavaan sivuun pyyhkäisemällä vasemmalle tai oikealle ja napauta sitten sivun oikeasta yläkulmasta Poista aloitusnäytön ruutu -kuvake.

Aloitusnäytön asetukset

Asetukset -pikakomennolla voit muokata joitain aloitusnäytön perusasetuksia. Voit esimerkiksi muokata aloitusnäytön kuvakkeiden väriä.

Sovelluksen poistaminen aloitusnäytöstä tai sovelluksen poistaminen käytöstä

Kun poistat esiasennetun sovelluksen käytöstä, kaikki sen tiedot poistetaan. Voit kuitenkin palauttaa sen käyttöön valitsemalla Asetukset > Sovellukset ja ilmoitukset > Sovelluksen tiedot . Voit poistaa kokonaan vain itse lataamiasi sovelluksia.

1. Napauta pitkään sovellusta, jonka haluat poistaa käytöstä tai poistaa kokonaan. Jos sen voi poistaa käytöstä tai kokonaan, näet kuvakkeen Poista sovellus -kuvake.
    2. Jos sovellus oli asennettu laitteeseesi valmiiksi, napauta Poista sovellus -kuvake > Poista käytöstä. Jos olet ladannut sovelluksen itse ja haluat poistaa sen, napauta toisessa vaiheessa sen sijaan Poista sovellus -kuvake > OK.

Näytön ristikon koon säätäminen

1. Kosketa tyhjää kohtaa aloitusnäytöllä, kunnes laite värisee.
    2. Napauta Ruudukko ja valitse sitten koko.
    3. Napauta KÄYTÄ.

Aloitusnäytön kuvakkeiden koon muokkaaminen

1. Napauta aloitusnäytön tyhjää kohtaa, kunnes laite värisee, ja napauta sitten Aloitusnäytön asetusten kuvake.
    2. Napauta Kuvakekoko ja valitse asetus.