Langaton Bluetooth-tekniikka

Bluetooth-toiminnoilla voit lähettää tiedostoja muihin Bluetooth-laitteisiin ja muodostaa yhteyden handsfree-lisävarusteisiin. Bluetooth-yhteydet toimivat hyvin enintään 10 metrin (33 jalan) etäisyydellä ilman laitteiden välisiä kiinteitä esteitä. Joissakin tapauksissa sinun on ehkä muodostettava laitteellasi laitepari manuaalisesti toisten Bluetooth-laitteiden kanssa.

Bluetooth-laitteiden välinen toiminta ja yhteensopivuus vaihtelee.

Jos käytät laitetta, jolla on useita käyttäjiä, kukin käyttäjä voi muuttaa Bluetooth-asetuksia, ja muutokset kohdistuvat kaikkiin käyttäjiin.

Bluetooth-toiminnon ottaminen käyttöön ja poistaminen käytöstä

1. Etsi ja napauta Asetukset > Laiteyhteys > Bluetooth.
    2. Ota toiminto käyttöön tai poista se käytöstä napauttamalla kohdan Bluetooth liukusäädintä.

Voit ottaa Bluetooth -toiminnon käyttöön ja poistaa sen käytöstä myös pika-asetuspaneelissa.

Laitteen nimeäminen

Voit antaa laitteelle nimen. Muut laitteet näkevät tämän nimen, kun Bluetooth-toiminto on päällä ja laite on näkyvissä.

Laitteen nimeäminen

1. Varmista, että Bluetooth-toiminto on päällä.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Laiteyhteys > Bluetooth.
    3. Napauta Valikkokuvake > Nimeä tämä laite uudelleen.
    4. Anna laitteelle nimi.
    5. Napauta NIMEÄ UUDELLEEN.

Yhdistäminen toisen Bluetooth-laitteen kanssa

Kun yhdistät laitteen toisen laitteen kanssa, voit esimerkiksi liittää laitteen Bluetooth-kuulokkeisiin tai Bluetooth-autosarjaan ja jakaa musiikkia näillä laitteilla.

Kun olet yhdistänyt laitteen Bluetooth-laitteen kanssa, laite muistaa tämän laiteparin. Kun laite muodostaa laiteparin Bluetooth-laitteen kanssa ensimmäistä, sinun on ehkä annettava tunnusluku. Laite kokeilee automaattisesti yleistä tunnuslukua 0000. Jos se ei toimi, tarkista Bluetooth-laitteessa käytettävä tunnusluku sen käyttöohjeista. Tunnuslukua ei tarvitse antaa uudelleen, kun muodostat yhteyden yhdistettyyn Bluetooth-laitteeseen seuraavan kerran.

Jotkin Bluetooth-laitteet, kuten useimmat Bluetooth-kuulokkeet, edellyttävät, että ne yhdistetään toiseen laitteeseen ja laitteista muodostetaan pari.

Voit yhdistää laitteen useiden Bluetooth-laitteiden kanssa, mutta voit muodostaa yhteyden vain yhteen Bluetooth-profiiliin samanaikaisesti.

Parinmuodostus toisen Bluetooth-laitteen kanssa

1. Varmista, että laiteparin muodostavan laitteen Bluetooth-toiminto on käytössä ja että laite näkyy muille Bluetooth-laitteille.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Laiteyhteys > Bluetooth.
    3. Ota toiminto käyttöön napauttamalla Bluetooth-liukusäädintä. Käytettävissä olevien Bluetooth-laitteiden luettelo avautuu näyttöön.
    4. Napauta laitteen kanssa laiteparin muodostavaa Bluetooth-laitetta.
    5. Anna tarvittaessa salasana tai vahvista sama salasana molemmissa laitteissa.

Laitteen yhdistäminen toiseen Bluetooth-laitteeseen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Laiteyhteys > Bluetooth.
    2. Napauta sitä Bluetooth-laitetta, jonka haluat yhdistää.

Bluetooth-laiteparin poistaminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Laiteyhteys > Bluetooth.
    2. Napauta kohdassa Laiteparit sen laitteen nimen vieressä olevaa kuvaketta Asetuskuvake, jonka laiteparin haluat poistaa.
    3. Napauta Unohda.

Kohteiden lähettäminen ja vastaanottaminen Bluetooth-tekniikalla

Jaa Bluetooth-tekniikalla kohteita muiden Bluetooth-laitteiden kanssa (kuten puhelinten ja tietokoneiden kanssa). Voit lähettää ja vastaanottaa seuraavia kohteita:
    • valokuvat ja videot
    • musiikki ja muut äänitiedostot
    • verkkosivut.

Kohteiden lähettäminen Bluetooth-yhteydellä

1. Varmista, että Bluetooth-toiminto on päällä vastaanottavassa laitteessa ja että laite on näkyvissä muille Bluetooth-laitteille.
    2. Avaa lähettävässä laitteessa sovellus, joka sisältää lähetettävän kohteen. Siirry haluamaasi kohteeseen.
    3. Sovelluksesta ja lähetettävästä kohteesta riippuen sinun on esimerkiksi ehkä napautettava kohdetta pitkään tai avattava kohde ja napautettava sitten Jakokuvake.
    4. Valitse Bluetooth.
    5. Ota Bluetooth pyydettäessä käyttöön.
    6. Napauta vastaanottavan laitteen nimeä.
    7. Hyväksy yhteys vastaanottavassa laitteessa pyydettäessä.
    8. Vahvista siirto vastaanottavaan laitteeseen lähettävässä laitteessa pyydettäessä.
    9. Hyväksy saapuva kohde vastaanottavassa laitteessa.

Kohteiden vastaanottaminen Bluetoothilla

1. Varmista, että Bluetooth-toiminto on päällä ja että laitteesi näkyy muille Bluetooth-laitteille.
    2. Lähettävä laite aloittaa nyt tietojen lähettämisen laitteeseesi.
    3. Jos saat kehotteen, anna sama tunnusluku molempiin laitteisiin tai vahvista ehdotettu tunnusluku.
    4. Kun saat ilmoituksen laitteeseen saapuvasta tiedostosta, vedä tilariviä alaspäin ja hyväksy tiedostonsiirto napauttamalla ilmoitusta.
    5. Aloita tiedostonsiirto napauttamalla Hyväksy.
    6. Voit tarkistaa siirron edistymisen vetämällä tilariviä alaspäin.
    7. Voit avata vastaanotetun kohteen vetämällä tilariviä alaspäin ja napauttamalla asianmukaista ilmoitusta.

Bluetoothilla vastaanotettujen tiedostojen tarkasteleminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Laiteyhteys > Bluetooth.
    2. Napauta Valikkokuvake ja valitse Näytä vastaanotetut tiedostot.