Akku ja virranhallinta

Laitteessa on kiinteä akku. Voit seurata eri sovellusten ja toimintojen virrankulutusta, jotta saat akkusi kestämään mahdollisimman pitkään. Taustalla toimivat virransäästötoiminnot otetaan käyttöön automaattisesti virrankulutuksen pienentämisen lisäämiseksi. Käytettävissäsi on muitakin virransäästötiloja, joilla voit pienentää akunkulutusta tarvittaessa.

Virransäästötoiminnot pienentävät joidenkin toiminnan kannalta epäolennaisempien toimintojen prioriteettia. Jos et halua, että virransäästö vaikuttaa tiettyyn sovellukseen, voit poistaa sen akkuoptimoinnin valikossa. Tämä ei vaikuta puheluihin tai tekstiviesteihin.

Järjestelmäpäivitykset saattavat vaikuttaa laitteessasi käytettävissä oleviin virransäästötoimintoihin.

Akun virrankulutuksen tarkistaminen

1. Voit tarkistaa arvion jäljellä olevasta virrasta prosenttiosuutena sekä aikana etsimällä ja napauttamalla Asetukset > Akku.
    2. Saat lisätietoja akun virrankulutuksesta napauttamalla Lisäasetukset.

Sovellusten virrankulutuksen tarkistaminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Sovellukset ja ilmoitukset > Sovelluksen tiedot.
    2. Valitse sovellus ja tarkista sen virrankulutus kohdasta Akku.

Yleisiä käyttövinkkejä akun suorituskyvyn parantamiseen

Voit parantaa akun suorituskykyä seuraavilla vinkeillä:

• Laske näytön kirkkaustasoa. Saat lisätietoja kohdasta Näyttöasetukset.
    • Poista Bluetooth, ‎Wi-Fi ja sijaintipalvelut käytöstä, kun et tarvitse niitä.
    • Sammuta laite tai ota käyttöön lentokonetila, jos olet alueella, jossa ei ole verkkoa tai jossa signaali on huono. Muussa tapauksessa laite etsii käytettävissä olevia verkkoja jatkuvasti, mikä kuluttaa virtaa.
    • Käytä ulkomailla ‎Wi-Fi -yhteyksiä verkkovierailuiden asemesta. Verkkovierailuissa etsitään ensin oman operaattorisi verkkoa, mikä kuluttaa akkua, sillä tällöin laitteesi käyttää enemmän lähetystehoa. Saat lisätietoja kohdasta Wi-Fi.
    • Muokkaa sähköpostin, kalenterin ja yhteystietojen synkronointiasetuksia. Saat lisätietoja kohdasta Synkronointi verkkotilien kanssa.
    • Tarkista, mitkä sovellukset käyttävät paljon virtaa, ja ota huomioon laitteessasi annetut vinkit näiden sovellusten virransäästöön.
    • Vaihda sovellusten ilmoitustasoa. Saat lisätietoja kohdasta Ilmoitukset.
    • Poista sovelluksen oikeus sijaintitietojen käyttöön. Saat lisätietoja kohdasta Sovellusasetukset.
    • Poista sovellukset, joita et käytä. Saat lisätietoja kohdasta Sovellusnäyttö.
    • Kuuntele musiikkia alkuperäisellä Sonyn handsfree-laitteella. Handsfree-laitteet kuluttavat vähemmän virtaa kuin laitteesi kaiuttimet.
    • Muista käynnistää laitteesi uudelleen aina silloin tällöin.

Tiettyjen sovellusten jättäminen optimoinnin ulkopuolelle

1. Etsi ja napauta Asetukset > Akku.
    2. Napauta Valikkokuvake ja valitse Virransäästöpoikkeukset. Näet niiden sovellusten luettelon, joita ei optimoida.
    3. Voit lisätä sovelluksia tähän luetteloon tai poistaa niitä napauttamalla SOVELLUKSET ja valitsemalla sitten haluamasi sovellukset tai poistamalla haluamiesi sovellusten valinnat. Näin voit muokata poikkeusasetuksia.
    4. Ne luetteloon sisältyvät sovellukset, joita ei optimoida, päivitetään asetustesi mukaisesti.

Voit määrittää Virransäästöpoikkeukset -asetukset myös valitsemalla Asetukset > Sovellukset ja ilmoitukset > Lisäasetukset > Sovellusten erikoiskäyttö > Virransäästötoiminto .

STAMINA-tila

STAMINA-tilan eri tasot rajoittavat tai poistavat käytöstä eri toimintoja virrankulutuksen pienentämiseksi. Tällaisia toimintoja ovat esimerkiksi näyttögrafiikka, animaatiot, näytön kirkkaus, kuvanlaadun parannus, sovellusten tietojen synkronointi taustalla, värinä (ei saapuvissa puheluissa), suoratoisto ja GPS (kun näyttö on sammutettuna). Stamina-tilan kuvake näkyy tilarivillä.

Jos jaat laitteen useiden käyttäjien kanssa, sinun on mahdollisesti kirjauduttava sisään omistajana eli ensisijaisena käyttäjänä, jotta voit ottaa STAMINA-tilan käyttöön tai poistaa sen käytöstä.

STAMINA-tila : käyttöön ottaminen ja käytöstä poistaminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Akku.
    2. Napauta STAMINA-tila ja poista sitten toiminto käytöstä tai ota se käyttöön napauttamalla liukusäädintä. Kun STAMINA-tila on käytössä, voit valita lisäasetuksia: voit esimerkiksi muokata tilan automaattisen käyttöönoton prosenttia.

Voit jättää haluamiasi sovelluksia STAMINA-tila n rajoitusten ulkopuolelle. Voit määrittää ne virransäästön poikkeusten valikossa.

Ultra STAMINA -tila

Akku kestää merkittävästi pidempään, mutta käytettävissä olevia sovelluksia on rajoitettu ja mobiilidata- sekä ‎Wi-Fi -yhteys on poistettu käytöstä. Puhelut ja tekstiviestit ovat käytettävissä. Aloitusnäyttö vaihdetaan. Ultra Stamina -tilan kuvake näytetään tilarivillä.

Jos jaat laitteen useiden käyttäjien kanssa, sinun on mahdollisesti kirjauduttava sisään omistajana eli ensisijaisena käyttäjänä, jotta voit ottaa Ultra Stamina -tilan käyttöön tai poistaa sen käytöstä.

Ultra STAMINA -tilan käyttöönotto

1. Etsi ja napauta Asetukset > Akku.
    2. Napauta Ultra STAMINA -tila ja napauta sitten Aktivoi.
    3. Napauta OK.

Et voi sulkea sovelluksia pois Ultra STAMINA -tilan optimoinnista.

Ultra STAMINA -tila -toiminnon käytöstä poistaminen

1. Avaa ilmoituspaneeli vetämällä tilariviä alaspäin.
    2. Napauta Ultra STAMINA -tila aktiivinen -ilmoitusta.
    3. Napauta OK.

Kun poistat Ultra STAMINA -tila -toiminnon käytöstä, laitteesi käynnistetään uudelleen.