Wi-Fi

‎Wi-Fi -yhteyden avulla voit selata Internetiä, ladata sovelluksia tai lähettää ja vastaanottaa sähköpostia. Kun olet muodostanut yhteyden ‎Wi-Fi -verkkoon, laitteesi muistaa verkon ja muodostaa siihen automaattisesti yhteyden, kun seuraavan kerran tulet verkon alueelle.

Jotkin ‎Wi-Fi -verkot edellyttävät kirjautumista verkkosivulla, ennen kuin verkkoa voi käyttää. Pyydä lisätietoja kyseisen ‎Wi-Fi -verkon valvojalta.

Käytettävissä olevat ‎Wi-Fi -verkot saattavat olla avoimia tai suojattuja. Suojattujen ‎Wi-Fi -verkkojen nimen vieressä näkyy Wi-Fi-lukituskuvake-merkki.

Kaikki ‎Wi-Fi -verkot eivät näy käytettävissä olevien verkkojen luettelossa, koska ne eivät lähetä verkon nimeä (SSID). Jos tiedät verkon nimen, voit lisätä sen manuaalisesti käytettävissä olevien ‎Wi-Fi -verkkojen luetteloon.

Wi-Fi-toiminnon käyttöön ottaminen ja käytöstä poistaminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Verkko ja internet > Wi-Fi .
    2. Ota ‎Wi-Fi käyttöön tai poista se käytöstä napauttamalla liukusäädintä.

‎Wi-Fi -yhteyden muodostamiseen saattaa mennä muutama sekunti.

Yhteyden muodostaminen Wi-Fi-verkkoon

1. Etsi ja napauta Asetukset > Verkko ja internet > Wi-Fi .
    2. Ota ‎Wi-Fi käyttöön napauttamalla liukusäädintä. Kaikki käytettävissä olevat ‎Wi-Fi -verkot tulevat näkyviin.
    3. Muodosta yhteys ‎Wi-Fi -verkkoon napauttamalla sitä. Jos kyseessä on suojattu verkko, anna sen salasana. Wi-Fi-kuvake näkyy tilarivillä, kun yhteys on muodostettu.

Käytettävissä olevien ‎Wi-Fi -verkkojen luettelo päivittyy automaattisesti. Jos et voi muodostaa yhteyttä ‎Wi-Fi -verkkoon, lue /fi/xperiaxa1plusdualsim/faq/ .

Wi-Fi-verkon lisääminen manuaalisesti

1. Etsi ja napauta Asetukset > Verkko ja internet > Wi-Fi .
    2. Siirry alaspäin ja napauta Lisää verkko.
    3. Anna Verkon nimi.
    4. Valitse suojaustyyppi napauttamalla Suojaus-kenttää.
    5. Anna salasana tarvittaessa.
    6. Jos haluat muokata lisäasetuksia, kuten välityspalvelin- ja IP-asetuksia, napauta Lisäasetukset ja muokkaa asetuksia sitten haluamallasi tavalla.
    7. Napauta Tallenna.

Pyydä verkon SSID-tunnus ja salasana ‎Wi-Fi -verkon järjestelmänvalvojalta.

Wi-Fi -signaalin voimakkuuden lisääminen

Wi-Fi-antenni

‎Wi-Fi -signaalin voimakkuutta ja toimivuutta voi lisätä monilla tavoilla:

• Siirrä laite lähemmäs ‎Wi-Fi -käyttöpistettä.
    • Siirrä ‎Wi-Fi -käyttöpiste etäälle mahdollisista esteistä ja häiriötekijöistä.
    • Älä peitä laitteen ‎Wi-Fi -antennin aluetta (korostettu alue kuvassa).

Wi-Fi-asetukset

Kun olet muodostanut yhteyden ‎Wi-Fi -verkkoon tai kun lähistöllä on käytettävissä ‎Wi-Fi -verkkoja, voit tarkastella näiden verkkojen tilaa. Voit myös määrittää laitteen ilmoittamaan, kun avoin ‎Wi-Fi -verkko havaitaan.

Wi-Fi-verkon ilmoitusten ottaminen käyttöön tai käytöstä poistaminen

1. Varmista, että ‎Wi-Fi on käytössä laitteessasi.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Verkko ja internet > Wi-Fi .
    3. Napauta Wi-Fi-asetukset.
    4. Ota toiminto käyttöön tai poista se käytöstä napauttamalla Avaa verkkoilmoitus -liukusäädintä.

Yhdistetyn Wi-Fi-verkon tarkkojen tietojen tarkistaminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Verkko ja internet > Wi-Fi .
    2. Napauta ‎Wi-Fi -verkkoa, johon olet muodostanut yhteyden. Näet verkon tarkat tiedot.

Wi-Fi-virransäästökäytännön määrittäminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Verkko ja internet > Wi-Fi .
    2. Napauta Wi-Fi-asetukset > Lisäasetukset > Pidä Wi-Fi käytössä lepotilassa.
    3. Valitse asetus.

Verkon automaattisen vaihtamisen käyttöönotto

1. Etsi ja napauta Asetukset > Verkko ja internet > Wi-Fi .
    2. Napauta Wi-Fi-asetukset.
    3. Napauta Automaattinen verkon vaihtaminen -liukusäädintä ja napauta sitten OTA KÄYTTÖÖN.

Laitteen MAC-osoitteen tarkistaminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Verkko ja internet > Wi-Fi .
    2. Napauta Wi-Fi-asetukset > Lisäasetukset.
    3. MAC-osoite näkyy luettelossa.

‎Wi-Fi Mac -osoitteen voi tarkistaa myös valitsemalla Asetukset > Järjestelmä > Tietoja puhelimesta > Tila > Wi-Fi-yhteyden MAC-osoite .

‎Wi-Fi Protected Setup™

‎Wi-Fi Protected Setup on langaton verkkostandardi, jolla voidaan muodostaa suojattuja langattomia yhteyksiä. ‎Wi-Fi Protected Setupin avulla voit suojata helposti verkkosi WPA™ ( ‎Wi-Fi Protected Access®) -salauksella. Voit myös lisätä uusia laitteita olemassa olevaan verkkoon käyttämättä pitkiä salasanoja.

Ota ‎Wi-Fi Protected Setup käyttöön jollain seuraavista tavoista:
    • Painiketta tai nappia painamalla: paina ‎Wi-Fi Protected Setup -tuetun laitteen (esimerkiksi reitittimen) painiketta tai nappia.
    • PIN-koodin avulla: laitteesi luo satunnaisen PIN-koodin, jonka voit antaa ‎Wi-Fi Protected Setup -tuetussa laitteessa.

Wi-Fi-verkkoon yhdistäminen ‎Wi-Fi Protected Setup -painikkeella

1. Etsi ja napauta Asetukset > Verkko ja internet > Wi-Fi .
    2. Ota ‎Wi-Fi käyttöön, jos se ei ole vielä käytössä.
    3. Napauta Wi-Fi-asetukset > Lisäasetukset > WPS-painike ja paina sitten ‎Wi-Fi Protected Setup -tuetun laitteen ‎Wi-Fi Protected Setup -painiketta.

Wi-Fi-verkkoon yhdistäminen ‎Wi-Fi Protected Setup -laitteen PIN-koodilla

1. Etsi ja napauta Asetukset > Verkko ja internet > Wi-Fi .
    2. Ota ‎Wi-Fi käyttöön, jos se ei ole vielä käytössä.
    3. Napauta Wi-Fi-asetukset > Lisäasetukset > WPS-PIN-määritys.
    4. Anna ‎Wi-Fi Protected Setup -tuetussa laitteessa omassa laitteessasi näytettävä PIN-koodi.