Sovellusasetukset

Jotkut sovellukset pyytävät lupia, kun aloitat niiden käytön. Voit sallia ja kieltää lupia yksitellen kullekin sovellukselle joko Asetukset-valikosta tai Lupa-vahvistusikkunasta. Lupavaatimukset riippuvat sovellusten rakenteesta.

Lupien salliminen ja kieltäminen

Voit valita, sallitko vai kiellätkö lupia, kun valintaikkuna on näkyvissä. Jos olet käyttänyt aikaisemmin toista Android-versiota, useimmille sovelluksille on jo salittu tarpeelliset luvat.

Käyttöoikeuden myöntäminen

• Jos haluat antaa jonkin käyttöoikeuden, napauta Salli. Voit halutessasi valita myös Älä kysy uudelleen -valintaruudun.

Luvan kieltäminen

• Voit kieltää luvan napauttamalla Estä valintaikkunan avauduttua.

Joitain sovelluksia voi käyttää, vaikka niiden luvat kiellettäisiin.

Tärkeät luvat

Jotkut luvat ovat edellytys sovellusten asianmukaiselle toiminnalle. Tällöin saat siitä ilmoituksen valintaikkunassa.

Sovellusten määrittäminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Sovellukset ja ilmoitukset.
    2. Valitse määritysasetus, esimerkiksi Sovelluksen tiedot, ja valitse sitten määritettävä sovellus.

Tärkeiden käyttöoikeuksien antaminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Sovellukset ja ilmoitukset > Sov. käyttöoikeudet.
    2. Voit muokata käyttöoikeuksia valitsemalla haluamasi kohdan ja napauttamalla sitten haluamaasi liukusäädintä.

Automaattisten päivitysten salliminen ja estäminen

Jos automaattinen päivitys on käytössä, sovellukset päivitetään automaattisesti, jolloin et välttämättä tiedä, kun suuria datamääriä ladataan. Jos haluat välttää suuret datatiedonsiirtomaksut, voit poistaa automaattiset päivitykset käytöstä kokonaan tai sallia ne vain ‎Wi-Fi -yhteyksillä. Sinun täytyy poistaa automaattiset päivitykset käytöstä sekä Play Store™- että What's New -sovelluksessa (jos se on käytössä), jotta sovelluksia ei päivitetä automaattisesti.

Play Storen kaikkien sovellusten automaattisten päivitysten ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

1. Etsi Play Storen kuvake ja napauta sitä.
    2. Napauta Asetuskuvake ja napauta sitten Asetukset > Päivitä sovellukset automaattisesti.
    3. Valitse haluamasi asetus.

What’s New -sovelluksen kaikkien sovellusten automaattisten päivitysten ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

1. Etsi Uutuuksien kuvake ja napauta sitä.
    2. Napauta Asetuskuvake ja napauta sitten Asetukset > Päivitä sovellukset automaattisesti.
    3. Valitse haluamasi asetus.

Sovellusten linkittäminen

Laitteesi voi määrittää oletussovelluksen tietylle Internet-linkille. Tämä tarkoittaa, että jos linkki on määritetty, sinun ei tarvitse valita sovellusta aina kun avaat linkin. Voit vaihtaa oletussovellusta milloin vain.

Sovelluslinkkien hallinta Asetukset-valikossa

1. Etsi ja napauta Asetukset > Sovellukset ja ilmoitukset.
    2. Napauta Lisäasetukset > Oletussovellukset > Linkkien avautuminen.
    3. Valitse sovellus ja määritä sitten haluamasi asetukset.