Miksi tarvitsen Google-tilin?

Sonyn Xperia™-laite toimii Googlen kehittämässä Android™-ympäristössä. Laitteessasi on heti ostaessasi sen valmiiksi useita Googlen sovelluksia ja palveluita, esimerkiksi Gmail™, Google Maps™, YouTube™ ja Play Store™. Sillä voit siirtyä Google Play™ -verkkokauppaan josta voit ladata Android-sovelluksia. Näiden palveluiden täysimääräiseen hyödyntämiseen tarvitaan Google-tili. Google-tilillä voit esimerkiksi
    • ladata ja asentaa sovelluksia Google Play -kaupasta
    • synkronoida sähköpostin, yhteystiedot ja kalenterin Gmail-sovelluksella
    • keskustella ystävien kanssa Duo™-sovelluksella
    • synkronoida selaushistoriasi ja kirjanmerkkisi Google Chrome™ -selaimella
    • tunnistaa itsesi valtuutetuksi käyttäjäksi korjattuasi ohjelmiston Xperia™ Companionilla
    • etsiä, lukita tai tyhjentää kadonneen tai varastetun laitteen Etsi oma laite -palveluilla.

Lisätietoja Android-käyttöjärjestelmästä ja Googlen palveluista sekä sovelluksista löytyy osoitteesta http://support.google.com.

On tärkeää, että muistat Google-tilisi käyttäjänimen ja salasanan. Joissain tilanteissa sinun on tunnistauduttava suojaussyistä Google-tilisi avulla. Jos et tällaisessa tilanteessa anna Google-käyttäjänimeä ja -salasanaa, laitteesi lukitaan. Jos sinulla on useampi kuin yksi Google-tili, sinun täytyy muista antaa oikean tilin tiedot.

Google-tilin määrittäminen laitteeseen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Käyttäjät ja tilit > Lisää tili > Google.
    2. Luo Google-tili näytön ohjeiden mukaisesti. Jos sinulla on jo tili, kirjaudu sisään.

Voit luoda Google-tilin myös laitteen ensimmäisen käynnistyksen yhteydessä ohjatusti. Voit luoda tilin myös myöhemmin verkossa osoitteessa https://myaccount.google.com/.

Google-tilin poistaminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Käyttäjät ja tilit.
    2. Valitse Google-tili, jonka haluat poistaa.
    3. Napauta POISTA TILI.
    4. Vahvista poistaminen napauttamalla uudelleen POISTA TILI.

Jos poistat Google-tilisi, kaikki Google-tiliisi yhdistetyt suojaustoiminnot poistuvat käytöstä.