Kosketusnäyttö ei toimi oikein

Jos kosketusnäyttö ei vastaa, sen kosketusherkkyys on heikko, sen kosketusherkkyys on liian suuri tai jos se toimii ei-toivotusti, voit kokeilla useita eri ratkaisuja.

• Kosketusnäytön toiminta saattaa heikentyä lian, kuumuuden, laitekoteloiden tai näyttösuojusten johdosta.
      • Jos olet lisännyt suojakalvon laitteesi näyttöön, varmista, että se on asennettu oikein ja että suojakalvon alla ei ole ilmakuplia, pölyä tai kosteutta.

• Irrota laitteen kaikki suojakotelot ja -kalvot, jotta mikään ei häiritse kosketusnäyttöä.

• Pyyhi kosketusnäyttö puhtaalla kuivalla liinalla niin, että se on täysin puhdas. Varmista ennen näyttöön koskemista, että kätesi ja sormesi ovat kuivat ja puhtaat.

• Jos laite ylikuumenee, tämä voi vaikuttaa kosketustoimintoihin. Anna laitteen jäähtyä ja yritä käyttää kosketusnäyttöä sitten uudelleen.

• Sammuta ja käynnistä laite uudelleen. Tämä sammuttaa kaikki sovellukset ja vapauttaa muistia. Joskus tämä riittää ongelman korjaamiseen.

• Voit pakottaa laitteen käynnistymään uudelleen tai sammumaan, jos laite lakkaa reagoimasta komentoihin tai ei käynnisty uudelleen normaalisti. Pakotettu uudelleenkäynnistys ei poista mitään asetuksia tai omia tietojasi.

Laitteen pakottaminen sammumaan tai käynnistymään uudelleen

1. Paina äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta ja virtapainiketta samanaikaisesti kuuden sekunnin ajan.
      2. Laite värisee kerran. Jatka alla olevien ohjeiden mukaisesti sen mukaan, haluatko pakottaa laitteen sammumaan vai käynnistymään uudelleen.
        • Jos haluat pakottaa laitteen käynnistymään uudelleen, toimi seuraavasti: Vapauta painikkeet tässä vaiheessa. Laite käynnistyy uudelleen automaattisesti.
        • Jos haluat pakottaa sammumaan, toimi seuraavasti: Jatka painikkeiden painamista. Muutaman sekunnin kuluttua laite värisee kolme kertaa ja sammuu.

Laitteen käynnistäminen

1. Paina virtapainiketta , kunnes laite värisee.
      2. Odota hetki, kun laite käynnistyy.

• Jos ongelma ilmenee, kun Xperia-laitettasi ladataan, varmista ensin, että käytät alkuperäistä Sony-laturia ja laitteesi lataamiseen tarkoitettua USB-kaapelia. Muut laturit saattavat haitata kosketusnäytön toimintaa.

• Jos laitteessa on muistikortti, poista se ja käynnistä laite uudelleen. Jos muistikortin irrottaminen korjaa ongelman, SD-korttisi saattaa olla viallinen. Tässä tapauksessa sinun täytyy hankkia Xperia™-laitteeseesi uusi SD-kortti.

• Tarkista vikasietotilan avulla, aiheuttaako jokin ladattu sovellus ongelman. Vikasietotilassa laitteen käynnistyksen yhteydessä käynnistetään vain laitteeseen jo ennen sen ostamista valmiiksi asennetut ohjelmistot ja sovellukset. Jos laitteen suorituskyky paranee vikasietotilassa, on todennäköistä, että jokin myöhemmin ladattu sovellus heikentää laitteen suorituskykyä. Voit poistua vikasietotilasta ja käynnistää laitteen uudelleen, jos haluat poistaa niiden sovellusten asennuksen, joiden epäilet aiheuttavan ongelman. Jos ongelma on ilmennyt hiljattain, etkä ole varma, mikä sovellus aiheuttaa sen, voi aloittaa asentamalla viimeksi ladatun sovelluksen asennuksen.

Suojattu tila: käyttöönotto

1. Kun laite on päällä, paina virtapainiketta pitkään.
      2. Napauta näyttöön avautuvan valintaikkunan Katkaise virta -kohtaa, kunnes laite sammuu.
      3. Odota hetki, kun laite käynnistyy uudelleen siten, että Suojattu tila on käytössä.

Voit sulkea vikasietotilan käynnistämällä laitteen uudelleen.

Sovelluksen poistaminen sovellusnäytöstä

Voit poistaa kokonaan vain itse lataamiasi sovelluksia.

1. Napauta sovelluskuvaketta pitkään, kunnes laite värisee.
      2. Napauta avautuvassa valikossa > OK .

• Suorita pikatesti, jolla tarkistat Xperia™-laitteesi kosketusnäytön.

Testin suorittaminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Tuki .
      2. Valitse Testit -välilehti ja valitse sitten testi luettelosta.
      3. Suorita testi ohjeiden mukaisesti. Napauta sitten valintamerkki- tai ilmoituskuvaketta (sen mukaan, läpäisitkö testin vai et).

• Laitteen päivittäminen varmistaa, että suorituskyky on optimaalinen ja viimeisimmät parannukset ovat käytettävissä. Lue lisätietoja päivittämisestä ja uusimman ohjelmistoversion etsimisestä.

• Palauta laitteesi oletustilaan suorittamalla ohjelmistokorjaus Xperia™ Companion -sovelluksella. Ota huomioon, että laitteestasi poistetaan kaikki tiedot, kun suoritat ohjelmistokorjauksen. Ulkoiselle SD-kortille tallentamaasi sisältöä, kuten kuvia, videoita ja musiikkia, ei poisteta.

Tietojen varmuuskopiointi tietokoneella

1. Varmista, että Xperia™ Companion on asennettu PC- tai Mac®-koneeseesi.
      2. Liitä laite tietokoneeseen USB Type-C™ -kaapelilla.
      3. Tietokone: Avaa Xperia™ Companion -ohjelmisto, jos se ei käynnisty automaattisesti. Tietokone tunnistaa laitteen hetken kuluttua.
      4. Varmista, että Xperia™-laitteen USB-yhteystilana on Tiedostojen siirtäminen .
      5. Valitse Xperia™ Companionin päänäytössä Varmuuskopiointi ja toimi saamiesi ohjeiden mukaisesti.

Laitteen ohjelmiston korjaaminen Xperia™ Companionilla

Varmuuskopioi aina (jos se on mahdollista) kaikki omat tietosi ennen ohjelmiston korjaamista. Kaikki sisäisessä muistissa olevat tiedot poistetaan ohjelmistokorjauksen yhteydessä. Ulkoiselle SD-kortille tallennettuja tietoja ei poisteta.

1. Varmista, että muistat Google™-tilisi käyttäjänimen ja salasanan. Sinun täytyy ehkä antaa ne, että voit käynnistää laitteen uudelleen ohjelmistokorjauksen jälkeen. Tämä kuitenkin riippuu suojausasetuksistasi.
      2. Varmista, että Xperia™ Companion on asennettu PC- tai Mac®-koneeseesi.
      3. Avaa Xperia™ Companion -ohjelmisto tietokoneella. Älä kuitenkaan yhdistä Xperia™-laitettasi, ennen kuin sinua pyydetään tekemään se Xperia™ Companion -ikkunan viisivaiheisissa ohjeissa.
      4. Valitse tietokoneella Ohjelmiston korjaaminen .
      5. Asenna ohjelmisto uudelleen ja suorita korjaus näytön ohjeiden mukaisesti.

• Tarkista, onko näyttö vioittunut millään tavalla. Jos näytössä on vaurioita, ota meihin yhteyttä .