Puheluiden äänenlaatu on huono

Jos puheluiden äänenlaatu on huono, kokeile alla lueteltuja vianmäärityskeinoja annetussa järjestyksessä. Tarkista kunkin toimenpiteen jälkeen ennen seuraavaa, onko ongelma korjaantunut.

• Varmista, että laite on yhteydessä verkkoon. Voit tehdä sen tarkistamalla verkon signaalin voimakkuuden tilariviltä. Jos signaali on heikko tai sitä ei ole, siirry avoimeen paikkaan, jossa ei ole esteitä, tai siirry ikkunan lähelle.

• Jos Xperia™-laitteessasi on suojakotelo tai -kansi, irrota se ja tarkista, onko äänenlaatu parempi.

• Tarkista, että et peitä mikrofonia kädelläsi ja että mikrofonissa tai sen ympärillä ei ole vettä tai pölyä.

• Sammuta ja käynnistä laite uudelleen. Tämä sammuttaa kaikki sovellukset ja vapauttaa muistia. Joskus tämä riittää ongelman korjaamiseen.

• Soita puhelu toiseen puhelimeen. Näin voit varmistaa, että ongelma ei johdu puhelimesta, johon yritit soittaa aiemmin. Jos tämä on mahdollista, soita puhelu toisella SIM-kortilla. Näin voit varmistaa, että nykyinen SIM-korttisi ei ole viallinen tai vanhentunut.

Jos ehdotetut ratkaisut eivät toimi, kokeile seuraavia toimenpiteitä:

• Suorita pikatesti, jolla varmistat, että mikrofoni ja kaiutin toimivat oikein.

Testin suorittaminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Tuki .
      2. Valitse Testit -välilehti ja valitse sitten testi luettelosta.
      3. Suorita testi ohjeiden mukaisesti. Napauta sitten valintamerkki- tai ilmoituskuvaketta (sen mukaan, läpäisitkö testin vai et).

• Tarkista vikasietotilan avulla, aiheuttaako jokin ladattu sovellus ongelman. Vikasietotilassa laitteen käynnistyksen yhteydessä käynnistetään vain laitteeseen jo ennen sen ostamista valmiiksi asennetut ohjelmistot ja sovellukset. Jos laitteen suorituskyky paranee vikasietotilassa, on todennäköistä, että jokin myöhemmin ladattu sovellus heikentää laitteen suorituskykyä. Voit poistua vikasietotilasta ja käynnistää laitteen uudelleen, jos haluat poistaa niiden sovellusten asennuksen, joiden epäilet aiheuttavan ongelman. Jos ongelma alkoi äskettäin etkä ole varma, mikä sovellus sen aiheuttaa, voit aloittaa poistamalla viimeksi lataamasi sovelluksen.

Suojattu tila : käyttöönotto

1. Kun laite on päällä, paina virtapainiketta pitkään.
      2. Napauta näyttöön avautuvan valintaikkunan Katkaise virta -kohtaa, kunnes laite sammuu.
      3. Odota hetki, kun laite käynnistyy uudelleen siten, että Suojattu tila on käytössä.

Voit sulkea vikasietotilan käynnistämällä laitteen uudelleen.

Sovelluksen poistaminen sovellusnäytöstä

Voit poistaa kokonaan vain itse lataamiasi sovelluksia.

1. Napauta sovelluskuvaketta pitkään, kunnes laite värisee.
      2. Napauta avautuvassa valikossa > OK .

• Laitteen päivittäminen varmistaa, että suorituskyky on optimaalinen ja viimeisimmät parannukset ovat käytettävissä. Lue lisätietoja päivittämisestä ja uusimman ohjelmistoversion etsimisestä.

• Palauta laite oletusasetuksiin. Tämä on joskus paras ratkaisu, jos laitteesi lakkaa toimimasta oikein. Ota kuitenkin huomioon, että oletusasetusten palauttaminen poistaa laitteen sisäisestä muistista kaiken henkilökohtaisen sisältösi. Muista varmuuskopioida tiedot, jotka haluat säilyttää.

Tietojen varmuuskopiointi tietokoneella

1. Varmista, että Xperia™ Companion on asennettu PC- tai Mac ®-koneeseesi.
      2. Liitä laite tietokoneeseen USB Type-C™ -kaapelilla.
      3. Tietokone : Avaa Xperia™ Companion -ohjelmisto, jos se ei käynnisty automaattisesti. Tietokone tunnistaa laitteen hetken kuluttua.
      4. Varmista, että Xperia™-laitteen USB-yhteystilana on Tiedostojen siirtäminen .
      5. Valitse Xperia™ Companionin päänäytössä Varmuuskopiointi ja toimi saamiesi ohjeiden mukaisesti.

Oletusasetusten palauttaminen

Kun laitteen asetuksia palautetaan, älä keskeytä prosessia, sillä tämä saattaa vahingoittaa laitetta pysyvästi.

1. Varmuuskopioi kaikki laitteen sisäiseen muistiin tallennetut tärkeät tiedot muistikortille tai muualle kuin sisäiseen muistiin. Jos olet tallentanut SD-kortille salattuja tiedostoja, poista niiden salaus, jotta voit käyttää niitä myös palautuksen jälkeen.
      2. Etsi ja napauta Asetukset > Järjestelmä > Tyhjennä .
      3. Napauta Tehdasasetuksien palauttaminen > Nollaa puhelimen asetukset .
      4. Piirrä tarvittaessa näyttölukituksen avauskuvio tai anna näytön lukituksen avaussalasana tai PIN-koodi, jotta voit jatkaa.
      5. Vahvista asetus napauttamalla Poista kaikki .

Laitettasi ei palauteta aiempaan Android-ohjelmistoversioon, kun palautat oletusasetukset.