Akkuni loppuu nopeasti

• Kun et käytä Internetiä, voit säästää virtaa poistamalla kaikki matkapuhelinverkon datayhteydet käytöstä. Tämä ei estä laitetta lähettämästä tietoja muiden langattomien verkkojen kautta.

Datayhteyden käyttöön ottaminen ja käytöstä poistaminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Verkko ja internet > Tietojen käyttö .
      2. Ota datayhteys käyttöön tai poista se käytöstä napauttamalla kohdan Mobiilitiedonsiirto liukusäädintä.

Kun datayhteys ei ole käytössä, laite voi silti muodostaa ‎Wi-Fi - ja Bluetooth-yhteyden.

• Sammuta GPS-, Bluetooth®- ja Wi-Fi -yhteydet, kun et tarvitse niitä.

• Voit pidentää sähköpostin, kalenterin ja yhteystietojen synkronointiväliä.

Saapuneet-kansion tarkistusaikavälin muuttaminen

1. Etsi Sähköposti ja napauta sitä.
      2. Napauta ja napauta sitten Asetukset .
      3. Valitse tili.
      4. Napauta Tarkistusväli > Tarkistusväli ja valitse haluamasi asetus.

• Seuraa virrankulutusta ja selvitä, mitkä sovellukset käyttävät eniten virtaa.

Virrankulutuksen tarkistaminen ja pienentäminen

1. Voit tarkistaa arvion jäljellä olevasta virrasta prosenttiosuutena ja aikana etsimällä ja napauttamalla Asetukset > Akku .
      2. Jos haluat luettelon sovelluksista ja toiminnoista, jotka ovat kuluttaneet virtaa edellisen latauksen jälkeen, napauta Lisäasetukset .
      3. Napauttamalla haluamaasi kohdetta saat vinkkejä sen virrankulutuksen pienentämiseen.

Sovellusten virrankulutuksen tarkistaminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Sovellukset ja ilmoitukset > Sovelluksen tiedot .
      2. Valitse sovellus ja tarkista sen virrankulutus kohdasta Akku .

• Sulje sovellukset, joita et käytä, ja poistu niistä.

• Pienennä näytön kirkkaustasoa.

Näytön kirkkauden säätäminen manuaalisesti valaistuksesta riippumatta

1. Etsi ja napauta Asetukset > Näyttö ja poista sitten toiminto käytöstä napauttamalla Kirkkauden säätö -liukusäädintä (jos toiminto on käytössä).
      2. Napauta Kirkkaustaso .
      3. Säädä kirkkautta vetämällä liukusäädintä.

• Jos laite on liitetty ulkoiseen näyttöön, sammuta laitteen näyttö.

Laitteen näytön sammuttaminen, kun laitteseen on yhdistetty ulkoinen näyttö

1. Etsi ja napauta Asetukset > Laiteyhteys .
      2. Vedä Pidä laitteen näyttö päällä -liukusäädin vasemmalle.

• Sammuta laite tai ota käyttöön Lentokone-tila, jos olet alueella, jossa ei ole verkkoa. Muussa tapauksessa laite etsii käytettävissä olevia verkkoja jatkuvasti, mikä kuluttaa virtaa.

Lentokonetilan ottaminen käyttöön

1. Etsi ja napauta Asetukset > Verkko ja internet .
      2. Vedä kohdan Lentokonetila liukusäädin oikealle.

• Kuuntele musiikkia alkuperäisillä Sony-kuulokkeilla. Kuulokkeet kuluttavat vähemmän akkuvirtaa kuin laitteen kaiuttimet.

• Poista kaikki elävät taustakuvat käytöstä.

• Laitteen päivittäminen varmistaa, että suorituskyky on optimaalinen ja viimeisimmät parannukset ovat käytettävissä. Lue lisätietoja päivittämisestä ja uusimman ohjelmistoversion etsimisestä.

• Palauta oletusasetukset. Tämä on joskus paras ratkaisu, jos laitteesi lakkaa toimimasta oikein. Ota kuitenkin huomioon, että oletusasetusten palauttaminen poistaa laitteen sisäisestä muistista kaiken henkilökohtaisen sisältösi. Muista varmuuskopioida tiedot, jotka haluat säilyttää.

Tietojen varmuuskopiointi tietokoneella

1. Varmista, että Xperia™ Companion on asennettu PC- tai Mac ®-koneeseesi.
      2. Liitä laite tietokoneeseen USB Type-C™ -kaapelilla.
      3. Tietokone : Avaa Xperia™ Companion -ohjelmisto, jos se ei käynnisty automaattisesti. Tietokone tunnistaa laitteen hetken kuluttua.
      4. Varmista, että Xperia™-laitteen USB-yhteystilana on Tiedostojen siirtäminen .
      5. Valitse Xperia™ Companionin päänäytössä Varmuuskopiointi ja toimi saamiesi ohjeiden mukaisesti.

Oletusasetusten palauttaminen

Kun laitteen asetuksia palautetaan, älä keskeytä prosessia, sillä tämä saattaa vahingoittaa laitetta pysyvästi.

1. Varmuuskopioi kaikki laitteen sisäiseen muistiin tallennetut tärkeät tiedot muistikortille tai muualle kuin sisäiseen muistiin. Jos olet tallentanut SD-kortille salattuja tiedostoja, poista niiden salaus, jotta voit käyttää niitä myös palautuksen jälkeen.
      2. Etsi ja napauta Asetukset > Järjestelmä > Tyhjennä .
      3. Napauta Tehdasasetuksien palauttaminen > Nollaa puhelimen asetukset .
      4. Piirrä tarvittaessa näyttölukituksen avauskuvio tai anna näytön lukituksen avaussalasana tai PIN-koodi, jotta voit jatkaa.
      5. Vahvista asetus napauttamalla Poista kaikki .

Laitettasi ei palauteta aiempaan Android-ohjelmistoversioon, kun palautat oletusasetukset.