Laitteeni jumittuu tai sovellukset sammuvat yhtäkkiä

• Ladatut sovellukset voivat saada laitteen toimimaan odottamattomalla tavalla tai vaikuttaa sen suorituskykyyn. Käytä vikasietotilan tarkistusta, jos jokin ladattu sovellus aiheuttaa ongelman. Vikasietotilassa laitteen käynnistyksen yhteydessä käynnistetään vain laitteeseen jo ennen sen ostamista valmiiksi asennetut ohjelmistot ja sovellukset. Jos laitteen suorituskyky paranee vikasietotilassa, on todennäköistä, että jokin myöhemmin ladattu sovellus heikentää laitteen suorituskykyä. Voit poistua vikasietotilasta ja käynnistää laitteen uudelleen, jos haluat poistaa niiden sovellusten asennuksen, joiden epäilet aiheuttavan ongelman. Jos ongelma on ilmennyt hiljattain, etkä ole varma, mikä sovellus aiheuttaa sen, voi aloittaa asentamalla viimeksi ladatun sovelluksen asennuksen.

Suojattu tila : käyttöönotto

1. Kun laite on päällä, paina virtapainiketta pitkään.
      2. Napauta näyttöön avautuvan valintaikkunan Katkaise virta -kohtaa, kunnes laite sammuu.
      3. Odota hetki, kun laite käynnistyy uudelleen siten, että Suojattu tila on käytössä.

Voit sulkea vikasietotilan käynnistämällä laitteen uudelleen.

Sovelluksen poistaminen sovellusnäytöstä

Voit poistaa kokonaan vain itse lataamiasi sovelluksia.

1. Napauta sovelluskuvaketta pitkään, kunnes laite värisee.
      2. Napauta avautuvassa valikossa > OK .

• Laitteen päivittäminen varmistaa, että suorituskyky on optimaalinen ja viimeisimmät parannukset ovat käytettävissä. Lue lisätietoja päivittämisestä ja uusimman ohjelmistoversion etsimisestä.

• Palauta oletusasetukset. Tämä on joskus paras ratkaisu, jos laitteesi lakkaa toimimasta oikein. Ota kuitenkin huomioon, että oletusasetusten palauttaminen poistaa laitteen sisäisestä muistista kaiken henkilökohtaisen sisältösi. Muista varmuuskopioida tiedot, jotka haluat säilyttää.

Tietojen varmuuskopiointi tietokoneella

1. Varmista, että Xperia™ Companion on asennettu PC- tai Mac ®-koneeseesi.
      2. Liitä laite tietokoneeseen USB Type-C™ -kaapelilla.
      3. Tietokone : Avaa Xperia™ Companion -ohjelmisto, jos se ei käynnisty automaattisesti. Tietokone tunnistaa laitteen hetken kuluttua.
      4. Varmista, että Xperia™-laitteen USB-yhteystilana on Tiedostojen siirtäminen .
      5. Valitse Xperia™ Companionin päänäytössä Varmuuskopiointi ja toimi saamiesi ohjeiden mukaisesti.

Oletusasetusten palauttaminen

Kun laitteen asetuksia palautetaan, älä keskeytä prosessia, sillä tämä saattaa vahingoittaa laitetta pysyvästi.

1. Varmuuskopioi kaikki laitteen sisäiseen muistiin tallennetut tärkeät tiedot muistikortille tai muualle kuin sisäiseen muistiin. Jos olet tallentanut SD-kortille salattuja tiedostoja, poista niiden salaus, jotta voit käyttää niitä myös palautuksen jälkeen.
      2. Etsi ja napauta Asetukset > Järjestelmä > Tyhjennä .
      3. Napauta Tehdasasetuksien palauttaminen > Nollaa puhelimen asetukset .
      4. Piirrä tarvittaessa näyttölukituksen avauskuvio tai anna näytön lukituksen avaussalasana tai PIN-koodi, jotta voit jatkaa.
      5. Vahvista asetus napauttamalla Poista kaikki .

Laitettasi ei palauteta aiempaan Android-ohjelmistoversioon, kun palautat oletusasetukset.