Se on saapunut!

Esittelyssä Android™ Oreo

Se on saapunut!

Android 8.0 Oreo sisältää erinomaisia uusia toimintoja ja parannuksia, joiden ansiosta laitteesi toimii nopeammin sekä sujuvammin ja käyttää entistä vähemmän virtaa. Google Play Protect™ parantaa laitteesi yleistä suojausta: Se on palvelu, joka tarkistaa laitteesi ja sovelluksesi säännöllisesti tietoturvauhkien varalta. Se myös ilmoittaa löydetyistä uhista. Lisäksi Sony on tarjonnut Bluetooth® High-Resolution Audio -äänten LDAC™-dekooderin kaikille Android-laitteille.

Jatka lukemista ja tutustu tarkemmin Android Oreon upeisiin uutuuksiin.

Se on saapunut!
    Se on saapunut!

Tärkeät ilmoitukset

Android Oreo -ohjelmisto sisältää useita uusia ilmoitustoimintoja. Saatat esimerkiksi nähdä pienen värillisen merkin tai pisteen jonkin sovelluksesi vieressä. Tämä uudenlainen merkki ilman numeroa ilmaisee sitä, että sinulla on lukemattomia ilmoituksia. Aivan kuten ennenkin, voit sipaista näytön yläreunasta alaspäin ja lukea uusimmat ilmoitukset. Voit myös torkuttaa ilmoituksen sipaisemalla vasemmalle tai oikealle ja napauttamalla sitten ajastinkuvaketta ilmoituksen näyttämiseksi uudelleen myöhemmin.

Erinomainen parannus on se, että ilmoitukset järjestetään nyt valmiiksi määritettyihin luokkiin sovelluksesta riippuen. Tämän ansiosta voit valita, millaisia ilmoituksia haluat ja et halua tietyssä sovelluksessa. Kun ajat töihin, haluat luultavasti liikennetietojen ilmoituksia Google Maps™ -sovellukselta, mutta koska olet ratissa, et varmaankaan tarvitse julkisen liikenteen ilmoituksia samalta sovellukselta. Jos muutat mieltäsi, voit muokata eri luokkien ilmoitusasetuksia sovelluksen omissa asetuksissa uudelleen.

Pikakomennot helpottavat käyttöä

Pikakomennot helpottavat käyttöä

Kun päivität laitteeseesi Android Oreon, saat käyttöösi Xperian uusimman aloitusnäyttösovelluksen. Siinä voit poistaa tai poistaa käytöstä sovelluksia pitkällä painalluksella sekä avata pikakomentovalikon. Jos painat pitkään esimerkiksi Kalenteri-sovelluksen kuvaketta, voit luoda uuden tapahtuman tai muistutuksen. Voit myös avata sovellustiedot pientä kuvaketta napauttamalla: näin voit määrittää ja muokata ilmoituksia sekä käyttöoikeuksia ja poistaa sovelluksen tai poistaa sen käytöstä.

Sähköpostiosoite, puhelinnumero vai osoite?

Sähköpostiosoite, puhelinnumero vai osoite?

Kun valitset sanan tai numeron, Android Oreo tunnistaa heti, onko valinta osa osoitetta, puhelinnumeroa, nimeä tai paikkaa. Näyttöön valikossa voit myös halutessasi avata Google Mapsin, Puhelin-sovelluksen tai sähköpostiohjelman sen mukaan, minkä tekstin tai numeron valitsit.

Vinkki! Jos haluat lisätietoja kuva kuvassa -toiminnosta, käy Xperia™-tuen keskustelupalstalla.

Vinkki! Jos haluat lisätietoja kuva kuvassa -toiminnosta, käy Xperia™-tuen keskustelupalstalla.

Jatka katsomista kuva kuvassa -toiminnon avulla

Oletetaan, että sinulla on käynnissä Google Duo™ -videopuhelu, kun haluatkin yhtäkkiä tehdä muistiinpanon Google Keep™ -sovelluksessa tai lisätä tapahtuman kalenteriisi. Tämä ei ole mikään ongelma! Tuetuissa sovelluksissa (esimerkiksi Google Duossa) voit jatkaa sitä, mitä olit tekemässä. Tämä on mahdollista kuva kuvassa -toiminnon avulla pienennetyssä ikkunassa, jota voit liikuttaa ruudussa, kun teet laitteellasi muuta. Jos haluat tarkistaa, mitkä sovellukset tukevat tätä toimintoa, siirry asetuksiin ja etsi kuva kuvassa -toiminto suurennuslasin avulla.

Vinkki! Jos haluat lisätietoja kuva kuvassa -toiminnosta, käy Xperia™-tuen keskustelupalstalla.
    Huomautus! Kamera-sovellus ei ole osa Android-järjestelmää, mutta se päivitetään tiettyihin Xperia™-laitteisiin, joissa on käytössä Android Oreo.

Huomautus! Kamera-sovellus ei ole osa Android-järjestelmää, mutta se päivitetään tiettyihin Xperia™-laitteisiin, joissa on käytössä Android Oreo.

Sano muikku!

Kuvaatko paljon videoita? Xperia™-käyttäjänä pidät varmasti laitteen kamerasta – ja nyt pidät siitä varmasti entistä enemmän. Manuaalisessa tilassa voit hallita itse kohdennusta, suljinnopeutta, valotusta, valkotasapainoa ja valoherkkyyttä sekä päästää luovuutesi valloilleen. Tämä on erinomainen tapa kuvata heikossa valaistuksessa tai taustavaloa vasten. Kun muokkailet asetuksia, saatat unohtaa alkuperäiset oletusasetukset. Tämä ei kuitenkaan ole ongelma! Voit palauttaa oletusasetukset nopeasti napauttamalla Nollaa.

Sano muikku!

Huomautus! Kamera-sovellus ei ole osa Android-järjestelmää, mutta se päivitetään tiettyihin Xperia™-laitteisiin, joissa on käytössä Android Oreo.

Valmiina ja paikoillenne!

Valmiina ja paikoillenne!

Huomaat pian, että Asetukset-valikko on täysin uudistettu. Eri asetukset on järjestetty entistä paremmin. Lisäksi valikossa on monia uusia osioita. Älä kuitenkaan huoli, opit varmasti uuden valikon salat nopeasti. Jos et löydä jotain etsimääsi asetusta, muista, että voit hakea sitä napauttamalla suurennuslasikuvaketta Asetukset-valikon yläreunassa.

Nauti Xperia™-laitteestasi ja sen uuden Android 8.0 -ohjelmiston toiminnoista!

Valmiina ja paikoillenne!

Ohjelmistopäivitysten saatavuus riippuu laitteesta, maasta ja/tai operaattorista. Ota huomioon, että jotkin toiminnot ja ominaisuudet saattavat vaihdella laitteesta johtuen Android-versiosta riippumatta.

Jos haluat tarkistaa nykyisen ohjelmistoversion, päivitykset ja tulevat ohjelmistojulkaisut, käy Sony Mobilen tukisivuston ohjelmistosivulla.