Akkuni loppuu nopeasti

• Kun et käytä Internetiä, voit säästää virtaa poistamalla kaikki matkapuhelinverkon datayhteydet käytöstä. Tämä ei estä laitetta lähettämästä tietoja muiden langattomien verkkojen kautta.

Datayhteyden käyttöön ottaminen ja käytöstä poistaminen

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
      2. Etsi ja napauta Asetukset > Tietojen käyttö .
      3. Ota datayhteys käyttöön tai poista se käytöstä napauttamalla Mobiilitietoliikenne -liukusäädintä.

Kun datayhteys ei ole käytössä, laite voi silti muodostaa ‎Wi-Fi- ja Bluetooth®-yhteyden.

• Sammuta GPS-, Bluetooth®- ja Wi-Fi -yhteydet, kun et tarvitse niitä.
    • Voit pidentää sähköpostin, kalenterin ja yhteystietojen synkronointiväliä.

Saapuneet-kansion tarkistusaikavälin muuttaminen

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
      2. Etsi Sähköposti ja napauta sitä.
      3. Napauta ja napauta sitten Asetukset .
      4. Valitse haluamasi tili.
      5. Napauta Tarkistusväli > Tarkistusväli ja valitse haluamasi asetus.
    • Seuraa virrankulutusta ja selvitä, mitkä sovellukset käyttävät eniten virtaa.

Virrankulutuksen tarkistaminen ja pienentäminen

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
      2. Voit tarkistaa arvion jäljellä olevasta virrasta prosenttiosuutena ja aikana etsimällä ja napauttamalla Asetukset > Akku .
      3. Jos haluat luettelon sovelluksista ja toiminnoista, jotka ovat kuluttaneet virtaa edellisen latauksen jälkeen, napauta NÄYTÄ AKUN KÄYTTÖTIEDOT .
      4. Napauttamalla haluamaasi kohdetta saat vinkkejä sen virrankulutuksen pienentämiseen.
      1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
      2. Etsi ja napauta Asetukset > Sovellukset .
      3. Valitse sovellus ja tarkista sen akun kulutus kohdasta Akun käyttö .
    • Sulje sovellukset, joita et käytä, ja poistu niistä.
    • Pienennä näytön kirkkaustasoa.

Näytön kirkkauden säätäminen manuaalisesti valaistuksesta riippumatta

1. Napauta aloitusnäytössä .
      2. Etsi ja napauta Asetukset > Näyttö ja poista sitten toiminto käytöstä napauttamalla Kirkkauden säätö -liukusäädintä (jos toiminto on käytössä).
      3. Napauta Kirkkaustaso .
      4. Säädä kirkkautta vetämällä liukusäädintä.
    • Jos laite on liitetty ulkoiseen näyttöön, sammuta laitteen näyttö.

Laitteen näytön sammuttaminen, kun laitteseen on yhdistetty ulkoinen näyttö

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
      2. Etsi ja napauta Asetukset > Laiteyhteys .
      3. Vedä Pidä laitteen näyttö päällä -liukusäädin vasemmalle.
    • Sammuta laite tai ota käyttöön Lentokone-tila, jos olet alueella, jossa ei ole verkkoa. Muussa tapauksessa laite etsii käytettävissä olevia verkkoja jatkuvasti, mikä kuluttaa virtaa.

Lentokonetilan ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
      2. Etsi ja napauta Asetukset > Lisää .
      3. Napauta Lentokonetila -liukusäädintä.
    • Kuuntele musiikkia alkuperäisillä Sony-kuulokkeilla. Kuulokkeet kuluttavat vähemmän akkuvirtaa kuin laitteen kaiuttimet.
    • Poista kaikki elävät taustakuvat käytöstä.
    • Laitteen päivittäminen varmistaa, että suorituskyky on optimaalinen ja viimeisimmät parannukset ovat käytettävissä. Lue lisätietoja päivittämisestä ja uusimman ohjelmistoversion etsimisestä.
    • Palauta oletusasetukset. Tämä on joskus paras ratkaisu, jos laitteesi lakkaa toimimasta oikein. Ota kuitenkin huomioon, että oletusasetusten palauttaminen poistaa laitteen sisäisestä muistista kaiken henkilökohtaisen sisältösi. Muista varmuuskopioida tiedot, jotka haluat säilyttää.

Tietojen varmuuskopiointi tietokoneella

1. Varmista, että Xperia™ Companion on asennettu PC- tai Mac®-koneeseesi.
      2. Liitä laite tietokoneeseen USB-kaapelilla.
      3. Tietokone: Avaa Xperia™ Companion -ohjelmisto, jos se ei käynnisty automaattisesti. Tietokone tunnistaa laitteen hetken kuluttua.
      4. Valitse päänäytöstä Varmuuskopiointi .
      5. Varmuuskopioi laitteen tiedot näytön ohjeiden mukaisesti.

Kun laitteen asetuksia palautetaan, älä keskeytä prosessia, sillä tämä saattaa vahingoittaa laitetta pysyvästi.

1. Varmuuskopioi kaikki laitteen sisäiseen muistiin tallennetut tärkeät tiedot muistikortille tai muualle kuin sisäiseen muistiin. Jos olet tallentanut SD-kortille salattuja tiedostoja, poista niiden salaus, jotta voit käyttää niitä myös palautuksen jälkeen.
      2. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
      3. Etsi ja napauta Asetukset > Varmuuskopioi ja palauta > Tehdastietojen palautus .
      4. Napauta Palauta puhelimen asetukset .
      5. Piirrä tarvittaessa näyttölukituksen avauskuvio tai anna näytön lukituksen avaussalasana tai PIN-koodi, jotta voit jatkaa.
      6. Vahvista asetus napauttamalla Tyhjennä kaikki .

Laitettasi ei palauteta aiempaan Android™-ohjelmistoversioon, kun palautat oletusasetukset.