Miksi tarvitsen Google-tilin?

Xperia-laitteesi käyttää Googlen kehittämää Android-käyttöjärjestelmää. Laitteessasi on sen ostaessasi valmiina useita Googlen sovelluksia ja palveluita, esimerkiksi Gmail™, Google Maps™, YouTube™ ja Play Store™. Näiden palveluiden tehokkaaseen käyttöön tarvitaan Google-tili. Google-tilillä voit esimerkiksi
    • ladata ja asentaa sovelluksia Google Play™ -kaupasta
    • synkronoida sähköpostin, yhteystiedot ja kalenterin Gmail-sovelluksella
    • keskustella ystävien kanssa Hangouts™-sovelluksella
    • synkronoida selaushistoriasi ja kirjanmerkkisi Google Chrome™ -selaimella
    • tunnistaa itsesi valtuutetuksi käyttäjäksi korjattuasi ohjelmiston Xperia Companionilla.
    • etsiä, lukita tai tyhjentää kadonneen tai varastetun laitteen Etsi oma laite -palveluilla.

Lisätietoja Android-käyttöjärjestelmästä ja Googlen palveluista sekä sovelluksista löytyy osoitteesta http://support.google.com.

On erittäin tärkeää, että muistat Google-tilisi käyttäjänimen ja salasanan, sillä sinun on tunnistauduttava suojaussyistä Google-tilisi avulla. Jos et tällaisessa tilanteessa anna Google-tilisi käyttäjänimeä ja salasanaa, laitteesi lukitaan. Jos sinulla on useampi kuin yksi Google-tili, sinun täytyy lisäksi muistaa antaa oikean tilin tiedot.

Google-tilin määrittäminen laitteeseen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Käyttäjät ja tilit > Lisää tili > Google.
    2. Luo Google-tili ohjatun rekisteröintitoiminnon avulla tai kirjaudu sisään, jos sinulla on jo tili.

Voit myös kirjautua sisään tai luoda Google-tilin ohjatulla asennustoiminnolla, kun käynnistät laitteen ensimmäisen kerran. Voit myös siirtyä verkkoon ja luoda tilin osoitteessa https://myaccount.google.com/.

Google-tilin poistaminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Käyttäjät ja tilit > Google.
    2. Valitse Google-tili, jonka haluat poistaa.
    3. Napauta Poista tili.
    4. Vahvista poistaminen napauttamalla uudelleen Poista tili.

Jos poistat Google-tilisi, kaikki Google-tiliisi yhdistetyt suojaustoiminnot poistuvat käytöstä.