Näyttönäppäimistöt

Laitteessasi on monia valmiiksi asennettuja näppäimistöjä.

Oletusnäppäimistö saattaa riippua alue- tai kieliasetuksistasi. Kaikki näppäimistöjä ei välttämättä ole saatavilla alueellasi.

Google-näppäimistön yleiskuvaus

Voit kirjoittaa tekstiä näyttönäppäimistöllä napauttamalla kutakin kirjainta erikseen tai voit kirjoittaa sanoja liu'uttamalla sormea kirjaimesta toiseen.

Näyttönäppäimistön yleiskatsaus

1 Jos haluat poistaa osoitinta edeltävän merkin, napauta tätä.
    2 Jos haluat lisätä rivinvaihdon tai hakea sisältöä, napauta tätä. Toiminto saattaa vaihdella tekstikenttätyypin mukaan.
    3 Jos haluat vaihtaa pieniin kirjaimiin, isoihin kirjaimiin ja isoihin alkukirjaimiin, napauta tätä.
    4 Jos haluat nähdä numerot ja erikoismerkit, napauta tätä.
    5 Jos haluat käyttää hymiöitä, napauta tätä.
    6 Jos haluat lisätä välilyönnin, napauta tätä.

Näyttönäppäimistön tuominen näkyviin tekstin syöttämiseksi

• Napauta tekstinsyöttökenttää.

Tekstin kirjoittaminen merkki kerrallaan

1. Napauta merkkiä, jos haluat syöttää näppäimistössä näkyvän merkin.
    2. Jos haluat syöttää merkin muunnelman, kosketa tavallista näppäimistön merkkiä ja pidä sitä alhaalla, jotta saat käytettävissä olevat vaihtoehdon näkyviin. Valitse sitten vaihtoehto luettelosta. Voit esimerkiksi syöttää merkin "é" koskettamalla ja pitämällä alhaalla merkkiä "e", kunnes muut vaihtoehdot avautuvat, ja pitäen sormea yhä näppäimistöllä vetämällä ja valitsemalla merkin "é".

Pisteen syöttäminen

• Kun olet kirjoittanut sanan, kaksoisnapauta välilyöntinäppäintä.

Tekstin kirjoittaminen eletoiminnon avulla

1. Kun näyttönäppäimistö on näkyvissä, kirjoita haluamasi sana liu'uttamalla sormeasi kirjaimesta toiseen.
    2. Kun olet kirjoittanut sanan, nosta sormi ylös. Sanaa ehdotetaan koskettamiesi kirjainten perusteella.
    3. Jos haluamasi sana ei tule näkyviin, saat näkyviin muita vaihtoehtoja napauttamalla Poista teksti -kuvake. Niistä voit sitten valita haluamasi. Jos toivomaasi vaihtoehtoa ei tule näkyviin, poista koko sana ja piirrä se uudelleen tai kirjoita sana napauttamalla kutakin kirjainta erikseen.

Liu’uttamalla kirjoittamisen ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

1. Etsi Asetuskuvake ja napauta sitä.
    2. Napauta Järjestelmä > Kielet ja syöttötapa.
    3. Napauta Näyttönäppäimistö ja valitse sitten Gboard.
    4. Etsi Liu’uttamalla kirjoittaminen, napauta sitä ja napauta sitten Ota liu’uttamalla kirjoittaminen käyttöön -liukusäädintä.