Still-kameran asetukset

Still-kameran asetusten säätäminen

1. Aktivoi kamera.
  2. Voit näyttää kaikki asetukset napauttamalla Icn sony menu settings l.
  3. Valitse säädettävä asetus ja muokkaa sitä sitten haluamallasi tavalla.

Yleiskatsaus still-kameran asetuksiin

Tarkkuus

Voit valita jonkin useista eri tarkkuuksista ja kuvasuhteista ennen valokuvan ottamista. Mitä suurempi tarkkuus valokuvassa on, sitä enemmän muistia tarvitaan.

21MP
5312×3984(4:3)
Tämä on 21 megapikselin tarkkuus ja 4:3-kuvasuhde. Sopii valokuviin, joita katsotaan muulta kuin laajakuvanäytöltä tai jotka tulostetaan suurella tarkkuudella.
16MP
5344×3008(16:9)
Tämä on 16 megapikselin tarkkuus ja 16:9-kuvasuhde. Sopii valokuviin, joita halutaan katsoa laajakuvanäytöltä.
8MP
3264×2448(4:3)
Tämä on 8 megapikselin tarkkuus ja 4:3-kuvasuhde. Sopii valokuviin, joita katsotaan muulta kuin laajakuvanäytöltä tai jotka tulostetaan suurella tarkkuudella.
3MP
2048×1536(4:3)
Tämä on 3 megapikselin tarkkuus ja 4:3-kuvasuhde. Sopii valokuviin, joita katsotaan muulta kuin laajakuvanäytöltä tai jotka tulostetaan suurella tarkkuudella.
2MP
1920×1088(16:9)
Tämä on 2 megapikselin tarkkuus ja 16:9-kuvasuhde. Sopii valokuviin, joita haluat katsoa laajakuvanäytöltä.
VGA
640×480(4:3)
Tämä on VGA-tarkkuus, jonka kuvasuhde on 4:3.

Note

Tämä asetus on käytettävissä vain Manuaalinen-kuvaustilassa.

Vitkalaukaisin

Vitkalaukaisimella voit ottaa valokuvan pitämättä kiinni laitteesta. Tämän toiminnon avulla voit kuvata omakuvia tai ryhmäkuvia, joihin kaikki voivat tulla mukaan. Voit käyttää vitkalaukaisinta myös silloin, kun haluat välttää kameran tärähtämisen valokuvia otettaessa.

10 s
Tämä asettaa 10 sekunnin viipeen kameran sulkimen painikkeen painamisesta valokuvan ottamiseen.
2 s
Tämä asettaa kahden sekunnin viipeen kameran sulkimen painikkeen painamisesta valokuvan ottamiseen.
0,5 s
Tämä asettaa puolen sekunnin viipeen kameran sulkimen painikkeen painamisesta valokuvan ottamiseen.
Pois päältä
Kuva otetaan, kun painat suljinpainiketta.

Kohteiden seuranta

Kun valitset kohteen koskettamalla sitä etsimessä, kamera seuraa sitä puolestasi.

HDR

HDR (High-Dynamic Range) -asetuksella voit ottaa valokuvan vahvassa taustavalossa tai olosuhteissa, joissa kontrasti on terävä. HDR kompensoi yksityiskohtien puutetta ja tuottaa kuvan, joka edustaa sekä tummaa että kirkasta aluetta.

Note

Tämä asetus on käytettävissä vain Manuaalinen-kuvaustilan valkotasapaino-/valotusarvo-/HDR-asetuksissa.

ISO

ISO-herkkyyttä voidaan säätää automaattisesti tai manuaalisesti herkkyysasetuksiin välillä 100–3200.

Note

Tämä asetus on käytettävissä vain Manuaalinen-kuvaustilassa.

Mittaaminen

Tämä toiminto määrittää tasapainoisen valotuksen automaattisesti mittaamalla kuvattavaan kohteeseen osuvan valon määrän.

Keskipiste
Määrittää valotuksen kuvan keskellä olevan kohteen kirkkauden mukaan.
Pistemittaus
Säätää valotuksen erittäin pieneen osaan kuvattavasta kohteesta.
Keskiarvo
Laskee valotuksen koko kuvattavan kohteen saaman valon määrän perusteella.

Note

Tämä asetus on käytettävissä vain Manuaalinen-kuvaustilassa.

Kuvien automaattinen esikatselu

Voit halutessasi esikatsella valokuvia heti niiden ottamisen jälkeen.

Päällä
Kun otat kuvan, näet sen esikatselun näytön oikeassa alakulmassa kolmen sekunnin ajan.
Vain etukamera
Kun otat kuvan etukameralla, näet sen esikatselun näytön oikeassa alakulmassa kolmen sekunnin ajan.
Pois päältä
Kuva tai video tallennetaan heti sen ottamisen jälkeen. Esikatselua ei näytetä.

Salama

Salaman avulla voit ottaa valokuvia, kun valaistusolosuhteet ovat heikot tai kun kuvassa on taustavalo. Seuraavat asetukset ovat käytettävissä, kun napautat salamakuvaketta Icn sony camera quick settings flash auto kameran näytössä:

Icn sony camera quick settings flash auto Auto
Kamera määrittää automaattisesti, vaatiiko tilanne salaman käyttöä.
Icn sony camera quick settings flash fill Täyttösalama
Käytä tätä asetusta, kun tausta on kohdetta kirkkaampi. Tämä asetus poistaa haittaavat tummat varjot.
Icn sony camera quick settings flash red eye reduction Punasilmäisyyden vähenn.
Tämä vähentää silmien punaista väriä valokuvia otettaessa.
Icn sony camera quick settings flash off Pois päältä
Salama ei ole käytössä. Joskus kuvanlaatu on parempi ilman salamaa, vaikka valaistus olisi heikko. Hyvän valokuvan ottaminen ilman salamaa edellyttää vakaata kättä. Käytä vitkalaukaisinta, jotta valokuvista tulee tarkkoja.
Icn sony camera photo light Soihtuvalaistus
Salama on päällä koko ajan, kun otat kuvia.

Kuvausohjelman valitseminen

Valmiiksi ohjelmoiduilla kuvausohjelmilla voit määrittää kameran asetukset nopeasti yleisiä kuvaustilanteita varten. Kamera määrittää puolestasi erinäisiä asetuksia, jotka sopivat valittuun kuvaustilanteeseen. Tämä takaa parhaan mahdollisen valokuvan kuvaustuloksen.

Icn sony cam cap mode scene selection Pois päältä
Kuvausohjelman valinta ei ole käytössä. Voit kuvata videoita manuaalisesti.
Icn sony cam scene softskin Pehmeä iho
Kuvaa muotokuvia tehosteiden avulla.
Icn sony camera scene softsnap Pehmeä kuva
Käytä tätä valokuvien kuvaamiseen pehmeillä taustoilla.
Icn sony cam scene antimotion Liike-epäteräv. vähennys
Käytä kameran tärinän minimointiin hämärässä kuvattaessa.
Icn sony camera scene landscape Maisema
Käytä tätä maisemakuvien ottamiseen. Kamera tarkentaa kaukana oleviin kohteisiin.
Icn sony camera scene backlight correction hdr Vastavalon korjaus HDR
Käytä tätä suurikontrastisten valokuvien yksityiskohtien parantamiseen. Sisäinen taustavalonkorjaus analysoi kuvan ja säätää sitä automaattisesti, jotta saisit täydellisesti valaistun kuvan.
Icn sony camera scene night portrait Yömuotokuva
Käytä tätä yöllä tai huonossa valossa muotokuvia kuvattaessa. Pitkän valotusajan vuoksi kamera on pidettävä paikoillaan tai asetettava vakaalle alustalle.
Icn sony camera scene night scene Yövalotus
Käytä tätä yöllä tai huonossa valossa kuvia kuvattaessa. Pitkän valotusajan vuoksi kamera on pidettävä paikoillaan tai asetettava vakaalle alustalle.
Icn sony cam scene handheld twilight Hämärässä ilman jalustaa
Käytä käsivaralta hämärässä otettujen kuvien kuvakohinan ja sumentumisen vähentämiseen.
Icn sony cam scene highsensitivity Suuri herkkyys
Käytä kuvaamiseen ilman salamaa huonossa valaistuksessa. Vähentää sumentumista.
Icn sony cam gourmet Gourmet
Käytä tätä ruoka-asetelmien kuvaamiseen kirkkaissa väreissä.
Icn sony cam scene pet Lemmikki
Käytä tätä lemmikkieläinten kuvaamiseen. Tämä asetus vähentää sumentumista ja punasilmäisyyttä.
Icn sony camera scene beach snow Hiekkaranta
Käytä tätä meri- tai järvimaisemien kuvaamiseen.
Icn sony cam scene snow Lumi
Käytä tätä kirkkaissa ympäristöissä, jotta vältät ylivalottuneet valokuvat.
Icn sony camera scene party Juhlat
Käytä tätä sisällä otettaviin valokuviin tiloissa, joissa on hämärää. Tämä kuvausohjelma käyttää taustavaloa tai kynttilänvaloa. Pitkän valotusajan vuoksi kamera on pidettävä paikoillaan tai asetettava vakaalle alustalle.
Icn sony camera scene sport Urheilu
Käytä tätä nopeasti liikkuvien kohteiden kuvaamiseen. Lyhyt valotusaika pienentää liikkeestä aiheutuvaa epätarkkuutta.
Icn sony camera scene document Asiakirjat
Käytä tätä tekstin tai piirustusten kuvaamiseen. Tämä asetus terävöittää kontrastia.
Icn sony cam scene fireworks Ilotulitus
Käytä tätä ilotulitusten kuvaamiseen.

Note

Nämä asetukset ovat käytettävissä vain Manuaalinen-kuvaustilassa.