Kameran yleiset asetukset

Kuvaustilat

Icn sony camera mode manual Manuaalinen
    Säädä manuaalisesti kameran asetuksia, kuten tarkkuutta, valkotasapainoa ja ISO-asetusta.
    Icn sony camera superior auto Paras auto-maattisäätö
    Optimoi asetukset mihin tahansa kuvaustilaan sopiviksi.
    Icn sony camera switch video Videokamera
    Säädä manuaalisesti videoasetuksia, kuten tarkkuutta, HDR-videoasetuksia ja tarkennustilaa.
    Icn sony camera apps menu Kamerasovellukset
    Valitse kamerasovellukset manuaalisesti.

Note

HDR-video on käytettävissä vain, kun tarkkuudeksi on määritetty HDR.

Kuvaustilan ja kamerasovelluksen vaihtaminen

1. Paina kameranäppäintä pitkään.
    2. Siirry sipaisemalla haluamaasi kuvaustilaan tai sovellusluetteloon.

Kamerasovellukset

Icn sony cam soundphoto Sound Photo
    Ota kuvia ja tallenna taustaäänet.
    Icn sony camera ar effect AR-tehoste
    Ota valokuvia tai kuvaa videoita, joissa on virtuaalinäkymiä ja -hahmoja.
    Icn sony camera picture effect Luova tehoste
    Lisää tehosteita kuviin tai videoihin.
    Icn sony sweep panorama Pyyhkäisy-panoraama
    Ota laajakulma- ja panoraamakuvia.
    Icn sony cam style portrait Muotokuvan tyyli
    Ota kuvia reaaliaikaisilla muotokuvatyyleillä.
    Icn sony cam multicam Monikamera
    Tallenna sama näkymä eri kulmista yhdelle näytölle.

Monikameratila

Monikameratilassa voit ottaa valokuvan tai kuvata videota, jossa yhdistetään kuvakulmat kahdesta eri lähteestä. Näet laitteen näytöllä kaksi kameranäyttöä: toisen oman laitteesi kamerasta ja toisen yhdistetystä Xperia®-laitteesta tai NFC-toimintoa ja Wi-Fi Direct® -tekniikkaa tukevasta Sony-kamerasta.

Jos haluat kuvata esimerkiksi konsertissa valokuvan tai videon, johon yhdistetään yhtye yhdestä kuvakulmasta ja yleisö toisesta, saat parhaan vaikutelman monikameratilan avulla.

Monikameratila voidaan määrittää toimimaan NFC-toiminnon kanssa siten, että kaksi laitetta yhdistetään Wi-Fi Direct® -tekniikalla.

Monikameratilan käyttö

1. Ota NFC-toiminto käyttöön yhdistettävissä laitteissa.
    2. Avaa laitteesi kamera.
    3. Valitse sipaisemalla Icn sony camera apps menu ja napauta sitten Icn sony cam multicam.
    4. Napauta molempien laitteiden näytön alareunasta Icn sony menu add.
    5. Kosketa laitteiden NFC-tunnistusalueet yhteen toisiinsa Laitteiden pitäisi muodostaa yhteys Wi-Fi Direct® -tekniikalla.
    6. Kun laitteet on yhdistetty, näet laitteen näytöllä kaksi kameranäyttöä: toisen oman laitteesi kamerasta ja toisen yhdistetyn laitteen kamerasta.
    7. Jos haluat muokata kameranäyttöjen näkymiä, napauta Icn sony camera multicam edit.
    8. Kun olet tehnyt haluamasi muokkaukset ja olet valmis ottamaan lopullisen yhdistelmäkuvan tai -videon, napauta Valmis > Icn sony camera onscreen button.

Sweep Panorama

Voit ottaa laajakulma- ja panoraamakuvia vaaka- ja pystysuunnassa helpolla paina ja pyyhkäise -toiminnolla.

Panoraamavalokuvan ottaminen

1. Avaa kamera.
    2. Valitse sipaisemalla Icn sony camera apps menu ja napauta sitten Icn sony sweep panorama.
    3. Valitse kuvaussuunta napauttamalla Icn sony camera pano direction.
    4. Paina kameranäppäintä ja liikuta kameraa hitaasti ja tasaisesti näytön osoittamaan suuntaan.

Tyylikäs muotokuva

Tyylikkäällä muotokuvalla voit lisätä parhaan mahdollisen tuloksen tuottavia retusointitehosteita muotokuviin niitä otettaessa. Voit myös lisätä korostuksen silmiin asetuksen Korjaustehoste avulla.

Tyylikkään muotokuvatoiminnon käyttäminen

1. Avaa kamera.
    2. Valitse sipaisemalla Icn sony camera apps menu ja napauta sitten Icn sony cam style portrait.
    3. Voit tuoda kaikki tyylit näkyviin napauttamalla valitun tyylin nimeä, esimerkiksi Kupla.
    4. Jos haluat lisätä tyylejä, napauta Lisää.
    5. Valitse käytettävä tyyli ja ota kuva sitten napauttamalla Icn sony camera onscreen lock button.

Salamasädetoiminnon käyttäminen

1. Avaa kamera.
    2. Valitse sipaisemalla Icn sony camera apps menu ja napauta sitten Icn sony cam style portrait > Icn sony cam magic beam.
    3. Jos haluat ottaa sisäsilmän korostustehosteen käyttöön, valitse mukautettu kuvio.

Kamerasovellusten lataaminen

Voit ladata ilmaisia ja maksullisia kamerasovelluksia Google Playsta™ ja muista lähteistä. Varmista ennen lataamista, että sinulla on toimiva Internet-yhteys. Suosittelemme ‎Wi-Fi‎ -yhteyttä datatiedonsiirrosta mahdollisesti koituvien maksujen välttämiseksi.

Kamerasovellusten lataaminen

1. Avaa kamerasovellus.
    2. Valitse sipaisemalla Icn sony camera apps menu ja napauta sitten Icn sony and homescreen add pane.
    3. Valitse ladattava sovellus ja asenna se sitten ohjeiden mukaan.

Kosketustallennus

Valitse tarkennusalue ja kosketa sitten kameran näyttöä sormella. Valokuva otetaan heti, kun nostat sormesi.

Touch Block

Voit poistaa kosketusnäytön käytöstä, jos haluat välttää tahattomia kosketuksia kameran käytön aikana.

Kuvien automaattinen esikatselu

Voit halutessasi esikatsella valokuvia tai videoita heti niiden ottamisen jälkeen.

Rajoittamaton
    Näyttöön tulee valokuvan tai videon esikatselukuva heti sen ottamisen jälkeen.
    5 sekuntia
    Näyttöön tulee valokuvan tai videon esikatselukuva viideksi sekunniksi heti sen ottamisen jälkeen.
    3 sekuntia
    Näyttöön tulee valokuvan tai videon esikatselukuva kolmeksi sekunniksi heti sen ottamisen jälkeen.
    Muokkaa
    Valokuva tai video avataan muokattavaksi heti sen ottamisen jälkeen.
    Pois päältä
    Kuva tai video tallennetaan heti sen ottamisen jälkeen. Esikatselua ei näytetä.

Äänenvoimakkuusnäppäimen käyttö

Voit valita, miten äänenvoimakkuusnäppäintä käytetään kuvia ottaessasi.

Zoomaus
    Voit käyttää äänenvoimakkuusnäppäintä lähentämiseen ja loitontamiseen.
    Äänenvoimakkuus
    Voit käyttää äänenvoimakkuusnäppäintä äänenvoimakkuuden säätämiseen.
    Suljin
    Voit käyttää äänenvoimakkuusnäppäintä kuvien ottamiseen.

Äänet

Voit ottaa sulkimen äänen käyttöön tai poistaa sen käytöstä.

Datan tallennus

Voit tallentaa datan joko irrotettavalle SD-kortille tai laitteen sisäiseen muistiin.

Sisäinen muisti
    Valokuvat ja videot tallennetaan laitteen muistiin.
    SD-kortti
    Valokuvat ja videot tallennetaan SD-kortille.

Pikakäynnistys

Pikakäynnistysasetuksilla voit käynnistää kameran, kun näyttö on lukittuna.

Vain käynnistys
    Kun tämä asetus on aktivoituna ja näyttö on lukittuna, voit käynnistää kameran pitämällä kameranäppäintä painettuna.
    Käynnistä ja kuvaa
    Kun tämä asetus on aktivoituna ja näyttö on lukittuna, voit käynnistää kameran ja ottaa kuvan automaattisesti pitämällä kameranäppäintä painettuna.
    Käynnistä ja tallenna video
    Kun tämä asetus on aktivoituna ja näyttö on lukittuna, voit käynnistää kameran ja ryhtyä ottamaan videokuvaa pitämällä kameranäppäintä painettuna.
    Pois päältä

Valkotasapaino

Tämä toiminto, joka on käytettävissä vain Manuaalinen-kuvaustilassa, säätää väritasapainon valaistusolosuhteisiin sopivaksi. Voit säätää valotusta myös manuaalisesti välillä -2.0 EV - +2.0 EV. Voit esimerkiksi suurentaa kuvan kirkkautta tai pienentää kokonaisvalotusta napauttamalla plus- tai miinusohjaimia, kun valkotasapainon/valotusarvon/HDR:n säätökuvake Icn sony cam white balance main näkyy näytössä.

Icn sony camera advanced settings white balance auto Auto
    Säätää väritasapainoa automaattisesti valaistusolosuhteisiin sopivaksi.
    Icn sony camera advanced settings white balance incandescent Hehkulamppu
    Säätää väritasapainoa lämpimissä valaistusolosuhteissa, kuten lamppujen alla.
    Icn sony camera advanced settings white balance fluorescent Loisteputki
    Säätää väritasapainoa loisteputkille valaistuihin tiloihin sopivaksi.
    Icn sony camera advanced settings white balance daylight Päivänvalo
    Säätää väritasapainoa aurinkoisissa ulkoilmaolosuhteissa.
    Icn sony camera advanced settings white balance cloudy Pilvinen
    Säätää väritasapainoa pilviselle ilmalle sopivaksi.