Laite ei vaikuta latautuvan

Jos akku on tyhjentynyt kokonaan, saattaa kestää jopa 30 minuuttia, ennen kuin laite reagoi lataukseen. Tänä aikana näyttö saattaa pysyä täysin pimeänä näyttämättä latauskuvaketta. Ota myös huomioon, että täysin tyhjentyneen akun lataaminen täyteen saattaa kestää jopa neljä tuntia.

• Alla olevien ohjeiden avulla voit tarkistaa, johtuuko ongelma laturista:
      • Varmista, että käytät alkuperäistä Sony-laturia ja laitteesi lataamiseen tarkoitettua USB-kaapelia.

• Lataa Xperia™-laitteesi tavallisella Sony-laturilla, jonka kytket pistorasiaan. Xperia™-laite latautuu paljon hitaammin tietokoneella ja USB-kaapelilla.

• Irrota USB-kaapeli Xperia™-laitteesta ja liitä se sitten laitteen Micro USB -porttiiin uudelleen. Varmista, että laturin kaapeli on kiinnitetty kunnolla laitteen Micro USB -porttiin (ettei esimerkiksi suojakotelo estä kunnollista liitäntää). Tarkista, että laturi on liitetty oikein toimivaan pistorasiaan.

• Tarkista, että laturin portissa ei ole nukkaa, pölyä tai kosteutta. USB-liitin ei välttämättä kytkeydy kunnolla, jos tiellä on esteitä. Tässä tapauksessa lataus ei toimi kunnolla. Varmista, että USB-portti on täysin kuiva. Poista mahdollinen nukka tai pöly esimerkiksi puisella tai muovisella hammastikulla tai hammasharjalla.

• Yritä ladata Xperia™-laitetta jollakin toisella USB-kaapelilla, jonka liität tietokoneen USB-porttiin. Jos laite latautuu tällä, laturisi ei ehkä toimi oikein. Varmista, että käytät alkuperäistä Sony-laturia, joka on tarkoitettu laitteesi lataamiseen.

• Sammuta ja käynnistä laite uudelleen. Tämä sammuttaa kaikki sovellukset ja vapauttaa muistia. Joskus tämä riittää ongelman korjaamiseen.

• Voit pakottaa laitteen käynnistymään uudelleen tai sammumaan, jos laite lakkaa reagoimasta komentoihin tai ei käynnisty uudelleen normaalisti. Asetuksia ja henkilökohtaisia tietoja ei poisteta pakotetun uudelleenkäynnistyksen yhteydessä.

Laitteen pakottaminen sammumaan

1. Irrota SIM-kortti- ja muistikorttipaikkojen kansi.
      2. Paina OFF-painiketta kynän kärjellä tai vastaavalla esineellä.

Älä käytä kovin teräviä esineitä, jotka saattavat vioittaa OFF-painiketta.

Varmista, että akkua on ladattu vähintään 30 minuuttia, ennen kuin kytket laitteen virran päälle ensimmäisen kerran.

1. Paina virtapainiketta jonkin aikaa, kunnes merkkivalo vilkahtaa kerran.
      2. Odota hetki, kun laite käynnistyy.
    • Jos pakotettu uudelleenkäynnistys ei onnistu, kokeile kahden minuutin käynnistystä.

Kahden minuutin uudelleenkäynnistyksen pakottaminen

1. Avaa SIM-korttipaikan kansi.
      2. Paina kynän kärjellä tai vastaavalla OFF-painiketta 120 sekuntia jättäen mahdolliset värinät huomiotta ja vapauta sitten OFF-painike.
      3. Lataa laitetta, kunnes näyttöön ilmestyy latauskuvake.
      4. Käynnistä Xperia™-laitteesi.

Älä käytä kovin teräviä esineitä, jotka saattavat vioittaa OFF-painiketta.

• Laitteen päivittäminen varmistaa, että suorituskyky on optimaalinen ja viimeisimmät parannukset ovat käytettävissä.

Lue lisätietoja päivittämisestä ja uusimman ohjelmistoversion etsimisestä.
    • Palauta laitteesi oletustilaan suorittamalla ohjelmistokorjaus Xperia™ Companion -sovelluksella. Ota huomioon, että laitteestasi poistetaan kaikki tiedot, kun suoritat ohjelmistokorjauksen. Ulkoiselle SD-kortille tallentamaasi sisältöä, kuten kuvia, videoita ja musiikkia, ei poisteta.

Tietojen varmuuskopiointi tietokoneella

1. Varmista, että Xperia™ Companionin Windows tai Mac OS -versio on asennettu PC- tai Mac®-koneeseesi.
      2. Liitä laite tietokoneeseen USB-kaapelilla.
      3. Tietokone: Avaa Xperia™ Companion -ohjelmisto tietokoneella. Tietokone tunnistaa laitteen hetken kuluttua.
      4. Valitse päänäytöstä varmuuskopiotoiminto .
      5. Varmuuskopioi laitteen tiedot näytön ohjeiden mukaisesti.
      Varmista ennen ohjelmiston korjaamista, että muistat Google™-tunnistetietosi. Sinun täytyy ehkä antaa ne, että voit käynnistää laitteen ohjelmistokorjauksen jäljiltä, mutta tämä riippuu suojausasetuksistasi.
      1. Varmista, että Xperia™ Companionin Windows tai Mac OS -versio on asennettu PC- tai Mac®-koneeseesi.
      2. Avaa Xperia™ Companion -ohjelmisto tietokoneella ja valitse sen päänäytössä Ohjelmiston korjaaminen .
      3. Asenna ohjelmisto uudelleen ja suorita korjaus loppuun näytön ohjeiden mukaisesti.