Videokameran asetukset

Videokameran asetusten säätäminen

1. Aktivoi kamera.
    2. Napauta Icn sony camera superior auto ja valitse sitten Icn sony camera mode manual.
    3. Jos videokameraa ei ole valittu, napauta Icn sony camera switch video.
    4. Voit näyttää kaikki asetukset napauttamalla Icn sony key menu.
    5. Valitse säädettävä asetus ja tee haluamasi muutokset.

Videokameran asetusten yleiskuvaus

Videokuvan tarkkuus

Videon tarkkuuden säätäminen eri tiedostomuodoille.

Full HD
    1920×1080(16:9)
    Full HD (Full High Definition) -muoto kuvasuhteella 16:9.
    HD
    1280×720(16:9)
    HD (High Definition) -muoto kuvasuhteella 16:9.
    VGA
    640×480(4:3)
    VGA-muoto, jonka kuvasuhde on 4:3.
    Multimediaviesti
    Voit tallentaa videoita, jotka voidaan lähettää multimediaviesteinä. Tämän videomuodon tallennusaikaa on rajoitettu siten, että videotiedostot mahtuvat multimediaviestiin.

Note

Nämä asetukset ovat käytettävissä vain Manuaalinen-kuvaustilassa.

Vitkalaukaisin

Vitkalaukaisimella voit kuvata videon pitämättä kiinni laitteesta. Voit sen avulla kuvata ryhmävideoita, joihin kaikki voivat tulla mukaan. Voit käyttää vitkalaukaisinta myös silloin, kun haluat välttää kameran tärähtämisen videoita kuvattaessa.

Käytössä (10 sekuntia)
    Asettaa 10 sekunnin viiveen kameran näytön napauttamisesta videon tallentamisen aloittamiseen.
    Käytössä (2 sekuntia)
    Asettaa 2 sekunnin viiveen kameran näytön napauttamisesta videon tallentamisen aloittamiseen.
    Käytössä (0,5 sekuntia)
    Asettaa puolen sekunnin viiveen kameran näytön napauttamisesta videon tallentamisen aloittamiseen.
    Pois päältä
    Videokuvaus alkaa heti, kun napautat kameran näyttöä.

Hymysuljin™(video)

Määritä Hymysuljin™-toiminnolla ennen videon tallennusta, millaiseen hymyyn kamera reagoi.

Tarkennustila

Tarkennusasetukset määrittävät, mikä videon kohta on terävä. Kun jatkuva automaattitarkennus on päällä, kamera säätää tarkennusta siten, että valkoisen kohdistuskehyksen sisällä oleva alue pysyy terävänä.

Yhden kohteen automaattitark.
    Kamera tarkentaa automaattisesti valittuun kohteeseen. Jatkuva automaattinen tarkennus on päällä.
    Kasvontunnistus
    Kamera tunnistaa automaattisesti enintään viidet ihmiskasvot, jotka ilmaistaan kehyksillä näytössä. Kamera tarkentaa automaattisesti lähimpiin kasvoihin. Voit myös valita näyttöä napauttamalla, mihin kasvoihin tarkennetaan. Kun napautat kameran näyttöä, keltainen kehys osoittaa, mitkä kasvot on valittu tarkennettaviksi. Kasvontunnistusta ei voi käyttää kaikissa näkymätyypeissä. Jatkuva automaattinen tarkennus on päällä.
    Objektin seuranta
    Kun valitset kohteen koskettamalla sitä etsimessä, kamera seuraa sitä puolestasi.

Note

Tämä asetus on käytettävissä vain Manuaalinen-kuvaustilassa.

HDR-video

HDR (High-Dynamic Range) -asetuksella voit tallentaa videon vahvassa taustavalossa tai olosuhteissa, joissa kontrasti on terävä. Video HDR kompensoi yksityiskohtien puutetta ja tuottaa kuvan, joka edustaa sekä tummaa että kirkasta aluetta.

Note

Tämä asetus on käytettävissä vain Manuaalinen-kuvaustilassa.

Mittaus

Tämä toiminto määrittää tasapainoisen valotuksen automaattisesti mittaamalla kuvattavaan kuvaan tulevan valon määrän.

Keskip.
    Säätää valotuksen kuvan keskikohtaan.
    Keskiarvo
    Laskee valotuksen koko kuvan saaman valon määrän perusteella.
    Pistemitt.
    Säätää valotuksen erittäin pieneen osaan kuvattavasta kuvasta.

Note

Tämä asetus on käytettävissä vain Manuaalinen-kuvaustilassa.

SteadyShot™

Videota kuvattaessa voi olla vaikeaa pitää laitetta vakaasti paikallaan. Vakain auttaa sinua kompensoimalla käden pieniä liikkeitä.

Mikrofoni

Valitse, tallennetaanko myös ääni videoita kuvattaessa.

Esikatselu

Voit halutessasi esikatsella videoita heti niiden ottamisen jälkeen.

Päällä
    Näyttöön tulee videon esikatselukuva heti sen ottamisen jälkeen.
    Muokkaa
    Video avataan muokattavaksi heti sen ottamisen jälkeen.
    Pois päältä
    Video tallennetaan heti sen ottamisen jälkeen, eikä esikatselua tule näkyviin.

Salamavalo

Salamavalon avulla voit kuvata videoita, kun valaistusolosuhteet ovat heikot tai kun kuvassa on taustavalo. Videon salamakuvake Icn sony camera photo light on käytettävissä vain videokameran näytössä. Huomaathan, että videokuvan laatu voi toisinaan olla parempi ilman valoa, vaikka valaistusolosuhteet ovat huonot.

Icn sony camera photo light Päällä
    Icn sony camera quick settings photo light off Pois päältä

Kuvausohjelman valitseminen

Kuvausohjelman valinnalla voit määrittää kameran asetukset nopeasti yleisiä kuvaustilanteita varten. Kamera määrittää puolestasi erinäisiä asetuksia, jotka sopivat valittuun kuvaustilanteeseen. Tämä takaa parhaan mahdollisen videokuvaustuloksen.

Icn sony cam cap mode scene selection Pois päältä
    Kuvausohjelman valinta on poissa käytöstä ja videoita voidaan kuvata manuaalisesti.
    Icn sony camera scene softsnap Pehmeä kuva
    Käytä videoiden kuvaamiseen pehmeillä taustoilla.
    Icn sony camera scene landscape Maisema
    Käytä vaakasuuntaisten videoiden kuvaamiseen. Kamera tarkentaa kaukana oleviin kohteisiin.
    Icn sony camera scene night scene Yöaika
    Kun asetus on käytössä, valoherkkyyttä lisätään. Käytä tiloissa, joissa on hämärää. Nopeasti liikkuvista kohteista kuvatut videot saattavat sumentua. Pidä käsi vakaana tai käytä tukea. Poista hämärätila käytöstä valoisassa tilassa, jotta videon laatu paranee.
    Icn sony camera scene beach snow Hiekkaranta
    Käytä meri- tai järvimaisemavideoiden kuvaamiseen.
    Icn sony cam scene snow Lumi
    Käytä kirkkaissa ympäristöissä välttääksesi ylivalottuneet videot.
    Icn sony camera scene sport Urheilu
    Käytä nopeasti liikkuvien kohteiden videokuvaamiseen. Lyhyt valotusaika pienentää liikkeestä aiheutuvaa epätarkkuutta.
    Icn sony camera scene party Juhlat
    Käytä sisällä kuvattaviin videoihin tiloissa, joissa on hämärää. Tämä kuvausohjelma käyttää taustavaloa tai kynttilänvaloa. Nopeasti liikkuvista kohteista kuvatut videot saattavat sumentua. Pidä käsi vakaana tai käytä tukea.

Note

Tämä asetus on käytettävissä vain Manuaalinen-kuvaustilassa.