Wi-Fi

Wi-Fi-yhteyden avulla voit selata Internetiä, ladata sovelluksia tai lähettää ja vastaanottaa sähköpostia. Kun olet muodostanut yhteyden Wi-Fi-verkkoon, laitteesi muistaa verkon ja muodostaa siihen automaattisesti yhteyden, kun seuraavan kerran tulet verkon alueelle.

Käytettävissä olevat Wi-Fi-verkot saattavat olla avoimia tai suojattuja. Suojattujen Wi-Fi-verkkojen nimen vieressä näkyy (Wi-Fi-lukituskuvake)-merkki.

Huomautus

Kaikki Wi-Fi-verkot eivät näy käytettävissä olevien verkkojen luettelossa, koska ne eivät lähetä verkon nimeä (SSID). Jos tiedät verkon nimen, voit lisätä sen manuaalisesti käytettävissä olevien Wi-Fi-verkkojen luetteloon.

Wi-Fi-toiminnon ottaminen käyttöön tai pois käytöstä

1. Etsi ja napauta Asetukset > Verkko ja internet > Wi-Fi.
    2. Ota Wi-Fi käyttöön tai pois käytöstä napauttamalla kytkintä.

Yhteyden muodostaminen Wi-Fi-verkkoon

1. Etsi ja napauta Asetukset > Verkko ja internet > Wi-Fi.
    2. Ota Wi-Fi käyttöön napauttamalla kytkintä. Kaikki käytettävissä olevat Wi-Fi-verkot tulevat näkyviin.
    3. Muodosta yhteys Wi-Fi-verkkoon napauttamalla sitä. Jos kyseessä on suojattu verkko, anna sen salasana. (Wi-Fi-kuvake) näkyy tilarivillä, kun yhteys on muodostettu.

Wi-Fi-verkon lisääminen manuaalisesti

1. Etsi ja napauta Asetukset > Verkko ja internet > Wi-Fi.
    2. Siirry alaspäin ja napauta Lisää verkko.
    3. Anna Verkon nimi -tiedot.
    4. Valitse suojaustyyppi napauttamalla Suojaus-kenttää.
    5. Anna salasana tarvittaessa.
    6. Jos haluat muokata lisäasetuksia, kuten välityspalvelin- ja IP-asetuksia, napauta Lisäasetukset ja muokkaa asetuksia sitten tarpeen mukaan.
    7. Napauta TALLENNA.

Wi-Fi-signaalin voimakkuuden parantaminen

Diagram of the Wi-Fi/GPS antenna's position on the upper left area in the rear view.

Wi-Fi-signaalin kuuluvuutta voi lisätä monilla tavoilla:

• Siirrä laite lähemmäs Wi-Fi-käyttöpistettä.
    • Siirrä Wi-Fi-käyttöpiste etäälle mahdollisista esteistä ja häiriötekijöistä.
    • Älä peitä laiteen Wi-Fi-antennia.

Wi-Fi -asetukset

Kun olet muodostanut yhteyden Wi-Fi-verkkoon tai kun lähistöllä on käytettävissä Wi-Fi-verkkoja, voit tarkastella näiden verkkojen tilaa. Voit myös määrittää laitteen ilmoittamaan, kun avoin Wi-Fi-verkko havaitaan.

Wi-Fi-verkon ilmoitusten ottaminen käyttöön ja pois käytöstä

1. Varmista, että Wi-Fi on käytössä laitteessasi.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Verkko ja internet > Wi-Fi.
    3. Siirry alaspäin ja napauta Wi-Fi-asetukset.
    4. Ota käyttöön tai poista käytöstä napauttamalla Avaa verkkoilmoitus -kytkintä.

Yhdistetyn Wi-Fi verkon tietojen näyttäminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Verkko ja internet > Wi-Fi.
    2. Napauta Wi-Fi-verkkoa, johon on muodostettu yhteys. Näet verkon tarkat tiedot.

Laitteen MAC-osoitteen tarkistaminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Verkko ja internet > Wi-Fi.
    2. Napauta Wi-Fi-asetukset > Lisäasetukset. MAC-osoite näkyy luettelossa.

Vihje

Wi-Fi Mac -osoitteen voi tarkistaa myös valitsemalla Asetukset > Järjestelmä > Tietoja puhelimesta > Tila > Wi-Fi-yhteyden MAC-osoite.

Wi-Fi Protected Setup™

Wi-Fi Protected Setup on langaton verkkostandardi, jolla voidaan muodostaa suojattuja langattomia verkkoyhteyksiä. Wi-Fi Protected Setup- toiminnon avulla voit suojata helposti verkkosi WPA™ (Wi-Fi Protected Access®) -salauksella. Voit myös lisätä uusia laitteita olemassa olevaan verkkoon käyttämättä pitkiä salasanoja.

Ota Wi-Fi Protected Setup käyttöön jollain seuraavista tavoista:

• Painiketta painamalla: paina Wi-Fi Protected Setup -tuetun laitteen (esimerkiksi reitittimen) painiketta.
    • PIN-koodin avulla: laitteesi luo satunnaisen PIN-koodin, jonka voit antaa Wi-Fi Protected Setup -tuetussa laitteessa.

Yhteyden muodostaminen Wi-Fi-verkkoon Wi-Fi Protected Setup -painiketta käyttämällä

1. Etsi ja napauta Asetukset > Verkko ja internet > Wi-Fi.
    2. Ota Wi-Fi käyttöön, jos se ei ole vielä käytössä.
    3. Napauta Wi-Fi-asetukset > Lisäasetukset > WPS-painike ja napauta sitten Wi-Fi Protected Setup -painiketta Wi-Fi -tuetussa laitteessa.

Yhteyden muodostaminen Wi-Fi-verkkoon Wi-Fi Protected Setup -PIN-koodia käyttämällä

1. Etsi ja napauta Asetukset > Verkko ja internet > Wi-Fi.
    2. Ota Wi-Fi käyttöön, jos se ei ole vielä käytössä.
    3. Napauta Wi-Fi-asetukset > Lisäasetukset > WPS-PIN-määritys.
    4. Anna Wi-Fi Protected Setup -tuetussa laitteessa omassa laitteessasi näkyvä PIN-koodi.