Äänenvoimakkuus, värinä ja äänet

Voit muokata äänenvoimakkuutta ja värinää sekä käyttämällä äänenvoimakkuusnäppäimiä että muuttamalla asetusta. Ääniä ja merkkiääniä voi muokata vain asetuksista.

Huomautus

Sovellusasetukset kumoavat valitut äänenvoimakkuuden, värinän ja äänten asetukset.

Äänenvoimakkuus ja värinä

Äänenvoimakkuusnäppäimen avulla voit säätää soittoäänen, median ja hälytysten äänenvoimakkuutta nopeasti. Voit myös ottaa käyttöön värinätilan Vibrate icon (Värinäkuvake) tai ottaa käyttöön Älä häiritse -tilan Silent icon (Äänetön-kuvake), joka mykistää äänet ja värinät. Lisätietoja Älä häiritse-toiminnosta on kohdassa Laitteen mykistäminen Ei saa häiritä -tilan avulla.

Soittoäänen voimakkuus (Soittoäänen voimakkuuden kuvake) vaikuttaa saapuviin puheluihin ja ilmoituksiin, kun taas median äänenvoimakkuus (Median äänenvoimakkuuden kuvake) vaikuttaa musiikkiin, videoihin, peleihin ja muuhun mediaan. Jos esimerkiksi säädät äänenvoimakkuutta katsoessasi videota, median äänenvoimakkuus muuttuu. Hälytysten äänenvoimakkuutta ilmaisee Alarm notification icon (Hälytyksen ilmoituskuvake).

Äänenvoimakkuuden säätäminen

1. Paina äänenvoimakkuusnäppäintä ylös tai alas. Tämä muuttaa soittoäänen ja ilmoitusten äänenvoimakkuutta.
    2. Jos haluat muuttaa mediasisällön tai hälytysten äänenvoimakkuutta, napauta (Lisää asetuksia -kuvake). Säädä äänenvoimakkuutta käyttämällä liukusäätimiä.

Vihje

Jos haluat mykistää äänet tai poistaa mykistyksen nopeasti, napauta äänenvoimakkuuskuvaketta.

Värinän tai Älä häiritse -tilan käyttöönotto

1. Ota värinätila käyttöön painamalla pitkään äänenvoimakkuuden pienennysnäppäintä, kunnes Vibrate icon (Värinäkuvake) tulee näkyviin.
    2. Ota Älä häiritse -tila käyttöön vapauttamalla äänenvoimakkuusnäppäin ja painamalla sitä sitten uudelleen.

Saapuvien puheluiden äänimerkin ja värinän käyttöönotto

1. Etsi ja napauta Asetukset > Ääni.
    2. Ota toiminto käyttöön napauttamalla Värinä myös puheluille-kytkintä.

Äänet ja merkkiäänet

Soittoäänen määrittäminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Ääni > Puhelimen soittoääni.
    2. Jos sinulla on kahden SIM-kortin laite, valitse SIM-kortti.
    3. Valitse asetus luettelosta tai napauta Lisää soittoääni ja valitse laitteeseen tallennettu musiikkitiedosto.
    4. Vahvista napauttamalla OK.

Vihje

Jos haluat määrittää yhteystiedolle tietyn soittoäänen, katso Yhteystietojen lisääminen ja muokkaaminen. Kahden SIM-kortin laitteiden käyttäjät voivat määrittää eri soittoääniä kummallekin SIM-kortille.

Ilmoitusäänen määrittäminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Ääni > Lisäasetukset > Ilmoitusääni.
    2. Valitse ääni luettelosta. Jos haluat poistaa kaikki ilmoitusäänet käytöstä ja määrittää ilmoituksille vain värinän, valitse Ei mitään.
    3. Valitse laitteeseen tallennettu musiikkitiedosto napauttamalla Lisää soittoääni.
    4. Vahvista napauttamalla OK.

Huomautus

Voit muokata sovellusasetuksia siten, että tietyn sovelluksen äänet sallitaan, vaikka ilmoitusäänten asetukseksi on määritetty Ei mitään. Katso Ilmoitukset.

Muiden äänten ja merkkiäänten ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

1. Etsi ja napauta Asetukset > Ääni > Lisäasetukset.
    2. Ota haluamasi äänet ja merkkiäänet käyttöön tai poista ne käytöstä napauttamalla kytkimiä.