NFC (Near Field Communication)

NFC:llä voit jakaa dataa, kuten videoita, kuvia, verkkosivujen osoitteita, musiikkitiedostoja ja yhteystietoja, muiden laitteiden kanssa. NFC:llä voit myös lukea tunnisteita, jotka antavat lisätietoja tuotteesta tai palvelusta tai jotka aktivoivat tiettyjä laitteen toimintoja.

NFC on langaton tekniikka, jonka suurin kantomatka on yksi senttimetri, joten dataa jakavia laitteita on pidettävä lähellä toisiaan. Varmista, että molempien laitteiden NFC-toiminto on käytössä ja että molemmat näytöt ovat päällä ja lukitsemattomia.

NFC-tunnistusalue sijaitsee laitteen takaosassa. Pidä laitetta ja toista laitetta tai NFC-lukijaa lähekkäin niin, että NFC-alueet koskettavat toisiaan.

Diagram of the NFC detection area in the upper center area in the rear view.

Huomautus

NFC ei välttämättä ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla. Eräillä sovelluksilla voidaan ottaa käyttöön joitain NFC-toimintoja, vaikka laite on sammutettu. Ota huomioon, että kaikki laitteet eivät tue tätä ominaisuutta.

NFC-toiminnon käyttöön ottaminen ja käytöstä poistaminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Laiteyhteys.
    2. Ota toiminto käyttöön tai poista se käytöstä napauttamalla NFC-kytkintä.

Yhteystietojen jakaminen toisen laitteen kanssa NFC:llä

1. Jos haluat selata yhteystietoja, etsi (Yhteystietokuvake) ja napauta sitä.
    2. Napauta jaettavaa yhteystietoa.
    3. Pidä laitettasi ja vastaanottavaa laitetta vastakkain siten, että niiden NFC-tunnistusalueet koskevat toisiaan. Kun laitteet ovat muodostaneet yhteyden, yhteystiedon pikkukuva tulee näkyviin.
    4. Aloita siirto napauttamalla pikkukuvaa.
    5. Kun siirto on suoritettu, yhteystiedot tallennetaan vastaanottavaan laitteeseen ja näytetään sen näytössä.

Musiikkitiedoston jakaminen toisen laitteen kanssa NFC:n avulla

1. Avaa Musiikki-sovellus etsimällä ja napauttamalla (Musiikkikuvake).
    2. Valitse musiikkiluokka ja selaa jaettavan kappaleen kohdalle.
    3. Toista kappale napauttamalla sitä. Voit keskeyttää kappaleen toiston napauttamalla (Taukokuvake). Siirto toimii riippumatta siitä, toistetaanko kappaletta vai onko sen toisto on keskeytetty.
    4. Varmista, että kappale näytetään koko näytöllä.
    5. Pidä laitettasi ja vastaanottavaa laitetta vastakkain siten, että niiden NFC-tunnistusalueet koskevat toisiaan. Kun laitteet ovat muodostaneet yhteyden, kappaleen pikkukuva tulee näkyviin.
    6. Aloita siirto napauttamalla pikkukuvaa.
    7. Kun siirto on valmis, musiikkitiedosto tallennetaan vastaanottavaan laitteeseen.
    8. Jos haluat näyttää musiikkitiedoston, avaa ilmoituspaneeli vetämällä tilariviä alaspäin ja napauta sitten Sisältö jaettu.

Valokuvan tai videon jakaminen toisen laitteen kanssa NFC:llä

1. Jos haluat katsoa oman laitteesi kuvia ja videoita, etsi Albumi ja napauta sitä.
    2. Napauta jaettavaa valokuvaa tai videota.
    3. Pidä laitettasi ja vastaanottavaa laitetta vastakkain siten, että niiden NFC-tunnistusalueet koskevat toisiaan. Kun laitteet muodostavat yhteyden, näyttöön tulee valokuvan tai videon pikkukuva.
    4. Aloita siirto napauttamalla pikkukuvaa.
    5. Kun siirto on suoritettu, valokuva tai video tallennetaan vastaanottavaan laitteeseen.
    6. Jos haluat näyttää kuvan tai videon, avaa ilmoituspaneeli vetämällä tilariviä alaspäin ja napauta sitten Sisältö jaettu.

Verkko-osoitteen jakaminen toisen laitteen kanssa NFC:llä

1. Avaa selain etsimällä ja napauttamalla (Chrome-kuvake).
    2. Lataa verkkosivu, jonka haluat jakaa.
    3. Pidä laitettasi ja vastaanottavaa laitetta vastakkain siten, että niiden NFC-tunnistusalueet koskevat toisiaan. Kun laitteet ovat muodostaneet yhteyden, verkkosivun pikkukuva tulee näkyviin.
    4. Aloita siirto napauttamalla pikkukuvaa.
    5. Kun siirto on suoritettu, verkkosivu näytetään vastaanottavan laitteen näytössä.

NFC-tunnisteiden lukeminen

Laite voi lukea erilaisia NFC-tunnisteita, joista saat lisätietoja, esimerkiksi verkko-osoitteita. Laite voi esimerkiksi lukea upotettuja tunnisteita julisteesta, mainostaululta tai tuotteen vierestä kaupassa.

NFC-tunnisteen lukeminen

1. Varmista, että laitteen NFC-toiminto on käytössä ja että näyttö on käytössä ja lukitsematon.
    2. Aseta laite tunnisteen päälle siten, että puhelimen NFC-tunnistusalue koskettaa sitä. Laite lukee tunnisteen ja näyttää keräämänsä sisällön. Avaa tunniste napauttamalla sen sisältöä.

Yhdistäminen NFC-yhteensopivaan laitteeseen

Voit yhdistää laitteen muihin Sonyn valmistamiin NFC-laitteisiin, kuten kaiuttimiin tai kuulokkeisiin. Kun muodostat tällaisen yhteyden, katso lisätietoja yhteensopivan laitteen käyttöoppaasta.

Huomautus

Jotta yhteys toimisi, molempien laitteiden Wi-Fi- tai Bluetooth-toiminnon täytyy ehkä olla käytössä.