Datakäytön hallinta

Voit seurata laitteeseen ja laitteesta mobiilidata- tai Wi-Fi-yhteyden kautta lähetettyä datamäärää tiettynä ajanjaksona. Voit esimerkiksi näyttää yksittäisten sovellusten käyttämän datamäärän. Voit myös muokata käyttövaroituksia ja rajoituksia mobiilidatayhteyden kautta lähetetylle datalle välttyäksesi lisäkuluilta.

Datakäytön pienentäminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Verkko ja internet > Datan käyttö > Data Saver.
    2. Ota toiminto käyttöön tai poista se käytöstä napauttamalla kytkintä.

Tiedonsiirron käyttöön ottaminen ja käytöstä poistaminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Verkko ja internet > Tietojen käyttö.
    2. Ota tiedonsiirto käyttöön tai poista se käytöstä napauttamalla Mobiilitiedonsiirto-kytkintä.

Vihje

Kun tiedonsiirto ei ole käytössä, laite voi silti muodostaa Wi-Fi- ja Bluetooth-yhteyksiä.

Datakäytön varoituksen määrittäminen

1. Varmista, että mobiilitiedonsiirto on käytössä.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Verkko ja internet > Datan käyttö > Laskutusjakso.
    3. Aseta varoitustaso napauttamalla Aseta datankäyttövaroitus-kytkintä.
    4. Napauta Datavaroitus, anna haluamasi datarajoitus ja napauta sitten Aseta. Saat varoituksen, kun datakäytön määrä lähestyy asettamaasi tasoa.

Mobiilidatarajoituksen määrittäminen

1. Varmista, että mobiilitiedonsiirto on käytössä.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Verkko ja internet > Datan käyttö > Laskutusjakso.
    3. Napauta Aseta tiedonsiirtoraja-kytkintä ja napauta sitten OK.
    4. Jos haluat määrittää datakäyttörajoituksen, napauta Datankäyttöraja, anna haluamasi datarajoitus ja napauta sitten Aseta.

Huomautus

Kun mobiilidatakäyttö saavuttaa asetetun rajan, laitteen mobiilitiedonsiirto poistetaan automaattisesti käytöstä.

Yksittäisten sovellusten datakäytön hallinta

1. Etsi ja napauta Asetukset > Sovellukset ja ilmoitukset.
    2. Napauta hallinnoitavaa sovellusta ja napauta sitten Datan käyttö.

Vihje

Yksittäisen sovelluksen datakäyttöasetusten muokkaaminen voi vaikuttaa sen toimintaan.

Datakäytön tarkistaminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Verkko ja internet > Datan käyttö.
    2. Jos haluat tarkastella mobiilidatayhteyden kautta siirretyn datan määrää koskevia tietoja, napauta Mobiilidatan käyttö.
    3. Jos haluat tarkastella tietoja Wi-Fi-yhteyden välityksellä siirretyn datan määrästä, napauta Wi-Fi-datan käyttö.