Langaton Bluetooth-tekniikka

Käytä Bluetooth-toimintoa tiedostojen lähettämiseen muihin Bluetooth-yhteensopiviin laitteisiin tai yhteyden muodostamiseen handsfree-lisävarusteisiin. Bluetooth-yhteydet toimivat parhaiten 10 metrin säteellä, kun niiden välillä ei ole kiinteitä kappaleita. Joissakin tapauksissa sinun on ehkä muodostettava laitteellasi laitepari manuaalisesti toisten Bluetooth-laitteiden kanssa.

Huomautus

Bluetooth-laitteiden välinen toiminta ja yhteensopivuus vaihtelee.

Vihje

Jos käytät laitetta, jolla on useita käyttäjiä, kukin käyttäjä voi muuttaa Bluetooth-asetuksia, ja muutokset vaikuttavat kaikkiin käyttäjiin.

Bluetooth-toiminnon ottaminen käyttöön ja poistaminen käytöstä

1. Etsi ja napauta Asetukset > Laiteyhteys > Bluetooth.
    2. Ota toiminto käyttöön tai poista se käytöstä napauttamalla Bluetooth-kytkintä.

Vihje

Voit ottaa Bluetooth-toiminnon käyttöön ja poistaa sen käytöstä myös pika-asetuspaneelissa.

Laitteen nimeäminen

Voit antaa laitteellesi nimen. Tämä nimi näytetään muille laitteille, kun Bluetooth-toiminto on otettu käyttöön ja laitteesi on asetettu näkyväksi.

Laitteen nimeäminen

1. Varmista, että Bluetooth-toiminto on päällä.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Laiteyhteys > Bluetooth.
    3. Napauta Laitteen nimi.
    4. Anna laitteelle nimi.
    5. Napauta NIMEÄ UUDELLEEN.

Laiteparin muodostaminen toisen Bluetooth-laitteen kanssa

Kun yhdistät laitteen toisen laitteen kanssa, voit esimerkiksi liittää laitteen Bluetooth-kuulokkeisiin tai Bluetooth-autosarjaan ja jakaa musiikkia näillä laitteilla.

Kun olet yhdistänyt laitteen Bluetooth-laitteen kanssa, laitteesi muistaa tämän laiteparin.

Huomautus

Jotkin Bluetooth-laitteet, kuten useimmat Bluetooth-kuulokkeet, edellyttävät, että ne yhdistetään toiseen laitteeseen ja laitteista muodostetaan pari.

Vihje

Voit yhdistää laitteen useiden Bluetooth-laitteiden kanssa, mutta voit muodostaa yhteyden vain yhteen Bluetooth-profiiliin kerrallaan.

Parinmuodostus toisen Bluetooth-laitteen kanssa

1. Varmista, että laitepariksi muodostettavan laitteen Bluetooth-toiminto on käytössä ja että laite näkyy muille Bluetooth-laitteille.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Laiteyhteys > Bluetooth.
    3. Ota toiminto käyttöön napauttamalla Bluetooth-kytkintä. Käytettävissä olevien Bluetooth-laitteiden luettelo avautuu näyttöön.
    4. Napauta Bluetooth-laitetta, jonka haluat muodostaa laitepariksi.

Laitteen yhdistäminen toiseen Bluetooth-laitteeseen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Laiteyhteys > Bluetooth.
    2. Napauta Bluetooth-laitetta, johon haluat muodostaa yhteyden.

Bluetooth-laiteparin poistaminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Laiteyhteys > Bluetooth.
    2. Napauta kohdassa Laiteparit sen laitteen nimen vieressä olevaa kuvaketta (Asetuskuvake), jonka laiteparin haluat poistaa.
    3. Napauta Unohda.

Kohteiden lähettäminen ja vastaanottaminen Bluetooth-tekniikalla

Jaa Bluetooth-tekniikalla kohteita muiden Bluetooth-laitteiden kanssa (kuten puhelinten ja tietokoneiden kanssa). Voit lähettää ja vastaanottaa seuraavia kohteita:

• valokuvat ja videot
    • musiikki ja muut äänitiedostot
    • verkkosivut.

Kohteiden lähettäminen Bluetooth-yhteydellä

1. Varmista, että Bluetooth-toiminto on päällä vastaanottavassa laitteessa ja että laite on näkyvissä muille Bluetooth-laitteille.
    2. Avaa lähettävässä laitteessa sovellus, joka sisältää lähetettävän kohteen. Siirry haluamaasi kohteeseen.
    3. Sovelluksesta ja lähetettävästä kohteesta riippuen sinun on esimerkiksi ehkä kosketettava kohdetta pitkään tai avattava kohde ja napautettava sitten (Jakokuvake).
    4. Valitse Bluetooth.
    5. Kytke Bluetooth päälle pyydettäessä.
    6. Napauta vastaanottavan laitteen nimeä.
    7. Hyväksy yhteys vastaanottavassa laitteessa pyydettäessä.
    8. Vahvista lähettävässä laitteessa siirto vastaanottavaan laitteeseen pyydettäessä.
    9. Hyväksy saapuva kohde vastaanottavassa laitteessa.

Kohteiden vastaanottaminen Bluetoothilla

1. Varmista, että Bluetooth-toiminto on päällä ja että laitteesi näkyy muille Bluetooth-laitteille.
    2. Lähettävä laite aloittaa nyt tietojen lähettämisen laitteeseesi.
    3. Kun saat ilmoituksen laitteeseen saapuvasta tiedostosta, vedä tilariviä alaspäin ja hyväksy tiedostonsiirto napauttamalla ilmoitusta.
    4. Aloita tiedostonsiirto napauttamalla Hyväksy.
    5. Voit tarkistaa siirron edistymisen vetämällä tilariviä alaspäin.
    6. Voit avata vastaanotetun kohteen vetämällä tilariviä alaspäin ja napauttamalla asianmukaista ilmoitusta.

Bluetoothilla vastaanotettujen tiedostojen tarkasteleminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Laiteyhteys > Bluetooth.
    2. Napauta Näytä vastaanotetut tiedostot.