Varmuuskopiointi ja synkronointi Google-tilin kanssa

Voit varmuuskopioida tietosi Googlen palvelimelle ja synkronoida Google-tilin kanssa. Sisältötyypin mukaan varmuuskopiointi- ja synkronointitapoja on useita. Jos haluat siirtää tietoja vanhasta laitteesta uuteen, aseta varmuuskopiointi vanhassa laitteessa ja synkronoi Google-tilin kanssa uudessa laitteessa. Varmuuskopiointia suositellaan erityisesti, kun päivität laitteesi ohjelmiston uudempaan Android-versioon.

Google-tilin määrittäminen

1. Napauta Asetukset > Käyttäjät ja tilit > Lisää tili ja valitse sitten Google.
    2. Luo tili näytön ohjeiden mukaisesti. Jos sinulla on jo tili, kirjaudu sisään.

Gmailin, Kalenterin ja Yhteystietojen varmuuskopioiminen ja synkronoiminen

1. Napauta Asetukset > Käyttäjät ja tilit.
    2. Jos Google-tiliä ei vielä ole, napauta Lisää tili.
    3. Ota toiminto käyttöön napauttamalla Synkronoi tiedot automaattisesti-kytkintä. Gmail, Kalenteri ja Yhteystiedot varmuuskopioidaan automaattisesti.

Huomautus

Voit siirtää ja synkronoida Gmailin, Kalenterin ja Yhteystietojen tiedot automaattisesti kirjautumalla Google-tilille, jota käytettiin vanhan laitteen tietojen synkronointiin.

Valokuvien ja videoiden varmuuskopioiminen ja synkronoiminen

1. Etsi ja napauta (Google Photos -kuvake).
    2. Napauta (Valinnat-kuvake) ja napauta sitten asetusvalikkoa.
    3. Napauta varmuuskopiointi- ja synkronointivalikkoa.
    4. Ota toiminto käyttöön napauttamalla kytkintä. Valokuvat ja videot varmuuskopioidaan automaattisesti.

Huomautus

Voit synkronoida valokuvat ja videot automaattisesti kirjautumalla Google-tilille, jota käytettiin vanhan laitteen tietojen synkronointiin. Lisätietoja Googlen Kuvat-sovelluksesta on osoitteessa http://support.google.com.

Sovellusten, puhelimen asetusten ja puheluhistorian varmuuskopioiminen ja synkronoiminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Järjestelmä > Varmuuskopiointi.
    2. Ota toiminto käyttöön napauttamalla kytkintä. Sovellusten tiedot, laiteasetukset ja puheluhistoria varmuuskopioidaan automaattisesti.

Huomautus

Voit ottaa varmuuskopioinnin käyttöön myös Google Driven asetusvalikosta. Voit synkronoida sovellusten tiedot, laiteasetukset ja puheluhistorian automaattisesti kirjautumalla Google-tilille, jota käytettiin vanhan laitteen tietojen synkronointiin. Kun kytket virran uuteen laitteeseen ensimmäisen kerran, kirjaudu Google-tilille ja noudata näyttöön tulevia ohjeita.

Tiedostojen varmuuskopioiminen ja synkronoiminen manuaalisesti

1. Etsi ja napauta (Musiikkikuvake) tai (Tiedostot-kuvake).
    2. Kosketa pitkään tiedostoja, jotka haluat varmuuskopioida, ja valitse esiin tulevista vaihtoehdoista Jaa.
    3. Tallenna Google Driveen.

Huomautus

Voit synkronoida tiedot uuteen laitteeseen kirjautumalla Google-tilille, jota käytettiin vanhan laitteen tietojen synkronointiin.