Wi-Fi

‎Wi-Fi -yhteyden avulla voit selata Internetiä, ladata sovelluksia tai lähettää ja vastaanottaa sähköpostia. Kun olet muodostanut yhteyden ‎Wi-Fi -verkkoon, laitteesi muistaa verkon ja muodostaa siihen automaattisesti yhteyden, kun seuraavan kerran tulet verkon alueelle.

Jotkin ‎Wi-Fi -verkot edellyttävät kirjautumista verkkosivulla, ennen kuin verkkoa voi käyttää. Pyydä lisätietoja kyseisen ‎Wi-Fi -verkon valvojalta.

Käytettävissä olevat ‎Wi-Fi -verkot saattavat olla avoimia tai suojattuja:
    • Avointen ‎Wi-Fi -verkkojen nimen vieressä näkyy -merkki.
    • Suojattujen ‎Wi-Fi -verkkojen nimen vieressä näkyy -merkki.

Kaikki ‎Wi-Fi -verkot eivät näy käytettävissä olevien verkkojen luettelossa, koska ne eivät lähetä verkon nimeä (SSID). Jos tiedät verkon nimen, voit lisätä sen manuaalisesti käytettävissä olevien ‎Wi-Fi -verkkojen luetteloon.

Wi-Fi-toiminnon käyttöön ottaminen ja käytöstä poistaminen

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Wi-Fi .
    3. Ota ‎Wi-Fi käyttöön tai poista se käytöstä napauttamalla liukusäädintä.

‎Wi-Fi -yhteyden muodostamiseen saattaa mennä muutama sekunti.

Yhteyden muodostaminen Wi-Fi-verkkoon

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Wi-Fi .
    3. Ota ‎Wi-Fi käyttöön napauttamalla liukusäädintä. Kaikki käytettävissä olevat ‎Wi-Fi -verkot tulevat näkyviin.
    4. Muodosta yhteys ‎Wi-Fi -verkkoon napauttamalla sitä. Jos kyseessä on suojattu verkko, anna sen salasana. näkyy tilarivillä, kun yhteys on muodostettu.

Voit etsiä uusia käytettävissä olevia verkkoja napauttamalla ja napauttamalla sitten Päivitä. Jos et voi muodostaa yhteyttä ‎Wi-Fi -verkkoon, katso vianmääritysvihjeet .

Wi-Fi-verkon lisääminen manuaalisesti

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Wi-Fi .
    3. Selaa alas ja napauta luettelon alareunasta .
    4. Anna Verkon nimi (SSID).
    5. Valitse suojaustyyppi napauttamalla Suojaus-kenttää.
    6. Anna salasana tarvittaessa.
    7. Jos haluat muokata lisäasetuksia, kuten välityspalvelin- ja IP-asetuksia, napauta Lisäasetukset ja muokkaa asetuksia sitten haluamallasi tavalla.
    8. Napauta Tallenna.

Pyydä verkon SSID-tunnus ja salasana ‎Wi-Fi -verkon järjestelmänvalvojalta.

Wi-Fi -signaalin voimakkuuden lisääminen

Wi-Fi-antennin alue

‎Wi-Fi -signaalin voimakkuutta ja toimivuutta voi lisätä monilla tavoilla:

• Siirrä laite lähemmäs ‎Wi-Fi -käyttöpistettä.
    • Siirrä ‎Wi-Fi -käyttöpiste etäälle mahdollisista esteistä ja häiriötekijöistä.
    • Älä peitä laitteen ‎Wi-Fi -antennin aluetta (korostettu alue kuvassa).

Wi-Fi-asetukset

Kun olet muodostanut yhteyden ‎Wi-Fi -verkkoon tai kun lähistöllä on käytettävissä ‎Wi-Fi -verkkoja, voit tarkastella näiden verkkojen tilaa. Voit myös määrittää laitteen ilmoittamaan, kun avoin ‎Wi-Fi -verkko havaitaan.

Wi-Fi-verkon ilmoitusten ottaminen käyttöön tai käytöstä poistaminen

1. Ota ‎Wi-Fi käyttöön, jos se ei ole vielä käytössä.
    2. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
    3. Etsi ja napauta Asetukset > Wi-Fi .
    4. Napauta ja napauta sitten kohdan Ilmoitukset verkoista liukusäädintä.

Yhdistetyn Wi-Fi-verkon tarkkojen tietojen tarkistaminen

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Wi-Fi .
    3. Napauta ‎Wi-Fi -verkkoa, johon olet muodostanut yhteyden. Näet verkon tarkat tiedot.

Wi-Fi -virransäästökäytännön lisääminen

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Wi-Fi .
    3. Napauta ja napauta sitten Pidä Wi-Fi käytössä lepotilassa.
    4. Valitse asetus.

Laitteen MAC-osoitteen tarkistaminen

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Wi-Fi .
    3. Napauta . MAC-osoite näkyy luettelossa.

WPS

WPS ( ‎Wi-Fi Protected Setup™) on langaton verkkostandardi, jolla voidaan avata suojattu langaton yhteys. WPS:llä voit ottaa helposti käyttöön ‎Wi-Fi Protected Access® (WPA) -salauksen verkkosi suojaamiseksi. Voit myös lisätä uusia laitteita olemassa olevaan verkkoon käyttämättä pitkiä salasanoja.

Ota WPS käyttöön jollain seuraavista tavoista:
    • Napin painallus – paina WPS-laitteen, esimerkiksi reitittimen, painiketta.
    • PIN-menetelmä – laitteesi luo satunnaisen PIN-koodin, jonka annat WPS-tuetussa laitteessa.

Yhteyden muodostaminen Wi-Fi-verkkoon WPS-painikkeella

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Wi-Fi .
    3. Ota ‎Wi-Fi käyttöön, jos se ei ole vielä käytössä.
    4. Napauta > Lisäasetukset > WPS Push Button ja paina sitten WPS-laitteen WPS-painiketta.

Yhteyden muodostaminen Wi-Fi-verkkoon WPS-laitteen PIN-koodilla

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Wi-Fi .
    3. Ota ‎Wi-Fi käyttöön, jos se ei ole vielä käytössä.
    4. Napauta > Lisäasetukset > WPS-PIN-määritys.
    5. Anna WPS-laitteessa omassa laitteessasi näytettävä PIN-koodi.