Erillisverkot (VPN)

Arrow left Xperia L1 – tuen yleiskatsaus

Kun muodostat laitteella yhteyden erillisverkkoihin (VPN), voit käyttää suojatussa lähiverkossa olevia tietoja julkisesta verkosta. Esimerkiksi yritykset ja oppilaitokset käyttävät yleisesti VPN-yhteyksiä, kun käyttäjien tarvitsee päästä sisäverkkoihin ja muihin sisäisiin palveluihin sisäverkon ulkopuolelta (esim. matkoilla).

VPN-yhteyksiä voi muodostaa useilla tavoilla verkosta riippuen. Jotkut verkot voivat edellyttää, että laitteeseen siirretään ja asennetaan turvavarmenne. Jos tarvitset tarkkoja tietoja yhteyden muodostamisesta erillisverkkoon, ota yhteyttä yrityksen tai organisaation verkonvalvojaan.

Jos käytät laitetta, jolla on useita käyttäjiä, sinun on mahdollisesti kirjauduttava sisään omistajana eli ensisijaisena käyttäjänä, jotta voit säätää VPN-asetuksia.

VPN (Virtual Private Network) -verkon lisääminen

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Lisää > VPN.
    3. Napauta .
    4. Valitse lisättävä VPN-tyyppi.
    5. Anna VPN-asetukset.
    6. Napauta Tallenna.

VPN (Virtual Private Network) -verkkoon yhdistäminen

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Lisää > VPN.
    3. Napauta käytettävissä olevien verkkojen luettelossa VPN-verkkoa, johon haluat muodostaa yhteyden.
    4. Anna tarvittavat tiedot.
    5. Napauta Yhdistä.

VPN-yhteyden katkaiseminen

1. Avaa ilmoituspaneeli kaksoisnapauttamalla tilariviä.
    2. Katkaise yhteys napauttamalla VPN-yhteyden ilmoitusta.