Laitteen päivittäminen

Arrow left Xperia L1 – tuen yleiskatsaus

Laitteen ohjelmisto tulee päivittää, jotta saat uusimmat toiminnot, parannukset ja korjaukset optimaalisen toiminnan takaamiseksi. Kun ohjelmistopäivitys on saatavilla, tulee näkyviin tilariville. Voit myös tarkistaa uusien päivitysten saatavuuden manuaalisesti tai määrittää päivityksen asennusajankohdan.

Helpoin tapa asentaa ohjelmistopäivitys on tehdä se langattomasti laitteesta käsin. Joitakin päivityksiä ei kuitenkaan voi ladata langattomasti. Tällöin sinun on käytettävä Xperia™ Companion -ohjelmistoa PC- tai Apple ® Mac ® -tietokoneessa voidaksesi päivittää laitteesi.

Huomioi seuraavat seikat ennen laitteen päivittämistä:

• Varmista, että vapaata muistia on tarpeeksi, ennen kuin aloitat päivityksen.
    • Jos käytät laitetta, jolla on useita käyttäjiä, sinun on kirjauduttava sisään omistajana eli ensisijaisena käyttäjänä, jotta voit päivittää laitteen.
    • Järjestelmä- ja sovelluspäivitysten myötä laitteesi toiminnot ja ominaisuudet saattavat poiketa tässä käyttöoppaassa kuvatuista. Päivitys ei välttämättä vaikuta Android-versioon.

Lisätietoja ohjelmistopäivityksistä on kohdassa ohjelmistopäivitys.

Uuden ohjelmiston saatavuuden tarkistaminen

1. Jos käytät laitetta, jolla on useita käyttäjiä, varmista, että kirjaudut sisään omistajana.
    2. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
    3. Etsi ja napauta Asetukset > Tietoja puhelimesta > Ohjelmistopäivitys.

Jos uutta ohjelmistoa ei ole saatavilla, saattaa olla, että laitteessasi ei ole riittävästi vapaata muistia. Jos Xperia™-laitteessasi on alle 500 Mt vapaata sisäistä muistia, et saa ilmoituksia uusista ohjelmistoista. Tässä tapauksessa saat ilmoituspaneelissa seuraavan varoituksen: Tallennustila on loppumassa. Jotkin järjestelmätoiminnot eivät ehkä toimi. Jos saat tämän ilmoituksen, sinun on vapautettava sisäistä muistia, ennen kuin voit saada ilmoituksia uusien ohjelmistojen saatavuudesta.

Laitteen päivittäminen langattomasti

Voit päivittää laitteen ohjelmiston langattomasti ohjelmistopäivityssovelluksella. Päivitysten saatavuus mobiiliverkossa riippuu operaattorista. Suosittelemme, että käytät ‎Wi-Fi -verkkoa mobiiliverkon asemesta, kun lataat uusia ohjelmistoja. Näin vältät datatiedonsiirtokustannukset mobiiliverkossa.

Järjestelmäpäivityksen asentaminen

1. Jos jaat laitteesi muiden käyttäjien kanssa, muista kirjautua laitteeseen omistajana.
    2. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
    3. Etsi ja napauta Asetukset > Tietoja puhelimesta > Ohjelmistopäivitys.
    4. Jos järjestelmäpäivitys on saatavilla, napauta JATKA > ASENNA NYT.

Järjestelmäpäivityksen ajankohdan määrittäminen

1. Jos jaat laitteesi muiden käyttäjien kanssa, muista kirjautua laitteeseen omistajana.
    2. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
    3. Etsi ja napauta Asetukset > Tietoja puhelimesta > Ohjelmistopäivitys.
    4. Jos järjestelmäpäivitys on saatavilla, napauta JATKA > Määritä asennusajankohta.
    5. Napauta OK > Aseta aika.
    6. Määritä ohjelmistopäivitykselle haluamasi ajankohta ja napauta sitten OK.
    7. Laitteesi päivitetään automaattisesti määrittämänäsi ajankohtana.

Järjestelmäpäivitysten automaattisen latauksen määrittäminen

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Tietoja puhelimesta > Ohjelmistopäivitys.
    3. Napauta ja napauta sitten Asetukset > Lataa järjestelmäpäivitykset automaattisesti.
    4. Valitse asetus.

Sovellusten automaattisten päivitysten ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Tietoja puhelimesta > Ohjelmistopäivitys.
    3. Napauta ja napauta sitten Asetukset > Päivitä sovellukset automaattisesti.
    4. Valitse haluamasi asetus.

Laitteen päivittäminen tietokoneella

1. Kytke laite tietokoneeseen USB Type-C™ -kaapelilla.
    2. Jotta tietokone löytäisi laitteen, varmista että laitteen näyttö ei ole lukittu ja että laitteen USB-yhteystilana on Tiedostojen siirtäminen.
    3. Avaa Xperia™ Companion, jos se ei käynnisty automaattisesti.
    4. Varmista, että tietokoneesi on yhteydessä Internetiin.
    5. Tietokone: Jos uusi ohjelmistopäivitys havaitaan, näkyviin tulee ponnahdusikkuna. Suorita soveltuvat ohjelmistopäivitykset noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita.

Jos tietokoneeseen ei ole asennettu Xperia™ Companion -ohjelmistoa, kytke laitteesi tietokoneeseen ja noudata näytön asennusohjeita. Varmista, että käytät laitteen mukana toimitettua USB Type-C -kaapelia ja että kaapeli on liitetty kunnolla laitteeseen ja tietokoneeseen.