Laitteen lukituksen avaaminen automaattisesti

Arrow left Xperia L1 – tuen yleiskatsaus

Älylukitustoiminnolla voit määrittää laitteen siten, että sen lukitus avataan tietyissä tilanteissa, esimerkiksi silloin, kun se on muodostanut yhteyden Bluetooth®-laitteeseen tai kun se on mukanasi. Kun älylukitustoiminto on käytössä, sinun täytyy silti ehkä avata laitteen lukitus manuaalisesti uudelleenkäynnistyksen jälkeen tai neljän tunnin käyttämättömyyden jälkeen.

Voit käyttää älylukitustoiminnossa seuraavia asetuksia:

• Vartalotunnistus: pidä laite avattuna, kun kannat sitä mukanasi.
    • Luotetut paikat: pidä laite avattuna, kun olet luotetussa paikassa, esimerkiksi kotona.
    • Luotetut laitteet: pidä laite avattuna, kun luotettu Bluetooth®- tai NFC-laite on muodostanut yhteyden siihen.
    • Luotetut kasvot: avaa laitteen lukitus katsomalla sitä.
    • Luotettu ääni: avaa laitteen lukitus äänikomennolla, kun laite on lukitusnäytössä tai latauksessa, ja avaa Google™.

Älylukituksen on kehittänyt Google™. Sen toiminnot saattavat muuttua ajan myötä. Lisäksi älylukitustoiminto ei ehkä ole saatavilla kaikilla markkina-alueilla, kaikissa maissa tai kaikilla alueilla.

Älylukituksen käyttöönotto

1. Jos et ole määrittänyt näytön lukituksen avauskuviota, PIN-koodia tai salasanaa, tee se nyt.
    2. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
    3. Etsi ja napauta Asetukset > Lukitusnäyttö ja suojaus > Luotettavat tahot.
    4. Ota toiminto käyttöön napauttamalla Älylukitus (Google) -liukusäädintä.
    5. Napauta Luotettavat tahot -kohdan viereistä paluunuolta.
    6. Etsi Älylukitus ja napauta sitä.
    7. Anna kuvio, PIN-koodi tai salasana. Sinun on annettava nämä tunnistetiedot aina, kun haluat muuttaa älylukitusasetuksia.
    8. Valitse älylukitustyyppi.

Luotettujen kasvojen määrittäminen tai poistaminen

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Lukitusnäyttö ja suojaus > Älylukitus > Luotetut kasvot.
    3. Napauta MÄÄRITÄ > SEURAAVA. Toimi laitteesi ohjeiden mukaisesti ja napauta sitten VALMIS.
    4. Jos haluat poistaa luotetut kasvot, napauta Poista luotetut kasvot > POISTA.

Jos haluat parantaa tarkkuutta, napauta Luotetut kasvot > Paranna kasvontunnistusta.

Luotetun äänen määrittäminen

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Lukitusnäyttö ja suojaus > Älylukitus > Luotettu ääni.
    3. Toimi laitteesi ohjeiden mukaisesti.

Laitteen pitäminen lukitsemattomana, kun sitä kannetaan

Kun vartalotunnistustoiminto on käytössä, voit pitää laitteen avattuna, kun kannat sitä esimerkiksi kädessäsi, taskussa tai laukussa. Laitteen liiketunnistin pitää laitteen avattuna, kun se havaitsee, että sitä kannetaan. Laite lukittuu, kun liiketunnistin havaitsee, että laite on laskettu alas.

Kun käytät vartalotunnistustoimintoa, huomioi seuraavat tekijät:

• Aina kun asetat laitteen alas ja se havaitsee, että et enää kanna sitä, laitteesi lukittuu automaattisesti.
    • Laitteen lukittumiseen voi kulua jopa minuutti.
    • Jos astut autoon, linja-autoon, junaan tai muuhun maa-ajoneuvoon, laitteen lukittumiseen voi kulua jopa 5–10 minuuttia.
    • Ota huomioon, että laitteesi ei ehkä lukitu automaattisesti lentokoneessa tai veneessä (tai muussa muualla kuin maalla kulkevassa ajoneuvossa), joten muista lukita se manuaalisesti tarvittaessa.
    • Kun otat laitteen taas mukaasi tai poistut ajoneuvosta, avaa sen lukitus kerran. Laitteesi pysyy sitten avattuna niin kauan kuin se on mukanasi.

Vartalotunnistustoiminto ei tiedä, kenen vartaloon laite on kosketuksissa. Jos annat laitteen jollekulle muulle, kun se avattu vartalotunnistustoiminnolla, laitteesi saattaa pysyä avattuna myös toiselle käyttäjälle. Muista, että vartalotunnistustoiminto ei ole yhtä turvallinen suojauskeino kuin lukituskuvio, PIN-koodi tai salasana.

Vartalotunnistuksen ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Lukitusnäyttö ja suojaus > Älylukitus > Vartalotunnistus.
    3. Ota toiminto käyttöön napauttamalla JATKA-liukusäädintä. Poista toiminto käytöstä napauttamalla Käytössä-kohdan liukusäädintä.

Yhdistäminen luotettuihin laitteisiin

Jos sinulla on laite, johon muodostat säännöllisesti Bluetooth®- tai NFC-yhteyden (esimerkiksi kotiviihdejärjestelmä tai kuntoilun seurantalaite), voit lisätä sen luotetuksi laitteeksi. Näin säästät aikaa ohittamalla lukitusnäytön kyseistä laitetta käytettäessä. Tämä ominaisuus soveltuu käytettäväksi vain silloin, kun käytät näitä laitteita turvallisessa paikassa. Joissakin tapauksissa laitteen lukitus on edelleen avattava manuaalisesti, ennen kuin luotetun laitteen voi yhdistää.

Luotetuiksi laitteiksi ei kannata lisätä laitteita, joita yhdistetään laitteeseesi usein, kuten Bluetooth®-näppäimistöjä tai -hiiriä.

Kun luotettu laite sammutetaan tai se siirtyy kantaman ulkopuolelle, näyttö lukittuu. Sen avaamiseen tarvitaan PIN-koodi, kuvio tai salasana.

Luotetun Bluetooth®-laitteen lisääminen ja poistaminen

1. Varmista, että laite on muodostanut laiteparin ja yhteyden Bluetooth®-laitteeseen, jonka haluat lisätä luotetuksi laitteeksi.
    2. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
    3. Etsi ja napauta Asetukset > Lukitusnäyttö ja suojaus > Älylukitus.
    4. Napauta Smart Lock -valikossa Luotetut laitteet > LISÄÄ LUOTETTU LAITE > Bluetooth.
    5. Valitse laite yhdistettyjen laitteiden luettelosta napauttamalla sen nimeä ja napauta sitten KYLLÄ, LISÄÄ.
    6. Jos haluat poistaa yhdistetyn laitteen, valitse se luettelosta ja napauta sitten POISTA LUOTETTU LAITE.

Luotetun NFC-laitteen lisääminen tai poistaminen

1. Varmista, että laite on muodostanut laiteparin ja yhteyden Bluetooth®-laitteeseen, jonka haluat lisätä luotetuksi laitteeksi.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Lukitusnäyttö ja suojaus > Älylukitus.
    3. Napauta Luotetut laitteet > LISÄÄ LUOTETTU LAITE > NFC.
    4. Noudata näytön ohjeita.
    5. Jos haluat poistaa yhdistetyn laitteen, valitse se luettelosta ja napauta sitten POISTA LUOTETTU LAITE.

Suojauksen varmistaminen luotettuja laitteita käytettäessä

Eri Bluetooth®-laitteet tukevat erilaisia Bluetooth®-standardeja ja suojausominaisuuksia. Xperia™-laitteesi lukitus on mahdollista avata imitoimalla Bluetooth®-yhteyttäsi, vaikka luotettu laitteesi ei olisi enää lähistöllä. Laitteesi ei aina pysty määrittämään, onko yhteytesi suojattu, jos joku yrittää imitoida sitä.

Jos laitteesi ei pysty määrittämään, että käytät suojattua yhteyttä, saat ilmoituksen Xperia™-laitteeseen. Sen lukitus on ehkä kuitenkin avattava manuaalisesti, ennen kuin luotettu laite voi pitää sen avattuna.

Bluetooth®-yhteyden kantama-alue vaihtelee eri tekijöiden mukaan. Näitä ovat esimerkiksi laitemalli, yhdistetty Bluetooth®-laite ja ympäristö. Bluetooth®-yhteydet voivat toimia jopa 100 metrin päähän edellä mainituista tekijöistä riippuen.

Yhteyden muodostaminen luotettuihin paikkoihin

Kun luotetut paikat ovat käytössä, Xperia™-laitteen lukitusnäyttösuojaus poistetaan käytöstä, kun olet luotetuksi paikaksi määritetyssä sijainnissa. Tämä toiminto edellyttää Internet-yhteyttä (mieluiten ‎Wi-Fi -yhteyttä) ja sitä, että nykyisen sijainnin käyttö on sallittu laitteelle.

Jos haluat määrittää luotettuja paikkoja, varmista, että tarkka sijaintitila tai akkua säästävä sijaintitila on otettu käyttöön laitteessa. Kotipaikkaa ja mukautettuja sijainteja ei voi kannata muutoin.

Luotetun sijainnin tarkat mitta-arvot ovat vain arvio. Ne saattavat ulottua kodin seinien tai jonkin muun luotetuksi paikaksi määrittämäsi alueen ulkopuolelle. Tämä toiminto pitää laitteen lukituksen avattuna jopa 80 metrin säteellä. Ota huomioon myös se, että sijaintisignaaleja voidaan replikoida tai manipuloida. Laitteesi lukitus on mahdollista avata erikoislaitteilla.

Kotipaikan lisääminen

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Lukitusnäyttö ja suojaus > Älylukitus > Luotetut paikat > Aloitusnäyttö.
    3. Voit määrittää haluamasi sijainnin kirjoittamalla osoitteen hakuriville. Laite hakee annetun sijainnin.

Kotipaikan muokkaaminen

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Lukitusnäyttö ja suojaus > Älylukitus > Luotetut paikat.
    3. Valitse kotipaikka.
    4. Napauta Muokkaa.
    5. Kirjoita hakupalkkiin sijainti, jonka haluat määrittää kotipaikaksesi.

Jos samassa katuosoitteessa on useita asuntoja, voit määrittää oman kotisi tarkan osoitteen lisäämällä sen omana paikkana.

Kotipaikan poistaminen

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Lukitusnäyttö ja suojaus > Älylukitus > Luotetut paikat > Aloitusnäyttö.
    3. Napauta Muokkaa > .

Mukautettujen paikkojen käyttäminen

Voit lisätä minkä tahansa paikan luotetuksi, mukautetuksi paikaksi, jossa laitteesi voi pysyä avattuna.

Oman paikan lisääminen

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Lukitusnäyttö ja suojaus > Älylukitus > Luotetut paikat.
    3. Napauta Lisää luotettu sijainti.
    4. Jos haluat käyttää nykyistä sijaintia omana paikkana, napauta Valitse tämä sijainti.
    5. Voit myös määrittää jonkin toisen sijainnin napauttamalla ja kirjoittamalla osoitteen. Laite hakee annetun sijainnin. Voit käyttää ehdotettua osoitetta napauttamalla sitä.
    6. Voit hienosäätää sijaintia napauttamalla osoitteen vieressä olevaa paluunuolta ja vetämällä sitten sijaintinastan haluamaasi paikkaan ja napauttamalla tämän jälkeen Valitse tämä sijainti.

Oman paikan muokkaaminen

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Lukitusnäyttö ja suojaus > Älylukitus > Luotetut paikat.
    3. Valitse muokattava paikka.
    4. Napauta Muokkaa osoitetta.
    5. Jos haluat antaa toisen sijainnin, napauta ja kirjoita sitten osoite. Laite hakee annetun sijainnin. Voit käyttää ehdotettua osoitetta napauttamalla sitä.
    6. Voit hienosäätää sijaintia napauttamalla osoitteen vieressä olevaa paluunuolta ja vetämällä sitten sijaintinastan haluamaasi paikkaan ja napauttamalla tämän jälkeen Valitse tämä sijainti.

Oman paikan poistaminen

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Lukitusnäyttö ja suojaus > Älylukitus > Luotetut paikat.
    3. Valitse poistettava paikka.
    4. Napauta Poista.