Tallennustila ja muisti

Arrow left Xperia L1 – tuen yleiskatsaus

Laitteessa on useita tallennustila- ja muistivaihtoehtoja.

• Sisäistä muistia on noin 16 Gt. Siihen tallennetaan ladattu tai siirretty sisältö sekä henkilökohtaiset asetukset ja tiedot. Joitain esimerkkejä sisäiseen muistiin tallennetuista tiedoista ovat hälytys-, äänenvoimakkuus- ja kieliasetukset, sähköpostit, kirjanmerkit, kalenteritapahtumat, valokuvat ja musiikki.
    • Saat lisää tallennuskapasiteettia aina 256 gigatavuun asti hankkimalla siirrettävän muistikortin. Mediatiedostoja ja joitain sovelluksia (sekä niihin liittyviä tietoja) voidaan siirtää tällaiseen muistiin sisäisen muistin vapauttamiseksi. Jotkut sovellukset, kuten kamerasovellus, voivat tallentaa tietoja suoraan muistikortille.
    • Dynaamisen muistin (RAM) koko on noin 2 Gt. Sitä ei voi käyttää tallennustilana. RAM-muistia tarvitaan käynnissä olevien sovellusten ja käyttöjärjestelmän käyttöön.

Voit ostaa muistikortin erikseen.

Voit lukea lisää muistin käytöstä Android-laitteissa lataamalla laitettasi käsittelevän White Paper -artikkelin tukiasiakirjoista.

Muistin suorituskyvyn parantaminen

Laitteen muisti voi täyttyä normaalin käytön seurauksena. Jos laite alkaa hidastua tai sovellukset sammuvat yhtäkkiä, harkitse seuraavia toimia:

• Yritä pitää aina vähintään 500 Mt vapaata sisäistä tallennustilaa.
    • Sulje käynnissä olevat sovellukset, joita et käytä.
    • Tyhjennä kaikkien sovellusten välimuisti.
    • Poista ladatut sovellukset, joita et käytä.
    • Siirrä sovelluksia muistikortille, jos sisäinen muisti on täynnä.
    • Siirrä valokuvat, videot ja musiikki sisäisestä muistista muistikortille.
    • Jos laitteesi ei voi lukea muistikortin sisältöä, kortti on ehkä alustettava uudelleen. Ota huomioon, että kaikki kortin sisältö poistetaan alustamisen yhteydessä.

Jos jaat laitteen useiden käyttäjien kesken, sinun on kirjauduttava sisään omistajana eli ensisijaisena käyttäjänä, jotta voit tehdä tiettyjä toimenpiteitä, kuten siirtää tietoja muistikortille ja alustaa muistikortin.

Muistitilan tarkistaminen

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Tallennus ja muisti.

Vapaan ja käytetyn RAM-muistin tarkistaminen

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Tallennus ja muisti.
    3. Napauta ja napauta sitten Lisäasetukset > Muisti.

Kaikkien sovellusten välimuistin tyhjentäminen

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Tallennus ja muisti.
    3. Napauta ja sitten Lisäasetukset > Tallennustila > Välimuistitiedot > OK. Varmista, että laitteessasi on muistikortti. Napauta sitten Tallennustila > Sisäinen jaettu tallennustila.

Kun tyhjennät välimuistin, et menetä mitään tärkeitä tietoja tai asetuksia.

Mediatiedostojen siirtäminen muistikortille

1. Varmista, että laitteessasi on muistikortti.
    2. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
    3. Etsi ja napauta Asetukset > Tallennus ja muisti > Siirrä tiedot.
    4. Valitse ne tiedostot, jotka haluat siirtää muistikortille.
    5. Napauta Siirrä.

Sovellusten ja palveluiden suorittamisen pysäyttäminen

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Sovellukset.
    3. Valitse sovellus tai palvelu ja napauta sitten PAKOTA LOPETUS > OK.

Muistikortin alustaminen

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Tallennus ja muisti.
    3. Napauta > Lisäasetukset > Tallennustila > SD-kortti > > Tallennusasetukset > Alusta > Poista tiedot ja alusta.

Kaikki muistikortin sisältö poistetaan alustamisen yhteydessä. Muista varmuuskopioida kaikki tiedot, jotka haluat säilyttää. Voit varmuuskopioida sisältöä kopioimalla sitä tietokoneeseen. Lisätietoja on kohdassa Tiedostojen hallinta tietokoneella.

Älykäs puhdistustoiminto

Älykäs puhdistustoiminto voi parantaa laitteesi suorituskykyä optimoimalla automaattisesti sen muistin ja tallennustilan käyttöä sovellusten käyttömäärien perusteella.

Älykkään puhdistustoiminnon ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Tallennus ja muisti.
    3. Napauta kohdan Älykäs puhdistustoiminto liukusäädintä.

Voit myös muokata, kopioida ja poistaa tiedostoja manuaalisesti valitsemalla Asetukset > Tallennus ja muisti > > Lisäasetukset > Tallennustila > Tutki